• JO 9-2 Los in Assendelft

  Assendelft – Een week na el clasico stond de volgende klassieker alweer op het programma, deze keer een uitwedstrijd tegen SVA. Gelukkig waren de supporters massaal meegereisd naar de vorige club van Noah, want we konden wel wat verwarmende aanmoediging gebruiken op deze frisse ochtend.

  Tijdens de stevige warming-up bespreken we de opstelling welke weinig verrassingen kent. Teun verdedigt de eerste helft het doel, het inmiddels bekende duo Noah & Liam achterin, Adam als spil op het midden en Joël vergezelde Joris voorin. Cem en Samuel konden elkaar de eerste zeven minuten warm houden in de dug-out.

  De eerste helft kent weinig hoogtepunten en het niveau was van beide kanten, net als de temperatuur, erg laag. Teun onderscheidde zich wel en stond goed te keepen, ook Noah stond lekker te verdedigen en al koppend als Mathijs de Ligt werden de hoge ballen weggewerkt. Adam de alleskunner was ook weer over het hele veld te bewonderen en schuwde de duels niet. Liam zat vaak goed met een voet tussen de combinerende tegenstander en veroverde zo heel wat ballen. We verdedigde niet ver genoeg van ons doel en daardoor kwamen we toch weer op een 1-0 achterstand. De inmiddels tot goalgetter gepromoveerde Cem schoot goed de belangrijke gelijkmaker binnen, 1-1. Verder wist Samuel het publiek nog warm te krijgen door zich met een Zidane beweging van twee tegenstanders te ontdoen, maar helaas ging zijn lage schot net naast. En zo gingen we ons binnen verder opwarmen en even een hartig woordje met elkaar praten.

  Teun en Adam wisselde van shirt in de rust en de coaches probeerden de mannen toch weer scherp te krijgen. De aanwijzingen waren om de tegenstander eerder op te pakken en bij balbezit eenvoudig over te passen en het liefst over de grond. De bal hoeft niet altijd twintig meter door de lucht. Met het motto “Houd het simpel, vlag en wimpel” gingen we de tweede helft weer in.

  Teun was niet van plan zijn tenen net zo koud te laten worden als zijn vingers in de eerste helft en schoot ons al snel op voorsprong, 1-2.
  Het was Joël, die met zijn passeer acties aan Robben doet denken, die hier vertrouwen uit putte en de marge met een geplaatst schot op twee zette, 1-3. De remmen waren hierdoor los en de schroom van ons afgegooid. Teunaldo deed na een paar weken afwezigheid weer van zich spreken, want met zijn grote teun schoot hij vanaf links knap zijn tweede van de dag binnen, 1-4. De voorsprong deed ons iets verslappen en uit een corner schoot SVA de 2-4 binnen. Adam stond als een koning te keepen bij gevaarlijke schoten op ons doel. De time-out kwam als geroepen en er moest gewoon weer lekker gevoetbald worden. Met mooi combinatie spel wisten we ons naar voren te voetballen en Teun schoot vanaf rechts met een streep raak, 2-5. El capitano Joris speelde van achteruit een puike tweede helft en soleerde over het hele veld, de bal kwam bij Cem die de voorsprong vergrootte, 2-6. Wederom Joris dribbelde met de bal aan de voet een paar man voorbij alsof ze bij de bushalte stonden en schoot koel raak, 2-7. Prachtige actie! Alsof dit allemaal nog niet genoeg was leverde Samuel ook zijn bijdrage aan deze gala voorstelling, vanaf rechts schoot hij vanaf een bijna onmogelijke hoek de mooiste van de wedstrijd binnen, want over de keeper in de verre hoek was dit toch een supergoal, 2-8. Cem evenaarde Teun vandaag nog met een hattrick door met zijn karakteristieke punter de eindstand te bepalen op 2-9. De goede spelleider floot af voordat de schade nog groter zou worden, want Sporting was los.

  Heren van het goede leven, wat was het toch weer heerlijk om jullie te zien sprankelen in met name de tweede helft. Speler van de Week is Teun, klasse gekeept en drie belangrijke goals. En wat hebben we toch een fantastisch team bij elkaar met verdedigers van wereldklasse zoals Liam alias Jordi Alba en Noah de Ligt, met allrounders El capitano Joris, Adam el Maestro en Cem the Man en super aanvallers Teunaldo, Joël Robben en Samuel de blonde Mbappé. Kortom een dreamteam! Geniet van de overwinning en volgende week weer met beide benen op eigen grond tegen WSV 30 uit Wormer.

  De Coach

rfwbs-slide