• JO8-3 Cupfighters!!!

  Nadat we de vorige bekerwedstrijd met 15-4 bij SVIJ hadden gewonnen, mochten we het vandaag opnemen tegen Castricum. Omdat zij hun vorige wedstrijd ook hadden gewonnen, ging het vandaag dus om de koppositie in de bekerpoule. Van zenuwen bij de jongens was echter niets te merken. Die waren waarschijnlijk met de regen compleet weggespoeld. Helaas moesten we Dishairo vandaag nog missen, maar even goed konden we nog een beresterk team het enigszins ondergelopen veld in sturen. Luuk wilde de eerste 10 minuten graag op doel en na de traditionele fase van aftasten, trok Sporting steeds meer het initiatief naar zich toe. Ondanks het moeilijk bespeelbare veld werden door Daan en Nick een paar fraaie aanvallen opgezet. Een daarvan leek in schoonheid te sterven toen de bal dood in een plas kwam te liggen, maar de aanstormende Clint haalde nietsontziend uit en joeg de verdiende 1-0 tegen de touwen.
  Dat Castricum niet was gekomen om zich naar de slachtbank te laten brengen bleek even later toen ze na een stiekem best wel fraaie rush en dito voorzet de 1-1 binnen wisten te tikken.
  De mannen van Sporting begrepen dat ze het vandaag niet cadeau zouden krijgen en schakelde een tandje bij. Max en Giovanni stonden als tijgers te verdedigen en met Thomas op doel werd er de eerste helft verder niets meer weg gegeven achterin. Voorin kreeg Luuk het op zijn heupen. En als die het op zijn heupen krijgt, nou berg je dan maar. Na goed voorbereidend werk van Daan, Nick en Clint wist Luuk vier keer op rij te scoren. De een nog mooier dan de ander, waarvan de 4-1 wel de allermooiste was. Van afstand poeierde hij de bal onbedaarlijk via de onderkant van de lat achter de verbouwereerde keeper. Ik denk dat het doel nu nog staat te trillen.
  Met 5-1 is het comfortabel rusten en na een overheerlijke limo begonnen we de tweede helft een tikkie arrogant. We liepen iets teveel met het hoofd in de wolken en daar maakte Castricum dankbaar gebruik van en kwamen enigzins terug in de wedstrijd, 5-2. Hierna wist Max zijn doel verder goed schoon te houden door goed keeperswerk. Daan en Thomas stroopte de mouwen nog eens op en Giovanni stond zijn mannetje op het middenveld, waardoor Castricum nbiet meer aan voetballen toe kwam. Nick had een paar prachtige rushes langs de linkerkant. Uit een daarvan belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van Clint. Dat hij weer helemaal terug is na te zijn hersteld van een gebroken arm liet hij zien door met een droge schuiver van afstand de 6-2 in de hoek achter de kansloze doelman te plaatsen. Hierna volgde al snel de 7-2, een afvallende bal werd door Clint in ene op zijn knie genomen. Zijn doelpoging kwam via de paal weer terug het veld in en door een attente Luuk, bekeken binnen geschoten.
  Uit een spaarzame aanval van Castricum wisten ze toch nog eenmaal te scoren. Hierna volgde nog een slotoffensief van Sporting en na goed druk zetten door Max en Giovanni kon Thomas de bal voorgeven op Luuk. Een verdediger van Castricum wist hem echter de bal te ontfutselen, maar die schrok hier zelf zo van dat hij de bal vervolgens zelf in zijn eigen doel schoof en daarmee de eindstand van 8-3 op hetscorebord zette.
  Ondanks het trieste weer hebben jullie toch weer een uitstekende wedstrijd op de mat gelegd, daar mogen jullie allemaal heel erg trots op zijn. Dat zijn de leiders in ieder geval ook!!!
  Voorlopig even geen bekerwedstrijden meer, maar volgende week beginnen we aan de competitie. We moeten uit tegen Jong Holland in Alkmaar en als jullie zo blijven voetballen als de laatste wedstrijden, kan het wel eens een heel erg mooi seizoen gaan worden.

  Een van de trotse leiders