• JO9-5 Kampioen

    Omdat er voor de JO9 teams geen competitiestand toegankelijk is, wisten we niet zeker wat de stand van dit moment was. Wat we wel weten is dat Sporting JO9-5 de laatste 5 wedstrijden winnend af heeft gesloten, en slechts 2 keer heeft verloren. Omdat deze twee teams beiden ook punten hebben laten liggen, was de kans best groot dat vandaag winnen het kampioenschap betekende!
    Met die gedachte begonnen we op een heerlijk zomerse ochtend aan de thuiswedstrijd tegen het fysiek sterke OSV. We merkten al snel dat we vandaag moeite hadden om de duels te winnen. Gelukkig stonden we positioneel beter dan onze tegenstander, waardoor elke speler van OSV steeds wel 3 man van ons moest passeren voordat hij op doel kon schieten. In de omschakeling waren wij vervolgens een stuk sneller met Samuel, Ian en Wouter voorin. Finn moest zorgen dat het doel bewaakt werd, en daar voor verdedigden Dylan en Cilencio vol overtuiging. Helaas was Mohammed niet gekomen, waardoor we geen wisselmogelijkheden hadden. In dat warme weer, en met een niet-compleet-fitte Samuel, viel dat zeker niet mee! De eerste helft verliep dus moeizaam, maar in de counter werden we wel echt gevaarlijk. De keeper van de tegenstander had zijn handen (en voeten) vol aan de schoten die op hem afgevuurd werden, maar wist de meesten nog te keren. Helaas voor hem ging het toch mis: een uittrap tegen een ploeggenootje werd moeiteloos opgepakt en binnen getikt door Wouter: 1-0! Gelukkig lieten we daarna ook zien dat we tot mooi combinatiespel in staat waren: een rush van Wouter gevolgd door een voorzet op Samuel leidde bijna de 2-0 in. Die 2-0 volgde even later toch toen Wouter bij een counter wederom 1 tegen 1 kwam te staan met de keeper! Achterin wist Finn elke bal te keren die bij hem in de buurt kwam, mede geholpen door het nodige wegwerken van Dylan en Cilencio.
    In de tweede helft kregen we het zowaar nog lastiger. Met Dylan op doel, en Finn in het veld kwamen we bijna niet in ons spel, en de tegenstander had ons regelmatig vastgepind op de eigen helft. Toch bleven we erg gevaarlijk in de omschakeling: een prachtige dieptebal van Cilencio op de snelle Wouter, gevolgd door een afgemeten voorzet op de goed meegelopen Samuel leverde het mooiste doelpunt van de wedstrijd op! Samuel (met een prachtig afstandsschot) en Wouter scoorden beide nog een keer, waardoor de eindstand van 5-0 op het bord kwam te staan.
    Helaas was de frituurpan niet beschikbaar in de kantine om de beloofde patat te eten om het kampioenschap te vieren, maar uiteindelijk was iedereen ook erg tevreden met wat drinken en een zakje chips!
    Dit was waarschijnlijk de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, en dus tevens het laatste wedstrijdverslag. Het was heerlijk om als voetbalvader te genieten van jullie spel en jullie voortgang. Jullie hebben heel goed leren incasseren, waardoor het maar liefst 3 keer is gelukt om een achterstand om te buigen in een overwinning. Jullie kunnen goed samenspelen, en elkaar ook coachen in het veld op een leuke manier. We weten niet in welke samenstelling we volgend jaar gaan voetballen, maar, Samuel, Finn, Wouter, Mohammed, Dylan, Ian, Cilencio en natuurlijk ook Robin en Shalom, in ieder geval bedankt voor jullie inzet van het afgelopen jaar!