• Karakter in Hoorn

  Vandaag mochten we voor de 3e en laatste bekerwedstrijd in de poule aantreden tegen Always Forward. Onze jongens hadden lekker getraind deze week en de zon scheen heerlijk over het kunstgras in Hoorn. De opponent had de vorige wedstrijd ook ruim gewonnen, dus het beloofde een spannende pot te worden.
  Joris begon in het doel, Cem en Noah vormde het verdedigende duo, Samuel centraal voor hen en Joel en Adam waren het aanvalskoppel. Teun en Liam begonnen langs de kant om de tegenstander te analyseren.
  We begonnen goed aan de wedstrijd en we dwongen al snel een corner af, Adam was alert en schoot hem lekker binnen, 0-1. De tegenstander was fysiek sterk en schuwde het duel niet en gingen er stevig in. Joris redde ondertussen een paar moeilijke ballen die op ons doel werden afgevuurd, maar helaas viel toch de gelijkmaker, 1-1. We waren een beetje onder de indruk van de fysieke duels en Joël kwam even in de wissel omdat hij een arm in zijn buik kreeg. Toch werden we nog gevaarlijk via Teun (schot laag net naast) en Samuel (schot hoog in het zijnet). Desondanks gingen we aan de limonade met 1-1.
  In de rust ruilden Joris en Joël van shirt en eerstgenoemde ging op het middenveld spelen. Als een kopie van de eerste helft begonnen we de tweede helft, want met een droog schot van afstand schoot Cem prachtig raak, 1-2. Toch raakten we weer onder de indruk en de tegenstander dwong veel dode spelmomenten af en niet onverwacht viel uit een corner de gelijkmaker 2-2. Ook bij een uitbal scoorde de tegenstander, echter dit was een direct schot op doel en werd terecht afgekeurd. Al snel viel de 3-2 (afstand) en de 4-2 vanuit weer een uitbal, deze keer in gedribbeld en Joël kreeg de bal helaas niet onder controle.
  Gelukkig voor ons kwam de time-out en konden we de koppies bij elkaar steken en bespreken wat we beter konden doen. We stelden voor om een voorbeeld te nemen aan Joris, want die ging ieder duel aan en ging voorop in de strijd. We moesten elkaar helpen en als één team toch proberen zelf weer kansen af te dwingen. En zo gingen we, na een spontane yell, de laatste tien minuten van de strijd aan…. en een strijd kon je het noemen! Met onder andere slidings van Adam en Liam werden de duels niet alleen aangegaan, maar ook gewonnen. Voetballend ging het ook een stuk beter en de éne na de andere corner werd afgedwongen. Cem schoof goed door en zo werden de jongens uit Hoorn al op eigen helft vastgezet. Noah bleef goed vanuit zijn positie spelen en het was wachten op de aansluitingstreffer. Uit de zoveelste corner wist Joris de bal het laatste duwtje over de doellijn te geven, 4-3. Er was nog tijd, de mannen roken bloed en gingen eensgezind door op zoek naar de gelijkmaker. We bleven strijden als leeuwen en hoewel we elkaar niet meer zo goed wisten te vinden bleven we wel dreigend en achterin gaven we niets meer weg. Always Forward kon alleen nog backward. Het was ook niet onverdiend dat bij drukte voor hen doel de bal bij Joris terecht kwam en zo ons het zwaar bevochten punt bezorgde, 4-4! Als de wedstrijd iets langer had geduurd weet ik zeker dat we ook de winst uit het vuur hadden gesleept, maar helaas klonk het eindsignaal.
  Jongens, wat kan ik anders dan jullie een groot compliment geven voor hoe jullie als team gestreden hebben! Jullie kunnen niet alleen allemaal lekker voetballen, jullie tonen ook karakter en dat is mooi om vanaf de kant te aanschouwen. Speler van de Week is na deze wedstrijd Joris vanwege zijn goede keeperswerk de eerste helft, zijn voorbeeld bij balverlies en goals in de tweede helft. Nog een tip van de week; blijf goed opletten bij dode spelmomenten tegen.

  Jullie coach.