• Het lijkt AJAX wel!

  Saenden JO15-01 – Sporting Krommenie JO15-03 3-2

  Vandaag weer een mooie wedstrijd, uit tegen een gevreesde tegenstander Saenden uit Wormerveer. Altijd een lastige tegenstander die het ons vaak moeilijk heeft gemaakt.
  Aan het weer zal het niet liggen De zon schijnt volop; misschien zelfs wat warm om te voetballen maar voor de toeschouwers erg lekker zo naast het veld.
  Is al weer een tijd gelden dat ze voor het laatst voor de competitie gevoetbald hebben. Wel is er nog deelgenomen aan een toernooi in Assendelft.
  De wedstrijd wordt op het hoofdveld gespeeld; pal voor de kantine!
  Iedereen is aanwezig wat betekent dat er drie wissels zijn.
  Zoals verwacht gaat de wedstrijd gelijk op. Het is wat rommelig waarbij het spel alle kanten op gaat. Dat resulteert nog niet in echte kansen voor beide ploegen.
  Halverwege de eerste helft krijgt Sporting toch wat meer grip op de wedstrijd. Men probeert de vrije man te zoeken en ook de zijkanten goed te benutten.
  Dat lichte overwicht wordt beloond; door een mooie pass van Atakan wordt Finn in stelling gebracht die scherp de 0-1 op het scorebord zet.
  Snel daarna gaat Finn er weer vandoor en schiet de 0-2 binnen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht!
  Damjan heeft zelfs de kans op de 0-3 maar de keeper van Saenden brengt voor hen de redding.
  Toch moeten ze oppassen voor Saenden die af en toe scherp uit de hoek komt. Een paar keer moet er hard aan de noodrem getrokken worden, anders kunnen ze zo terug in de wedstrijd komen.
  Met de 0-2 voorsprong gaan we de rust in.
  Op zich goed gevoetbald! Sporting kan het zichzelf alleen verwijten niet meer gescoord te hebben; er zijn kansen genoeg geweest om het volledig af te maken. Onze ploeg kennende gaat het nog spannend worden in de tweede helft.
  Na de rust zien we een meer weifelend Sporting, wat we al vaker dit seizoen gezien hebben. Toch krijgen we meteen een grote kans voor Damjan. Die gaat er net niet in.
  Aan de andere kant moet Kenan en zijn achterhoede goed opletten bij de aanvallen van de tegenstander. Een terugspeelbal op de keeper geeft wat verwarring en de vrije trap voor Saenden levert een gevaarlijke situatie op.
  Duidelijk is dat Saenden steeds meer initiatief neemt en dat Sporting door de verschillende wissels uit z’n ritme is. De ‘automatismen’ en de organisatie lijken weg en het is puur knokken geworden.
  Door de aanhoudende druk van Saenden wordt het jammer genoeg 1-2 en zijn ze toch terug in de wedstrijd.
  Sporting creëert ook nauwelijks nog een kans in de tweede helft. Het moet het doen met wat afstandsschoten die ver naast gaan.
  Saenden blijft jagen en zet daarmee veel druk op Sporting. Dat wordt beloond met de gelijkmaker: 2-2. Sporting geeft het helemaal uit handen. Het doet ons denken aan een wedstrijd kort geleden gespeeld in de Arena.
  De scheidsrechter hebben we ook niet altijd mee, die wat onduidelijkheid schept bij het toewijzen van vrije trappen. Ook valt Thomas nog geblesseerd uit!
  Het wordt echter nog veel erger want ver in blessuretijd maakt Saenden er zelfs 3-2 van. Gezien de tweede helft niet onverdiend maar wel heel zuur voor onze mannen.
  Met deze stand wordt het einde van de wedstrijd bereikt. Jammer genoeg zakken we zo wat weg in de stand van de competitie.
  Nog één wedstrijd om het goede gevoel weer wat terug te winnen! Zaterdag 25 mei uit tegen ADO’20 in Heemskerk. Heel veel sterkt alvast mannen!
rfwbs-slide