• HERBSTMEISTER MET ZEVENKLAPPER


  KROMMENIE - De NS had extra treinen ingezet en in Krommenie probeerden verkeersregelaars alles in goede banen te leiden rondom het  Provily sportpark. De zegetocht van de SK JO 13-2 was in de Zaanstreek namelijk niet onopgemerkt gebleven, dus het publiek was massaal neergestreken langs het hoofdveld van het dorpse Sporting. Het talententeam kon vandaag de kroon op het werk zetten en alleen winst op het bezoekende Zaanlandia JO 13-1 zou  volstaan om het felbegeerde herfstkampioenschap binnen te slepen.

  Het trainersduo R&H beschikten over een voltallige fitte selectie, dus Adam, Dishairo en Samuel begonnen de kampioenswedstrijd in de dug-out.


  Startopstelling: Noah(keeper), Justin, Giel, Don (verdediging), Ties, Siem, Rinke, Joris (middenveld), Cem, Daan, Quinten (aanval).

  De eerste minuten staat er zichtbaar wat spanning op bij de jongens en dat is logisch ...
  Tegelijkertijd is ook het verschil in kwaliteit duidelijk in het veld en dat komt tot uiting wanneer Rinke goed met een dieptepass Cem wegstuurt en de goaltjesdief weet deze na wat doorzetten met buitenkantje rechts langs de keeper te schuiven, 1-0. Het blijft allemaal nog wat krampachtig en de withemden krijgen zelfs een mooie kans op de gelijkmaker, maar dan hebben we altijd nog Noah die met een BRASiliaanse safe z'n doel schoonhoudt. Het voelt dan ook als een bevrijding wanneer Quinten één van z'n befaamde corners op de krullebos van Don plant en die hem op zijn beurt heerlijk binnenknikt, 2-0!

  Het is de inmiddels in het veld gekomen Adam, die in Salahiaanse vorm verkeerd, die de diepe bal van Siem goed inschat en zo de gasten nog meer pijn doet, 3-0!
  Siem, die als een TGV  de rechterkant bestrijkt, weet z'n tweede assist feilloos aan Rinkinho voor te geven die op dit soort momenten niet aarzelt en de riante voorsprong van 4-0! voor het rustsignaal binnenschiet.

  In de rust verblijven we in de dug-out en weten de coaches dat het goed zit. Van de scouts op lokatie hebben we namelijk vanuit Purmerend inmiddels vernomen dat concurrent Purmersteijn slechts 2-4 heeft gewonnen van stadsgenoot FC en we dus op doelsaldo dik bovenaan staan. Uiteraard geven we aan de jongens door dat we juist de nul moeten houden en het liefst nog twee keer scoren om de eerste plek veilig te stellen.

  Met die missie starten we de tweede helft meteen goed en Daan weet zijn goede spel van de laatste weken te verzilveren met een heerlijke 'steek' op Cem die z'n tweede van de ochtend beheerst achter de keeper plaatst, 5-0!  Onder aanvoering van captain Justin blijven Giel, Ties en Joris ook geconcentreerd vanuit hun taak spelen en geven we, op een corner na, als team ook helemaal niets meer weg.
  LewDaandovski had de aangevende smaak te pakken en weet met zijn tweede assist Samuel te bereiken, Samuelito dribbelt vastberaden de zestien in en schiet zijn eerste van het seizoen vol overtuiging, bijna inclusief keeper, tegen de touwen, 6-0! Het is hem gegund en net als we het over gunnen hebben komt de energieke Dishairo richting goal rennen en weet op aangeven van Cem de zevenklapper te complementeren en daarmee de eindstand te bepalen, 7-0! 
  Na het eindsignaal van de goed leidende arbiter Daan kon het feest losbarsten en werden de helden op een luid applaus getrakteerd door de massaal opgekomen fans. Vervolgens werden de dikverdiende medailles uitgereikt en verplaatste het feest zich naar de kleedkamer waar de kampioenen een uur en veertien flessen douchegel later weer uitkwamen. In de kantine zette de euforie zich nog voort en met champagne en een prachtige fototaart werd de HERBSTMEISTER onthaalt door de trouwe aanhang. En zo werd een mooie eerste fase van het seizoen afgesloten met een onvergetelijke zaterdagochtend in oktober. En zoals Theo Reitsma in 1988 over Oranje ooit zei: ' Dit is een mooi stel hoor ...!'


  Twee ongelooflijk trotse trainer-coaches!
rfwbs-slide