• Hernieuwde moed

  Nadat Sporting vorige week verloren had van Alcmaria Victrix was vandaag alweer de return wedstrijd tegen de Kaaskoppen.
  In de thuiswedstrijd was Sporting de meeste tijd de bovenliggende partij geweest ,had veel kansen gekregen die helaas niet werden benut en stond na het eindsignaal met lege handen (0-3).

  De verwachting van de vaste supporters was dat Alcmaria uit die overwinning vertrouwen zou hebben geput en vanaf de aftrap vol op de aanval zou spelen.
  Dat bleek maar al te waar: voordat de grazende reporter van dienst goed en wel zijn plek had ingenomen op de tribune was er een aanval over links en lag de bal al achter Tinus door een treffer van Dennis Koraag van Alcmaria.

  Dat was de snelste tegentreffer die Sporting in de afgelopen seizoenen heeft tegen gekregen. Echt scherp begonnen onze mannen dus niet aan dit duel.
  In de beginperiode van de eerste helft kwam Sporting moeilijk onder de druk van Alcmaria vandaan en was het uitverdedigen wat te gehaast.
  Gaandeweg kreeg Sporting meer grip op het spel en de eerste goede poging kwam van Jop Mirck die net naast schoot. Na 35 minuten spelen was het Kevin die de score voor de mannen uit de Zaanstreek opende.
  Op aangeven van Mike , die de bal goed aan hem meegaf maakte Kevin het beheerst af met binnenkant voet.
  In de tweede helft golfde het spel op en neer en hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Af en toe brak Alcmaria gevaarlijk door en moest Tinus met enkele knappe reddingen zijn ploeg op de been houden.
  Deze prestaties van de grote kleine man heeft de vaste supporters kern doen besluiten Tinus uit te roepen tot Man of the match!
  Een kwartier voor tijd werd een onoplettendheid van hun verdediging de Alkmaarse club fataal.
  Jop gaf een lepe pass op Roel die vanaf de linkerkant een voorzet gaf op Mike die uit de rug van zijn verdediger liep en de bal achter keeper Brad Stanneveld kopte.
  De 2-1 werd door Sporting met man en macht verdedigd en zowaar waren er nog mogelijkheden op de 3-1. Jim Gielen gaf een splijtende pass op Kevin de Wit die oog in oog met Stennveld net naast mikte. Uiteindelijk werd de overwinning over de streep getrokken. Een verdiende revanche van de vorige wedstrijd tegen deze concurrent.
  Door het verlies onlangs tegen Saenden en Alcmaria zijn de titelaspiraties weer wat getemperd, maar deze wedstrijd liet zien dat Sporting beschikt over een goede ploeg die met snel combinatiespel en , indien noodzakelijk op karakter , elke tegenstander binnen deze competitie kan verslaan.
rfwbs-slide