• JO 9-2 van katoen gekregen

  Sporting Krommenie JO 9-2 versus SV Bloemendaal JO 9-2

  Krommenie – Vandaag mochten wij het op onze thuisbasis opnemen tegen de kornuiten uit Bloemendaal. Zo op het eerste gezicht leek de opponent, vanwege de kapsels en katoenen tenues, een veredeld hockeyteam. Echter schijn kan bedriegen en ons zelfvertrouwen heeft na wat nederlagen ook een knauw gekregen, dus van onderschatting mag geen sprake zijn.

  Liam en Joël waren gelukkig weer hersteld van hun voorjaarsgriep en Cem net op tijd wedstrijdfit na een liesblessure, dus we waren op volle oorlogssterkte. Teun begint als zekerheidje onder de dwarsligger, Noah en Adam als defensief blok, Joris als centrale man en vandaag tevens captain, Samuel en Joël vormen het spitsenkoppel en Cem en Liam als duo lang & halflang starten in de wissel.

  Het eerste bedrijf begint mat en er gebeurt weinig om opgetogen van te raken, maar gaandeweg richting time out groeit onze opponent in de wedstrijd en lijkt Sporting vandaag niet thuis te geven, terwijl we toch écht thuis spelen. De Bloemendalers komen dan ook terecht op een 0-3 voorsprong en de preek gelegenheid halverwege eerste helft komt dan ook als geroepen. De coaches gooien alle krachttermen en clichés eruit in een ultieme poging de mannen wakker te schudden om er op deze prachtige zaterdag tóch nog een wedstrijd van te maken. Via een goede actie en dito pass van Joël weet Cem met een halve sliding de bal van afstand achter de sterke keeper te krijgen, 1-3 en zo gloort er weer wat hoop.

  Met deze stand gaan we ook rusten en we proberen de jongens, die toch niet helemaal hun zelf zijn vandaag, te overtuigen van de overbrugbare achterstand. Noah gaat onder de lat staan aan de overkant en Teun neemt op zijn beurt, een beetje tegen zijn zin in, de verdedigende taak van Noah over.

  De tweede helft begint voor ons best aardig en we lijken er nog in te geloven, want eerst Joris met een goed schot en daarna Samuel met een streep doen de keeper aan het werk zetten. Toch worden we door de goede voetballertjes in hockeytenues teruggedrongen en moeten we alle zeilen bijzetten om niet meer tegentreffers te incasseren. Liam en Adam bijten zich daar in vast, maar met name Teun staat zijn mannetje. Daarbij weet hij sterk de ballen te veroveren en speelt hij zijn medespelers goed in, het is dan ook aan hem te danken dat we nog enigszins in de wedstrijd zitten. Noah keert nog goed wat inzetten, maar we blijken echter als team vandaag toch echt minder dan de tegenstander en we komen door goed combinatiespel en individuele klasse van de opponent op een 1-6 achterstand.
  Gelukkig wordt onze eer ook in de tweede helft gered en de mooie treffer komt volkomen verdiend van de wreef! van Teun, 2-6 en onze man van de wedstrijd bepaalt hier dan ook de eindstand mee en zo sluiten we toch positief af.

  Jongens, jammer van de nederlaag maar na vandaag voldoende aanknopingspunten om beter te worden, zowel als team als individueel. Leer gerust van je tegenstander, want op die manier keer je verliezen om in leren en zo win je toch. Nog twee wedstrijden voor de boeg en volgende week mogen we in Amsterdam laten zien wat we vandaag hebben meegenomen.

  De coach

rfwbs-slide