• Kantinedienst, hoe werkt dat eigenlijk?

    Omschrijving Bar- en Keukendienst

    Verkopen van koffie, thee, frisdrank, koek, snoep, broodje en dergelijke. Er zijn drie plekken waar u ingedeeld kan worden, al springt u wel altijd bij waar het nodig is.

    1. Bij de tap en frisdrank
    2. Bij de koffie- en thee bar
    3. In de keuken

    Er is altijd een aanspreekpunt die de verdeling maakt achter de bar. Tijdens jouw werkzaamheden

    • zorg je altijd voor een gevulde schappen achter de bar. In het magazijn vind je snoep, chips, koffie en thee. In de koelkast staat frisdank (AA drink en water gaat meestal hard);
    • vouw je kartonnen verpakkingsmateriaal op;
    • houdt je de bar en kantine continu schoon en ruim;
    • Check je regelmatig of de toiletten schoon zijn;
    • Kun je de muziek installatie naast de koeling bedienen. Handleiding van de muziekinstallatie is daar ook aanwezig.
    • Kun je de televisies bedienen. Naast de koeling liggen de afstandsbedieningen.

     

    Goed voorbeeld doet volgen!

     

    Reglement voor Bar- en Keukendienst:

    • Polo of schort van Sporting aan.
    • U mag twee consumpties gebruiken per dienst. ( zie kassa hoe u die afboekt)
    • Alles wat u daarna wilt gebruiken moet u betalen.
    • Geen alcohol verkoop tijdens bardienst kinder- en jeugdwedstrijden.
    • Geen glas naar buiten. Bij mooi weer gebruiken we dus plastic bekers. Deze mogen alleen op het terras worden gebruikt en niet langs de velden
    • Altijd legitimatie vragen aan personen onder de 25 jaar bij verkoop alcohol.
    • Sporting Krommenie werkt met Pin of Sporting pas. Geen Contant geld!
      • Sporting pas opwaarderen zie kassa systeem werking.
      • Kassa werking staat in een bijlage geplastificeerd. Ligt bij of onder de kassa. Vraag aan vaste medewerker en lees de beschrijving.
      • Bij aankoop kan je de bon printen uitvinken in het scherm. Vraag maar aan vaste medewerker.
      • Alcohol verkrijgbaar na 14.00 uur op zaterdag na de kinderwedstrijden. Op zondag is alcohol na 12.00 uur verkrijgbaar. Bij jeugdtoernooien wordt in het geheel geen alcohol geschonken.

     

    Sleutels om af te sluiten altijd bij Meta Neeft of Han van Soest inleveren.

     

    Ben jij degene die de Bar- en Keukendienst opstart? Dan doe je het volgende:

    • Kijk hoe druk het voetbalprogramma is voor die dag.
    • Bordjes om vrijwilligers te zoeken op de tafels zetten in de kantine.
    • In de keuken haal je circa 25 tot 40 tosti’s uit de vriezer.
      • 8 broodjes kaas maken. Wit en bruine kadetten. Zitten in Curver boxen in de keuken. Kaas, boter, etc. in de koelkast onder het aanrecht of in de koeling naast de hoge vriezer (als een van de koelkasten bijvoorbeeld stuk is)
      • Kijk of alles op voorraad staat bij de koffie- en theebar in de kantine. Gaat om theezakjes, suiker, melk etc. Voorraad staat onder de koffiebar of in de voorraad kamer naast de keuken. Bij verwachte drukte koffiebar naar het midden van de kantine verplaatsen. Er is besloten geen ham meer in te kopen. Er is te weinig belangstelling voor gebleken.
      • Kaas, boter, etc. in de koelkast naast de hoge vriezer. (De koelkasten onder het aanrecht zijn stuk).

     

    TAP- en FRISDRANK

    • Biervat vervangen (500l). Omschrijving binnenkant van koeling, waarin de tanks staan.
    • Bierviltjes liggen achter de bar en nieuwe staan in het magazijn.
    • Tapcursus was in het verleden geen belangstelling meer voor. Wellicht dat bij genoeg belangstelling dit mogelijk weer opgepakt kan worden. Natuurlijk kan ook op rustige momenten even geoefend worden.

     

    KOFFIE- EN THEE BAR

    • Verkoop koffie en thee uit het apparaat. Apparaat wijst voor zich hoe dat werkt. Kijk op het scherm. Koffie uitgifte is links. Heet water uitgifte is rechts.
    • Klant kan ook een koffie knip kaart kopen. Koffie knipkaart staat ook in kassa om te verkopen. 1 knip per consumptie, koffie, choco of thee. Deze consumptie sla je niet aan op de kassa.
    • Bij een druk program zetten we kannen koffie.
    • Tijden zijn rond 9.00 uur 2 of 3 kannen koffie en 1 kan Thee. En rond 10.15 2 of 3 kannen koffie en 1 kan Thee. Daarna geen kannen koffie meer nodig maar uitgifte per beker. Bij grote drukte (toernooien etc) met kannen blijven werken.
    • Soms is koffie in apparaat op maar meestal is deze wel goed gevuld voor het weekend.

     

    IN DE KEUKEN?

    • Draag een schort en handschoenen.
    • Bestellingen komen binnen via bar en hangen aan de rail boven de aanrecht.
    • Bestellingen voor keuken dan komen er twee bonnen uit de kassa. Een voor de klant daar staat kleine tekst en 1 voor de keuken grote tekst. Bon heeft nummer en dat communiceert met de aankoop klant.
    • Bon voor keuken hang je in de rails boven aanrecht. Volgorde van rechts naar links.
    • Vriezers staan in keuken. Waar tosti’s, kroketten, patat etc inzit.
    • Uitleg over eten en de bereiding hiervan zie Plaatjes boven apparaat.
    • Brood in Curver bakken. Broodjes maken op aanvraag.
    • Voorraad van servetten, bakjes etc in kastje links van frituur.
    • Tosti apparaat gaat aan op moment van gebruik.
    • Frituurpan en warmhoud bakken moet aangezet en klaar gezet worden.
    • Uitleg over frituur, Warmhoud bakken en tostiapparaat zie afbeeldingen boven apparaat.
    • Ook de gehaktballen moeten klaar gezet worden voor de keukendienst die om 11 uur komt.
    • Persoonlijke hygiëne in keuken zie op kastjes in keuken naast frituur.

     

    Voor degene die afsluiten Keuken opruimen en schoonmaken! Apparatuur uitzetten!

     

rfwbs-slide