• Harde werken niet beloond!

  Sporting Krommenie JO15-3 – ADO’20 JO15-02 2-6

  Afgelopen week is het lekker herfstvakantie geweest. Sommige jongens waren daardoor nog niet beschikbaar en moesten we met een uitgedunde selectie (‘maar’ twee wissels) thuis tegen de koploper ADO’20 uit Heemskerk.
  Het zou een zware strijd worden tegen een team wat in voorgaande wedstrijden veel had gescoord. Voetballend zou het verschil niet zo groot blijken; ze waren wel heel effectief in de afronding.
  Donkere wolken hingen boven de velden van Sporting maar uiteindelijk bleef het, op een paar spatjes aan het begin van de tweede helft na, droog en heerlijk voetbalweer.
  We startten de wedstrijd niet scherp tegen een ploeg die duidelijk sterker is en tevens heel effectief met zijn kansen omgaat. Binnen korte tijd liggen er al drie doelpunten in het net, waaronder twee uit een corner en een uit een snelle uitbraak! 0-3
  Wat we al vaker dit jaar hebben gezien, is dat Sporting zich niet van de wijs laat brengen en opzoek gaat naar een tegendoelpunt.
  Met hard werken, af en toe mooie combinaties en een beetje geluk kom je namelijk een heel eind!
  Sporting komt wat meer in de wedstrijd en begint dicht bij het doel van de Heemskerkers te komen. Eerst wat kleine kansjes maar uiteindelijk toch de verdiende goal voor Sporting: 1-3 door Atakan.
  Maar ook ADO neemt geen stapje terug en blijft heel gevaarlijk. Met een snelle uitbraak vergroten ze de marge weer naar drie doelpunten: 1-4.
  Ook nu laat Sporting zich niet kisten en zoekt weer de aanval. Met een mooi doelpunt zet Achraf de ploeg weer op twee doelpunten verschil; 2-4.
  Met deze stand wordt de rust bereikt. Gezien het spel van beide ploegen kan er nog van alles gebeuren!
  De tweede helft begint wat weifelend van onze kant en komen we een paar keer goed weg.
  Na een tijdje leek de strijd gelijk op te gaan. Kansen aan beide kanten!
  Sporting geeft goed druk en combineert soms heel aardig. De afronding op doel wil echter niet lukken. We spelen wel heel goed op buitenspelval; soms zelfs tot frustratie van de tegenstander die er nogal vaak in trapten.
  Misschien wel door de vakantierust, maar halverwege de tweede helft wordt het veld erg lang en daardoor ook de afstanden tussen de linies groot. Dat kost heel veel kracht en is erg moeilijk om te verdedigen.
  ADO profiteert daar goed van en kan door snelle uitbraken verder uitlopen naar 2-6. Daarvoor hebben we wat geluk daar zij zelfs twee keer op de lat en paal schieten. Ook staat Kenan, die weer een puike wedstrijd keept, enkele doelpogingen in de weg!
  Met een stand van 2-6 halen we het einde van de wedstrijd.
  Hard gewerkt! Met wat meer scherpte en geluk hadden we zeker een andere uitslag op het scorebord gezet.
  Volgende week uit tegen SVA; heel veel sterkte mannen.