• Helden in Heemskerk

  Heemskerk- Op het heerlijke tijdstip van 08:00 stonden de jongens weer te popelen om het te gaan opnemen tegen ADO '20. Vanwege het vroege optreden troostten de ouders zichzelf alvast met het cliché dat je dan toch nog wat aan je dag hebt. Ik kan alvast verklappen dat deze dag fantastisch begon …

  Na een vrij speelweekend en herfstvakantie waren onze mannen helemaal opgeladen om de draad weer op te pakken. Teun begon onder de lat en voor hem het inmiddels befaamde verdedigers koppel Liam & Noah. Cem was dé man op het middenveld en aanvalsduo J.J. (Joris, Joël) moesten voor gevaar voorin zorgen. Adam en Samuel waren de troefen die er nog in gingen komen.

  De eerste minuten was weer aftasten van de tegenstander, maar we lieten wel merken dat we niet van plan waren veel weg te geven vandaag. Joris en Joël zorgden voor veel dreiging en Cem stuurden dit aan met goede passes in de diepte vanuit zijn positie op het middenveld. We werden een paar keer gevaarlijk vanaf afstand en dat leverde corners op. De inmiddels in de ploeg gekomen Samuel nam zo’n corner vanaf links, zag Cem vrij staan en speelde hem in de voeten aan. Cem, wiens individuele trainingsstage in Turkije zichtbaar had goed gedaan, aarzelde geen moment en schoot schitterend in de verre hoek raak, 0-1. Samuel had de smaak te pakken op links, speelde knap een mannetje uit en behield het overzicht om zo zijn maatje Cem aan te spelen die beheerst afrondde, 0-2. Het was wederom Samuel die vanaf links de bal achter de keeper wist te krijgen, 0-3. We lieten de tegenstander niet op “Adam\" komen en deze pakte vanaf de aftrap sterk de bal af om zo de mooiste aanval van de dag in te leiden, want over de rechterflank haalde hij de achterlijn en koning assist legde hem panklaar voor Cem die hem alleen nog met zijn grote teen hoefde aan te raken, 0-4. Over tenen gesproken … nog voor rust wist Cem de ruststand op 0-5 te zetten door de bal ouderwets hard door het midden te punteren.

  In de rust gaf Teun z’n keepersuitrusting over aan Cem en konden we niet anders concluderen dan dat het gewoon goed ging. Lekker zo doorgaan en het plezier wat we uitstralen vasthouden, want daar gaat het uiteindelijk alleen maar om en alleen met plezier bereik je mooie resultaten.

  De tweede helft bleek dat Teun de eerste helft goed had opgelet, veel meer had hij immers niet te doen, want ook hij wist met een onvervalste punter de keeper vanaf links te verschalken, 0-6. Af en toe wist ADO er nu wel uit te komen, maar ook op doel was Cem in vorm en redde mooi in een één op één situatie. Uit een voorzet van Teun vanaf rechts wist Joris ook nog een duit in het zakje te doen in tweede instantie, 0-7. Adam bedacht zich dat zijn naam nog niet op het scorebord stond en met een droog schot vanaf links schoot hij mooi raak, 0-8. Gelukkig voor de sportieve tegenstander wisten ze nog wel de eer te redden, 1-8. Blijkbaar vonden we dit niet genoeg, want we bleven tot op de laatste minuut gretig. Dit bleek wel toen Samuel vanuit een hoge uittrap van de ADO keeper de bal goed opving en door het midden een mannetje passeerde en met links beheerst de eindstand bepaalde op 1-9.

  Nu zijn alle doelpuntenmakers genoemd en beschreven, maar een goede wedstrijd speel je met z’n achten. Zo waren het eerder genoemde duo Liam & Noah weer ijzersterk bezig achterin en zaten er bovenop, zodat de tegenstander vandaag geen schijn van kans had. Daarbij wisten ze ieder bij balbezit goed over te spelen naar vrijstaande mensen. Joël was vandaag ook weer goed bezig en ontbrak het aan geluk, maar met jouw snelheid en techniek heb je de mogelijkheden om alleen maar beter te worden en meer je stempel te drukken.

  Speler van de Week is de jarige Cem! Wat een topwedstrijd van jou, ga zo door want jij hebt het in je om elke week zo te spelen. Goed schot, sterk en overzicht. Klasse.
  Mannen, het was weer Genieten met de hoofdletter G langs de lijn en jullie laten zien de tips op te pakken. Door in balbezit oog te houden voor elkaar en bij balverlies de bal zo snel mogelijk te heroveren worden jullie écht een steeds beter team. Wederom trots.

  De coach