• Kappen met die shit!

    Hè bah, wat een vervelende ochtend. Die ochtend begint al om 6u45(!) bij het afgaan van de wekker. Slaperige koppies nog bij het vertrek in het schemerdonker om 7u45. Een verstoord bioritme kan een verklaring zijn voor ons matige begin aan de wedstrijd. Een andere verklaring kan zijn dat DEM gewoon een goed team heeft. Eerder dit seizoen hadden we het ook al lastig tegen ze, wonnen we weliswaar thuis met 2-0 maar hadden we over geluk niet te klagen en speelde invalkeeper Leon een geweldige wedstrijd. Vooral de links- en rechtsbuiten springen er bovenuit en bezorgen ons handenvol werk. Al na 17 minuten lijken we een kansloze wedstrijd te spelen. Het is zojuist net 2-0 geworden en dat is zeker niet geflatteerd. Van de ergste schrik bekomen probeert Sporting zich in de wedstrijd te vechten. Dat lukt best aardig. Mika steekt de bal op Adel en na een combinatie met Bram prikt Adel de aansluitingstreffer in de touwen. Helaas krijgt de vlaggenist van DEM net op dat moment een krampaanval waardoor hij zijn vlag omhoog steekt. Dat moet de verklaring zijn want buitenspel is het niet. Helaas interpreteert de arbiter dat wel als dusdanig en wordt de goal afgekeurd. Even later schiet David op de paal. Het zit niet mee.

    In de rust is het stil maar is er nog wel vertrouwen in een goede afloop. Jammer genoeg moet ik nu concluderen dat de tweede helft net zo goed schriftelijk afgedaan had kunnen worden. Dat ligt niet eens zozeer aan de twee teams maar meer aan het arbitrale duo uit Beverwijk. De vlaggenist vlagt voor alles, vermeende handsballen en overtredingen, foutieve ingooien en doet dat met een blauw-witte bril. De arbiter neemt alles lukraak over. Deze neemt nog maar twee goede beslissingen. Dat is als hij buitenspel wegwuift bij een aanval van DEM … om daarna de lachers op zijn hand te krijgen door te fluiten voor een overtreding van Casper terwijl de aanvaller over zijn eigen benen struikelt. De tweede goede beslissing is door af te fluiten. Vlak voor tijd is het nog 3-0 geworden. Dat niet gezien wordt dat een aanvaller van DEM de bal meeneemt met zijn bovenarm verbaast niemand.

    Ik ben de eerste die altijd de scheidsrechter in bescherming neemt. Uit en thuis. We weten het allemaal beter maar uit ervaring weet ik dat er maar weinig zijn die de scheidsrechtersfluit durven oppakken. Je doet het niet snel goed. Zonder dat je zelf enige verantwoordelijkheid hebt is het makkelijk roepen vanachter een hek. Ik zal dan ook deze scheidsrechter heel houden, hij stond er toch maar, maar wel een aanmoedigingstip geven. Probeer, ook al is het je eigen cluppie, wel de wedstrijd objectief te beoordelen. Het is wel zo netjes naar je gasten en scheelt een hoop gedoe. Het resultaat was nu een tweede helft waarin niet werd gevoetbald, een wedstrijd die constant stil lag en gefrustreerde Krommeniërs waarvan er twee met geel voor 10 minuten konden vertrekken. Van dat laatste word ik trouwens zelf ook gefrustreerd. Als je het niet eens bent met de scheidsrechter hou je je waffel! Dit is al de vijfde of zesde keer dit seizoen dat er bij ons iemand voor praten wordt weggestuurd. Dat is geen incident meer maar structureel. ‘Kappen met die shit!’ zou Edwin van der Sar zeggen. Ik hoop voor volgende week op meer voetbalplezier.

    Coach Raymond
rfwbs-slide