• Sporting jeugdteams 010-1, 011-2 en 011-3 kampioen!!

  Hoewel het pas half oktober is, mogen bovengenoemde drie teams uit de onderbouw zich al kampioen noemen. Dat komt omdat de KNVB met ingang van dit seizoen de competitie voor de pupillen 010, 09 en 08 heeft opgesplitst in 4 fasen met minimaal 24 wedstrijden in één seizoen. Fase 1 loopt van 5 september tot de herfstvakantie en fase 2 van 31 oktober tot en met 12 december. De achterliggende gedachte is te komen tot zoveel mogelijk wedstrijden waarbij de krachtsverhouding tussen teams in balans is. Dit leidt volgens de bond onder meer tot meer plezier bij de kinderen en minder kinderen die afhaken. Uitslagen als 21-0 en 25-2 voegen voor niemand iets toe.

  Nu fase 1 is voltooid blijkt dat team 010-1 in haar spannend verlopen hoofdklassepoule de meeste wedstrijdpunten heeft vergaard en dan mag je je kampioen noemen. Dat is zonder meer een knappe prestatie!

  Team 011-2 en 011-3 toonden zich veel te sterk in hun klasse en behaalden vele overwinningen met dubbele cijfers (team 3 won zelfs een wedstrijd met 27-1) waarmee zij hebben aangetoond te laag te zijn ingedeeld. Tevens toont dit aan dat de KNVB goed bezig is met het hanteren van 4 fasen in een seizoen. Niettemin hulde voor deze teams die zich dus ook kampioen mogen noemen.

  Felicitaties voor de eerste kampioenen van seizoen 2020/2021, hun leiders/coaches en trainers. Let wel jullie kunnen in de volgende fase rekenen op zwaardere tegenstand maar daar word je alleen maar beter van.

  Wij wensen jullie plus alle andere jeugdteams alvast weer veel plezier en succes in de nog komende fasen.

  Trainersstaf onderbouw

rfwbs-slide