• Het komt goed

  Wat een opkomst! Ik denk dat er wel 250 man stonden langs de lijn. Voetbal, dus Sporting Krommenie, leeft weer. De lootjes waren uitverkocht. Ik had denk ik de laatste met standen die een volleybal wedstrijd niet zouden misstaan. Geen prijs dus.
  Over DE PRIJS gesproken…… dat zou dus het kampioenschap moeten zijn. Na de fusie van GVO en KVV in 1999 (!!!) is er nog nooit gestreden om een prijs. Wat is een prijs???? Ik denk dat de prijs is dat er en hele jonge ploeg staat die voor elkaar strijdt. Een ploeg waarvan sommige elkaar al sinds de F jes ( zo hete dat toen nog) kent. Jongens die elkaar ook buiten het voetbal spreken en met elkaar omgaan.
  Een dorps elftal..? Ja maar wel met een regionale uitstraling. Tegenstanders roemen de jonge ploeg vanwege het frisse voetbal. Dat hoor je aan de zijlijn ( als grazende supporter). Topsporters…? Nee, want het is niet hun carrière, ze hebben nog meer dingen te doen. Maar wel een groep die bijvoorbeeld op zaterdagavond het niet te laat maken. Die iedere zondag met elkaar gaan lunchen. Die 2 x per week zonder afzegging traint. Bijzonder….
  Is dan het kampioenschap het ultieme? Nee dat denk ik niet. Bij elkaar blijven, genieten van het spelletje op zich. Een vriendenteam zonder dat dat eventuele prestaties ondermijnd.
  Wij als supporters willen altijd meer. De spelers natuurlijk ook. Als 50-jarige sta je dan langs de kant ‘ik had die bal heel anders genomen” terwijl we tegelijkertijd moeite hebben om zonder rugpijn uit bed te komen.
  Was het een belangrijk wedstrijd voor de mannen. Jazeker. Als je er staat wil je winnen. Dat lukte deze keer niet. Was het terecht? Ook dat helaas niet.
  In de 1e helft zag je dat Sporting Krommenie gretig was. Duels werden gewonnen en de fysiek sterke ploeg van Saenden stond onder druk. Dit resulteerde in de 15e minuut in een behoorlijke kans. Jim Gielen gaf van achteruit een prachtige pass langs de lijn op Wessel Krook die hem panklaar voorgaf op Mike Pirovano. Enigszins ongeduldig schoot hij op doel waardoor deze kans voorbij ging.
  Daarna kwamen er nog wat kansjes maar dit resulteerde niet in doelpunten. En dan treed er een wet op die wij allemaal kennen…… Saenden scoorde ( op dat moment enigszins tegen de verhouding in) met de wind mee vanuit een corner. Even werd er nog getwijfeld of het doelpunt wel rechtsgeldig was, maar de scheidsrechter ( die af en toe niet wist wat links of rechts was gezien zijn armgebaren) wees naar de middenstip. Dat was zuur.
  De tweede helft had Sporting wind mee. Het voltallige publiek ging er weer voor staan. Saenden kwam sterk uit de start blokken, maar de verdediging van Sporting stond pal. Martijn had enkele mooie reddingen, en ook Tanno en Jim moesten enkele keren ingrijpen. Het middenveld werd soms overlopen en zakte vaak te ver in. Voor wat nieuw bloed en wellicht creativiteit werd Pierluigi ingebracht op links. Sporting kreeg nog wel enkele kansen. Een afstandsschot ging net naast en een vrije trap van Levant ging maar net over. Mike kreeg in het strafschopgebied nog een tik en als hij was gaan liggen was dat wellicht een penalty geweest, maar hij koos er voor om voor de kans te gaan wat hem sierde. Helaas in het zijnet. Fysiek was Saenden sterker. De scheidsrechter had daar wel iets anders mee om mogen gaan waardoor ze misschien wat voorzichtiger waren geworden.
  Het bleef bij 0-1. Aangezien Alcmaria en De Rijp ook verloren is er nog van alles mogelijk. Het publiek was zeker niet teleurgesteld. De mannen streden er voor en een gelijkspel hadden de verhoudingen beter weer gegeven. Het was door de inzet van Sporting Krommenie ( ook niet het 2e vergeten daarin) daardoor ook enorm druk in de kantine. Ik denk een omzet als nooit tevoren. Dat hebben de mannen dus ook bewerkstelligd met hun spel, wat goed is voor de club.

  We doen nog steeds mee. De komende 2 wedstrijden zijn tegen een mede koploper Alcmaria. De jongens hopen dan weer op de massale steun te kunnen rekenen. Ze gaan eerst thuis volgende week. Het wordt mooi weer ……!!!!
  Want…… we staan 3e maar wel met een wedstrijd minder gespeeld ( dus 2e) . De Rijp is na de winter niet aan een lekkere reeks bezig. WSV daarentegen wel maar die krijgen we nog thuis en uit was het 0-3! Saenden en De Rijp moeten het in April ook tegen elkaar opnemen. Kortom, er is van alles mogelijk!!! Ook de ‘platte kar’. En wat de jongens nu presteren is al uitzonderlijk gezien de geschiedenis van de afgelopen 20 jaar.
  Het belangrijkste is …… volgens Johan…… De bal moet je grootste vriend worden en dat hij doet wat jij wil. En ‘gewoon lekker voetballen”. Dan komt het goed. Met of zonder DE PRIJS. Want die prijs is er al eigenlijk.
rfwbs-slide