• Half werk

    In de voorbereiding op de wedstrijd hebben we het gehad over het belang van een goede start van de competitie. Benoemden we de ondergrens die we aantikten in de tweede helft vorige week tegen Meervogels en wezen we op de kans op revanche nadat we de eerdere confrontatie in de slotseconde verloren. Hoe is het dan in godsnaam mogelijk dat je aan een wedstrijd begint zoals wij deden? In het woord wedstrijd zit niet voor niets het woord STRIJD. Het was slap, ongeïnspireerd, plichtmatig, zonder initiatief. Het matige De Foresters leek opeens een hele goede ploeg. Toch hadden ze ons nodig om dat in doelpunten om te zetten. Comedy capers bij een corner en miscommunicatie bij een terugspeelbal, 2-0.

    In de rust heeft het gedonderd en werd er een beroep gedaan op jullie eergevoel. Jammer dat dat nodig was om er nog wat van te maken. In de tweede helft konden we de strijd wel opbrengen en werd duidelijk dat wij het veel betere team hebben. Met agressief vooruitverdedigen werd iedere kans op een uitbraak van De Foresters in de kiem gesmoord, verhouding balbezit 80/20, veel corners, (halve) kansen. Helaas werd het een bevestiging van mijn hartgrondige overtuiging dat als je slecht aan een wedstrijd begint Vrouwe Fortuna vaak de andere kant opkijkt. Wat ook niet hielp was dat de arbiter nog wel eens een overtredinkje van een Heilooënaar over het hoofd zag en teveel meeging in hun theater. Met frustratie als gevolg waarna Adel zich (weer) niet kon inhouden en terecht met direct rood het veld kon verlaten. Met tien tegen elf lukte het nog de aansluitingstreffer te maken, de actieve Kevin was trefzeker na goed terugleggen van Bram, maar dat was al in de blessuretijd. Too little too late.

    Ik laat het hierbij, tenslotte leverde het team ook half werk, en laat jullie in overpeinzing achter wat er volgende week beter moet als we thuis aantreden tegen KFC. In de tussentijd baal ik en denk ik aan De Foresters die zich op deze zondag nog steeds vol verbazing afvragen hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat ze 6 punten tegen ons hebben gehaald.

    Coach Raymond
rfwbs-slide