• J010-2 wint 6e bekerwedstrijd!

    Waar velen vandaag een vrije speelronde hebben, mocht de J010-2 naar UNO in Hoofddorp voor duel nummer 6 in de bekerronde. Iedere ronde verder was al een prestatie waar de aanhang keer op keer trots op is. De ene pot ging moeizamer dan de andere. En soms heb je zo’n dag, dan lijkt het allemaal te lukken. Zoals vandaag. Tenminste, achteraf gezien dan. Een file (en verkeerde afslag) voorkwam dat de één veel te vroeg bij UNO aankwam, een lege tank en een verkeerde voetbalclub zorgden ervoor dat anderen juist nipt op tijd waren. Maar… het voltallige team stond om stipt 10.30 uur te trappelen toen het startsignaal klonk.

    In het eerste kwart van de wedstrijd gaven onze jongens nog de indruk dat UNO een kans had. Ze lieten ze al vrij snel lopen en gaven een 1-0 voorsprong weg. De koppies bleven fier omhoog en de mouwen werden opgestroopt: het Sporting-team was wakker geschud! Ze herpakten zich, waren gretig en drongen aan. Kans op kans (op kans op kans) diende zich aan, maar de bal wilde maar niet dat doel in. Tot uiteindelijk toch de verlossende gelijkmaker kwam. En tja, toen ging het eigenlijk rap…

    Onze jongens en meid speelden als één téám! Er werd overgespeeld, combinaties gemaakt, elkaar gezocht én gevonden. Wat een genot om naar te kijken! Wat in het eerste ‘kwart’ steevast naast, op de paal/lat of over ging, knalde vanaf de tweede ‘kwart’ genadeloos ín het net. De doelpunten volgden elkaar in rap tempo op. Het ene nog mooier dan het andere en veelal voorafgegaan aan prachtige combinaties. UNO werd weggespeeld, maar bleef gelukkig wel tot de laatste minuut aandringen. Ze creëerden kansen, maar de verdediging liet ze simpelweg niet door. De schoten die het doel wél haalden, wist de keeper te stoppen. Het was duidelijk: Sporting gaf geen cadeautjes meer weg. Het werd uiteindelijk maar liefst 1-17*! En dat, spelers van de JO10-2, hebben jullie écht aan jezelf te danken. Door goed samen - en tijdig over - te spelen, zijn jullie super gevaarlijk! Jullie gunden elkaar het doelpunt en gingen sámen voor het resultaat. Top gedaan en op naar de volgende bekerronde!

    Een trotse toeschouwer


    * i.t.t. de digitaal doorgevoerde score
rfwbs-slide