• JO11-3 zet ongeslagen status voort….

  Op een zonnige dan weer minder zonnige dag met een stevige wind traden onze kanjers aan tegen de Griekse helden uit Zaandam. Voor aanvang bleek al dat onze tegenstander in eerdere veldslagen stijders had verloren, ze waren nog maar in staat 7 spelers de kunstgras wei in te sturen.

  Na spoedoverleg tussen de coaches werd een offer overeengekomen, om toerbeurt werd een van onze wisselspelers bij de tegenstander ingezet. Een sportief gebaar waavoor onze kerels hun schroom opzij moesten zetten het paarse Hercules jasje aan te trekken.

  Priscilla, Queen van het kunstgras, was zo sportief om na eerdere invalbeurten als coach dit keer haar Ben vrij te stellen van het fluiten. Super bedankt!! En je was ook nog eens geheel foutloos.

  We begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. Na een aantal flitsende combinaties hadden Sjaak en Finn de score al snel opgevoerd naar 2-0 en het leek een makkelijke ochtend te worden.
  Niets bleek minder waar..... Onze eigen Luke slalomde 2 medespelers voorbij in een paars jasje, keek naar het doel en wist met een vlammend schot in de kruising het woord sportiviteit een nieuwe dimensie mee te geven. De verbijstering van zijn ploeggenoten was groot, de hersenen werkten even veel harder dan de benen en de tegenstander werd in staat gesteld de gelijkmaker aan te tekenen.
  De coaches grepen direct in, Luke werd het paarse jasje ontnomen. Hij begreep wat hij moest doen. Hij heerste als gewoonlijk over het middenveld en wist al snel van afstand het vijandelijke net te vinden, 3-2!
  Wesley voerde de score daarna op met twee schitterende doelpunten, waarmee hij de wedstrijd de spanning ontnam. Het is je vergeven, Wesley! Ruststand: 5-2.
  Na een aantal instructies van de coaches, die onze helden zoals vaker in de harde rugwind sloegen, was er de tweede helft sprake van een ongelijke strijd.
  Sjaak luisterde zijn 11e verjaardag op met nog 3 doelpunten. Ook Thierry liet zijn doelpunteninstinct zien met 2 schuivers en Jenze, zoals alleen hij dat kan, schoot verveeld de bal prachtig in de verre hoek.
  Emma verzorgde het slotstuk door beheerst de 12-2 tegen de touwen te knallen.
  Na de wedstrijd kreeg Sjaak op zijn verjaardag als speler of the match de aanvoerderband voor zijn goede overspelen en de vier doelpunten.
  Met dit resultaat is JO11-3 de onbetwiste koploper van onze poule. In deze wetenschap kunnen we een weekje naast onze schoenen lopen, maar komende zaterdag trekken we ze weer aan!
  Dan spelen we uit tegen Purmerland JO11-5 om 08:30 uur, we verzamelen om 8:00 uur aldaar, tot dan!!
  Pieter Reijnders, vader van Luke
rfwbs-slide