• HET VOELDE ALS DE CHAMPIONS LEAGUE

  HET VOELDE ALS DE CHAMPIONS LEAGUE

  Krommenie, 18-12-2021

  Vandaag is de laatste dag voetbal dag van 2021, althans wat betreft competitieve wedstrijden. Het is de eerste afval ronde van de district beker waarin wij een plaats hebben verdiend door glansrijk kampioen te worden in de eerste fase.

  De voorbereiding begint eigenlijk al op Donderdag als we aan het einde van de training penalty’s gaan oefenen. Dit is nodig omdat het een afval ronde is en dat er elke wedstrijd een winnaar moet zijn en dat betekent in ons geval (O13) geen verlenging maar gelijk penalty’s.

  Als we met zijn alle in de kleedkamer zitten zien we wel wat gespannen koppies, wat de jongens proberen te verbloemen met wat grootspraak en stoer gedrag maar daar prikken wij als trainers natuurlijk zo doorheen 😊.

  Helaas zijn Justin en Dishairo te laat waardoor zij, zo zijn de team afspraken, in de wissel moeten beginnen samen met Ties deze keer. Dan blijven over in de basis opstelling.

  Onze betrouwbare sluitpost Noah op doel, achterin van rechts naar links, Siem, Don © en Giel “De tank”. Op het middenveld beginnen we van rechts naar links met Samuelito (terug van ziekte en voor het eerst weer in de basis) Quinten “Berghuis” , Joris “De jong” en onze kleine ijzervreter Rinke. Voorin hebben we dan op rechts onze aanjager Adam, Daan, ons loop wonder, in de spits en op links onze doelpunten machine Cem “Yilmaz”. Hiermee beginnen we de wedstrijd.

  In de kleedkamer en later ook op het veld geven we aan dat deze jongens weliswaar 6e zijn geëindigd in hun 1e klasse poule maar dat we eigenlijk niets van ze weten en ook niet kunnen inschatten hoe ze zullen spelen. Van de Amsterdamse ploegen weten we nu wel wat we kunnen verwachten maar een ploeg uit IJmuiden is nieuw. We zullen dus ook volledig moeten uitgaan van eigen kracht. Inzet tonen, elkaar coachen en als Team er staan van begin tot aan het einde.

  Dit is niet aan dovemans oren besteed en vanaf minuut 1 pakken we de, toch wel met iets van, het lijkt, kapsones maar het is in ieder geval een gevoel van onderschatting, gestarte tegenstander SVIJ 13-1. Aanval naar aanval rolt af op het doel van de tegenstander en elke bal die ze proberen weg te werken wordt op ons middenveld door Ties, Quinten, Rinke en Samuel vakkundig heroverd waardoor we de druk erop kunnen houden. Als grote aanjager speelt Adam ijzersterk en we geven de tegenstander geen enkele tijd om lekker te voetballen.

  Siem is de eerste die het net doet bollen na een weergaloze slalom puntert hij de bal al la Romario ( de vaders weten wie dat is) in de rechter beneden hoek. Nog geen 5 minuten later is het Joris die heel scherp is en een afvallende bal binnen de 16 in de linker boven hoek krult. Tussendoor missen we wel een aantal, hele goede, kansen maar dat ligt niet zozeer aan het spel van Sporting Krommenie als wel aan de uitstekende keeper van SVIJ 13-1.

  Ondertussen speelt onze verdediging als vanouds, scherp in de duels en elkaar continue helpend en coachend. Een goed voorbeeld is als Giel zijn tegenstander een keer moeten laten gaan, wat geen schande is want de rechtsbuiten van SVIJ is een zeer behendige en vooral snelle speler, Giel zet de achtervolging in maar onze, wederom fantastisch spelende captain, Don is er al om rug dekking te geven. Dit zijn de moment waar wij als trainers ook van kunnen genieten, het gaat niet alleen om aanvallen, verdedigen is net zo belangrijk.

  Overigens heeft Giel de gevaarlijkste speler van SVIJ de rest van de wedstrijd goed in de smiezen hij ontsnapt nog wel een paar keer op randje buitenspel maar telkens is Giel op tijd met ingrijpen.

  In de rust geven we bij de jongens aan dat we er nog niet zijn, het is gewoon een goede ploeg , die als je ze net even een paar seconden meer tijd geeft echt wel kunnen voetballen. Als de 2e helft begint zien we een ander SVIJ, zowel wat betreft opstelling. De coach heeft er een 4-4-2 van gemaakt om zo ons overwicht op het middenveld aan te pakken en de spelers zijn ook wakker want ze stoppen veel meer energie in de wedstrijd als voor de rust.

  Wij hebben hier zichtbaar moeite mee en het duurt ook niet lang voordat SVIJ de eerste echte kansen krijgt. Maar telkens is daar of onze top keeper Noah of onze sterke 3 – mans verdediging die net op tijd ingrijpt.

  Het onvermijdelijk gebeurt toch en zo een 10 minuten voor tijd is het uit een scrimmage bij een corner zo maar in eens 2-1. Hier schrikken onze jongen wel een beetje van en gelijk gaat er weer een tandje bij.

  De eerstvolgende corner die we krijgen na de 2-1 gaan Giel en Don mee naar voren waarna Rinke en Dishairo de taken achterin overnemen. Nog een goed voorbeeld dat de jongens ook groeien op het gebied van communiceren en het maken van afspraken. De corner wordt goed genomen en leidt tot een aantal hachelijke momenten voor het doel van SVIJ, waarbij Giel de bal tegen de lat rost ,maar helaas lijst het niet tot de bevrijdende 3-1. Het blijft dus nog even billenknijpen op de bank want we zien dat SVIJ steeds meer geloof krijgt in een goede afloop en het is ook gewoon een goede ploeg.

  Gelijk hier achteraan een prachtig aanval waarbij de bal snel van rechts naar links gaat en door Dishairo uitstekend wordt ingeschoten maar weer is het die vermaledijde keeper (of is ie echt gewoon goed) die de bal uit de hoek weet te halen. Weer 2 minuten later is het goed doorzetten van Don die van buiten het 16 meter gebied goed uithaalt, maar het wordt eentonig, er staat een keeper in de goal die de bal gewoon onder de lat wegtikt. Waar dit in voorgaande wedstrijden zeker een goal was geweest gaat hij er nu niet in. Een beetje met ongeloof zien we het vanaf de kant gebeuren.

  Niet veel later gebeurt het onvermijdelijke, het is weer een corner tegen wat de goal inleidt ( misschien toch een puntje van aandacht voor de trainers). De bal wordt in eerste instantie goed weggewerkt maar komt precies voor de voeten van hun centrale verdediger die op de 16m is blijven staan. Ondanks dat we wel een beweging maken naar de bal toe stappen we niet door om druk op de bal te zetten, dit geeft onze tegenstander juist genoeg tijd om de bal, en daar moeten we eerlijk in zijn, prachtig binnen te schieten, onhoudbaar voor onze Noah.

  Wie nu zou denken dat onze jongens uit lood zijn geslagen, komt bedrogen uit. Sterker die komt heel bedrogen uit. Vanwege zichtbare vermoeidheid wisselen we door en ondertussen begint tussen de trainers al het overleggen over wie de penalty’s gaat nemen. Zou het dan toch zo zijn dat we de penalty’s niet voor niets hebben geoefend?

  Maar zie daar het voorbeeld van wilskracht, inzet en niet opgeven, met nog een extra krachtinspanning en veel verbale aanmoedigingen van de kant komen we op rechts goed door wat leidt tot een corner in ons voordeel. Quinten gaat achter de bal staan, neemt goed zijn tijd, ademt nog even goed in en uit. Ondertussen neemt onze luchtmacht zijn plek in binnen de 16 van SVIJ waarbij Daan zijn plek inneemt bij de keeper van de tegenstander, waar hij alles uit de kast haalt om hem het keepen zo moeilijk mogelijk te maken. Met ingehouden adem zien we vanaf de kant de bal voor het doel gebracht worden, het lijkt alsof de beste corner voor het laatst bewaard is… het lijkt niet alleen zo….. het is ook zo.

  Alsof het in slow motion gebeurt zien we vanaf de bank samen met de moe gestreden strijders (Ties, Dishairo en Rinke) Cem door de lucht naar de bal zweven en met een ferme knik wordt de corner in de rechter beneden hoek gekopt. Heel even is het stil en dan barst het gejuich los. Het is alsof we de Champions League hebben gewonnen in de laatste seconden van de wedstrijd. De tegenstander zinkt verslagen ineen op de (kunst) gras mat terwijl onze spelers, inclusief de wissels, Cem bespringen.

  De trainer van SVIJ roept nog wel om extra blessure tijd omdat onze wissels het veld in rennen maar dat houdt ons niet tegen. Zodra de euforie is gedaald beseffen we wel dat we nog een aantal minuten door moeten. Maar de extra lucht vanwege de adrenaline helpt ons door de laatste minuten en we zijn door naar de volgende ronde. De tegenstander kan zijn trainen niet bedwingen maar, dat moeten we zeker zeggen, zijn wel zo sportief om ons te feliciteren met de winst.

  Mede door het goede spel van SVIJ is het een wedstrijd geworden om nooit meer te vergeten. En nu op naar de volgende ronde,

  Gr, twee trotse trainers

rfwbs-slide