• Heroïsche strijd met Odin

  Odin '59 O9-3 tegen Sporting Krommenie O9-2

  HEEMSKERK – Voor de dertiende keer dit jaar kwam dit sterrenteam samen voor alweer de laatste wedstrijd van 2018. Na tien zeges, twee remises en slechts één nederlaag hopen we af te sluiten in stijl tegen Odin '59. Odin staat voor de god van onder andere strijd en oorlog, eens kijken of ze tegen onze godenzonen zijn opgewassen.

  Helaas moesten Cem en Joël verstek laten gaan door interland verplichtingen. Samuel moest wegens een blessure rust houden, dus die zou maximaal tien minuten in actie komen en na deze wedstrijd aan zijn revalidatie gaan werken. Maar .. “elk nadeel heb z'n voordeel\", want vanwege de late aanvang konden Lucien en Quinten ons team aanvullen, zij hadden hun wedstrijd met het eerste team van de onder 9 al in de ochtend gespeeld. De bijna jarige Noah zorgde voor een primeur dit jaar en begon op doel, Adam en Liam achterin, Joris de centrale man en Quinten en Teun het gelegenheidsduo voorin. Lucien mocht de coach eerst nog even gezelschap houden langs de lijn voordat hij zijn opwachting zou maken.

  De eerste helft start vrij rommelig en dit heeft verschillende oorzaken, want enerzijds is het voor ons onwennig door de eerder genoemde mutaties en anderzijds is het veld op sommige delen zo glad dat zelfs Sjinkie Knegt moeite zou hebben om overeind te blijven. We komen ook nog op een 1-0 achterstand en de omstandigheden worden dus alleen maar zwaarder. Van onze kant wordt er nu strijd gevergd en dat komt er ook, duels worden fair uitgevochten op de glibberprairie. El capitano Joris weet goed door te komen vanaf eigen helft die Teun op maat bediend en uiteraard schiet Teunaldo, alweer onze tachtigste goal dit seizoen, tegen de touwen en staan we verdiend op 1-1. Dat er aan de overkant geen koekenbakkers staan blijkt, want nog voor rust schieten ze de 2-1 binnen en moeten we met een achterstand aan de limonade.

  Tijdens het rustmoment spreken we af dat Teun op zijn vertrouwde plek onder de lat gaat staan en Noah zijn even vertrouwde positie in de defensie gaat innemen. Daarbij sturen we Liam meer naar voren om met zijn felheid de tegenstander eerder bij de keel te grijpen.

  De tweede helft is het wederom moeilijk om aan goed voetbal toe te komen, maar zijn we wel dreigender en Quinten laat zien dat hij zelfs op zo’n glad veld goed met de bal overweg kan. Adam laat zich ook steeds nadrukkelijker gelden en pakt net zo makkelijk ballen af als dat hij een mannetje passeert. Na goed doorjagen van Liam komt de bal bij Lucien het goudhaantje terecht en deze schiet heerlijk de al in de lucht hangende gelijkmaker binnen, 2-2. Noah staat ondertussen weer goed solide te verdedigen en daardoor kon Joris zich ook met aanvallen bemoeien. Dat kun je ook wel aan El Capitano overlaten want met een oppermachtige dribbel stoomt hij op rechts door en negeert de coach zijn aanwijzingen om de bal voor te geven, maar met een magistrale streep schiet hij via de paal (dat zijn de lekkerste) de voorsprong achter de verbouwereerde keeper, 2-3. Zo zie je maar dat de jongens leren van eigen keuzes maken en niet als de keuzes voor ze worden gemaakt. De ban lijkt gebroken en Adam beloont zichzelf en het team met zijn verdiende treffer vanaf links, 2-4. Onze opponent spartelt nog wel tegen en schiet hun aansluitingstreffer binnen, 3-4. We doorstaan nog wat hachelijke momenten en ook keeper Teun weet met zijn voeten nog redding te brengen. Gelukkig waren de veertig minuten snel verstreken en sluiten we het jaar winnend af.

  Jongens, zonen van trotse ouders, strijders! Een verdiende overwinning door wilskracht en doorzettingsvermogen in een sportieve wedstrijd. We hebben geleerd, inclusief de coach, dat eigen keuzes maken in het veld loont en dat dat ook de doorslag kan geven. Wij kunnen jullie voor de wedstrijd, tijdens de time-out en ook tijdens trainingen aanwijzingen geven, maar in het veld kunnen jullie het prima zelf. Hopelijk kunnen we deze lijn volgend jaar samen doorzetten en ondertussen pakt niemand meer dit prachtige seizoen van ons af. Spelers van deze week zijn Quinten en Lucien, bij vlagen jullie klasse laten zien, hard gewerkt en dank voor het invallen, klasse. Iedereen fijne dagen gewenst en een veilige jaarwisseling. Op naar een sportief en gezond 2019.

  De Coach

rfwbs-slide