• Helaas Pindakaas....

  Vorige week vertelde ik al over 2 meiden die zich hadden verslapen, terwijl ze om 11.00 uur aanwezig moesten zijn, dit keer was het verzameltijdstip om 9.15 uur. We hadden nu slechts één dame die zich versliep, maar die deed het dan ook wel goed: ze is om 9.15 uur wakker gebeld, van huis opgehaald en in de kantine voorzien van een tosti als ontbijt. Waar vind je deze service nog? Of is dit nou het verschil tussen meiden- en jongensvoetbal?
  Met invalster Nienke kwam na de aftrap in een winderig Egmond de eerste actie dan ook van Zeevogels. Maar na deze wake up call waren onze meiden ook wakker en gingen ze in de aanval. Helaas ontbrak de scherpte in de aanvallen van onze voorhoede (Fleur M in de handen van de keeper en Noé in de verkeerde kant van de kruising). Ook de flitsende aanvallen van Roos die mooi doorgezet werden op Lisanne bereikten het doel net niet en vanuit de tweede lijn is het Famke die het probeert, maar er staat toch weer een goede keepster die redding brengt voor Zeevogels.
  Door de wind en het natte gras ontstaat er een rommelige wedstrijd: de ballen rollen en vliegen niet altijd zoals bedoeld en dus moet er wat vaker over de zijlijn geschoten worden om rust te brengen in de organisatie. Beide elftallen halen regelmatig de achterlijn en over en weer volgen corners. Famke weet uit de corner flink uit te halen, maar helaas: naast. De corner van Zeevogels belandt via Valerie op de paal.
  Langs de zijlijnen weten Noé en Valerie elkaar goed te vinden, maar als Zeevogels toch doorbreekt weet Marith op nette wijze te verhinderen dat er op doel geschoten kan worden. Omdat het strafschopgebied bij tijd en wijle moeilijk bereikbaar is, probeert Abir het van afstand en de keepster heeft er grote moeite mee, maar de bal wil er niet in.
  Met een terechte 0-0 stand mag het publiek zich even opwarmen voor de tweede helft.
  De kleedkamers liggen naast elkaar en na de ongetwijfeld positieve coaching van Victor klinkt het bulderen van de coach van de tegenstanders door de muren heen. Zeevogels moet meer gaan beuken! Zo klinkt het.
  Op het veld blijkt dat de woorden van de coach een averechts effect hebben: Zeevogels begint tam aan de tweede helft en de eerste kansen zijn voor Sporting. Maar de kansen van Sporting zijn nu ook niet meer dan speldenprikjes, ondanks leuke combinaties en een vlammende Famke op het middenveld wordt Zeevogels niet echt in gevaar gebracht. Een van de duels op de helft van Sporting wordt verkeerd beoordeeld door de scheidsrechter: beide meiden gaan in plaats van voor de bal op de bal en de speelster van Zeevogels komt hierbij ten val. In plaats van een scheidsrechtersbal wordt er een vrije trap gegeven. Van grote afstand wordt deze keurig vlak onder de lat ingeschoten, Demi is kansloos en geheel onterecht staat het 1-0. Vanaf de kant zijn er beelden van deze situatie, maar de scheids heeft uiteraard geen behoefte aan een VAR-advies. Schrale troost: ook in het echie zou de scheids niet hoeven komen kijken, want er was geen sprake van een vermeende rode kaart. We voelen ons flink benadeeld.
  De meiden proberen een sportieve wraak te nemen en gaan in de tegenaanval. Helaas ziet de scheids niet dat er een speelster in het strafschopgebied bovenop de voet van Julie gaat staan. Julie moet er zelfs even geblesseerd af (op de rug van Victor). Waar is de VAR als je hem echt nodig hebt?? Helaas dus geen penalty.
  Ook nu geldt weer de voetbalwet dat de achterliggende partij moet komen en daarbij risico moet nemen om alsnog de gelijkmaker te scoren. De meiden proberen het hard, hebben het beste van het spel op het middenveld, maar dan komt toch zo’n vermaledijde aanval van Zeevogels die niet te stoppen is: 2-0. Een vertekend wedstrijdbeeld door een scheidsrechtelijke dwaling van een scheidsrechter waar verder weinig op aan te merken valt. We zijn dankbaar dat er iemand het wil doen en ach: ook dikbetaalde scheidsrechters maken fouten. That’s all in the game.
  Jammer meiden, jullie waren ook nu weer gelijkwaardig aan de nummer 3 op de ranglijst. Er is goed gevoetbald, maar om het maar eens op zijn Cruyffs te zeggen: om te winnen, moet je scoren en dat is niet gelukt.

rfwbs-slide