• Had het wild geraas maar gestaakt.

  Na vorige week WSV over de knie te hebben gelegd, was het nu de beurt aan Rood-Wit. De Roeptoeter struikelde bij de aankondiging als een onvervalste Ali Osram al over het elftal van Rood Wit Zaanstad, dus het was zaak voor Sporting Krommenie om dit op het veld niet te herhalen.
  De Grazende Supporters waren weer mooi op tijd aanwezig om hun plek in te nemen, al dan niet om ‘per ongeluk’ op een foto te verschijnen. De ‘oudere jongeren’ hebben nog immer het idee dat ze een wezenlijke bijdrage leveren aan het lukken van een foto.
  Peter Pirovano was nog druk doende zijn voorbereidingen te treffen om zoon Mike na de wedstrijd te verassen als ‘roetveeg piet’ ( dit is volgens mij maatschappelijk verantwoord) en was zodoende wat verlaat. Weer volledig herkenbaar na het afschminken nam hij zoals altijd zijn plaats in naast Joke die, na later bleek, de Sint activiteiten al meer dan zat was. Inderdaad hij maakt hem gewoon….. Joke had geen zin meer in Koke.
  Jop en Roeltje maakte dankbaar gebruik van het geblesseerd zijn en hadden hun Gele Rakker (na wat wild geraas) al in de hand voordat het aanvangssignaal begon.
  Maar natuurlijk was er eerst nog de pupil van de week. En hoe kan het anders het was er weer een van de familie Krook. Op deze wijze begint het pittoreske Krommenie steeds meer op Volendam te lijken waar ook Smits en Keizers de boventoon voeren. Uit ervaring weet ik overigens dat het met het zingen niet heel goed geteld is binnen de familie.
  Direct in de 2e minuut liet de nog fitte Krook direct van zich spreken door op rechts op te duiken maar dit resulteerde niet in een voorzet. De eerste 5 min waren duidelijk voor Sporting en het heerlijk avondje mocht wat ons betreft doorkomen. De spelhervattingen waren nog wat nerveus maar toch kwam de 1e kans voor Sporting. Mats schoot in de 6 min over.
  Ook Rood Wit liet zich niet onbetuigd en in de 10 min werd Jim omspeelt en volgde een strakke bal in de hoek. Door een uitstekende reactie van Tinus werd de bal corner getikt. De corner werd in de 16 meter gepompt en belande na een schor van RW in het zijnet.
  De meeste aanvalsdrift kwam over rechts en na 14 min. Kwam de 1e corner van SK. Hierna volgde hands van RW. De vrije trap van Mike werd net buiten getikt door de uitstekende keeper van RW.
  In de 15 e minuut was het toch een hoge boom die teveel wind had gevangen. Jim begon al met een blessure aan de aftrap en helaas moest hij zich laten wisselen. Wederom een jonge hinde betrad het veld. Thijs was zijn vervanger. In de 16e min. volgde een goede aanval van RW over rechts en de pass werd hierna maar net naast gekopt.
  Gevolgd door balverlies in de 17 minuut waarbij RW een rvijde doorgang had richting Tinus. Maar die liet de peper niet van zijn noten eten en redde prachtig door boven op de ( niet gezette) schoen te duiken.
  De tegenstanders begonnen er wat meer fysiek in te gooien en kregen hun eerste gele kaart ( Jop en Roeltje waren jaloers, maar dat alleen vanwege de kleur). In de 19 e minuut werd Mike onderuit gehaald ( had ook geel moeten zijn).
  Mike werd vaker gezocht in deze fase wat de 2e gele betekende voor RW. De combinaties op het middenveld beginnen de laatste tijd steeds beter en beter te lopen. En ondanks de blessures van enkele ervaren krachten is SK zeker niet de mindere.
  In de 27 min. volgt er weer een vrije trap voor SK. Unlu neemt deze voor zijn rekening. Tegelijkertijd zag hij in zijn linkerooghoek een verdacht persoon in een rood pak met een gele staf ( daar heb je hem weer) op een bedenkelijk vervoermiddel in volle draf over een dak razen. Hij werd er door Unlu vakkundig van afgeschoten. De geschonken wedstrijdbal wordt door Ronald Kat nog steeds gezocht.
  Dit is overigens het startsein voor SK om nog meer druk te zetten, waarbij er wel opgepast moet worden voor de counter. Tenslotte is het nog steeds 0-0.
  RW begint steeds meer de fysiek er in te gooien omdat het op een andere wijze door het bij tijd en wijle vlot combinerende SK niet lukt. In de 29 e minuut moet Tanno ingrijpen voordat er weer een doorgebroken speler bij Martijn opduikt.
  Een periode van weinig kansen breekt aan. De duels worden voornamelijk op het middenveld uitgevochten. In de 35e minuut maakt Luuk een overtreding en de vrije trap wordt in de 16 meter gepompt door RW. Zowel verbaal als fysiek maakt RW oorlog maar Sporting is niet erg onder de indruk.
  In de rebound volgt er een pas van Unlu op Mats die een Schoonheijt van een trap vakkundig gekeerd ziet worden door de keeper van RW. De corner die ontstaat gaat de 16 meter in…… achterbal.
  Rood Wit probeert het in deze fase met wat wilde trappen vooruit die zowel door het middenveld als de verdediging onschadelijk worden gemaakt.
  Vlak voor rust is er een corner van Mike, waarbij Tanno nog een prima gelegenhied krijgt om de score te openen. Helaas net naast. Er volgt nog een klein offensiefje van RW maar onze Tinus staat weer pal.
  In de 41 e minuut is er een geslepen hakje van Thijs op Unlu. De keeper van RW ligt weer in de weg. Corner. De kopbal van Tanno wordt van de lijn gehaald door RW. Verbazend razend is Tanno weer terug op de linksback plek om de angel uit een counter van RW te halen.
  Het is rust…. En nu ook voor Jim tijd voor het fust. De geblesseerde bij elkaar, is dat niet wat raar? Enigszins pikant staan ze met een biertje in hun hand. Zonder microfoon maar nog steeds op hoge toon, zijn ze aan het analyseren hoe hun maten meer moeten creëren. Roel zegt heel koel, ‘hij moet eens in het doel’. Daar ben ik normaal gesproken voor. Maar sta nu even op een zijspoor.
  Na veel geploeter meld zich ook de toeter. Met een droge mond van het schrijven, wil hij ook niet achterblijven. Tot zover de rijmkunst en de artistieke vrijheid van de Grazende Supporter.
  De 2e helft
  Direct bij de eerste aanval in de 46 e minuut een behoorlijke blunder van een verdediger van RW. Aannemen, toch maar niet, op de bal stappen……. Thijs zag het slechts kortstondig aan en ronde deze buitenkans uiterst vakkundig af. 1-0
  In de 50e min. komt Wessel goed door over rechts. De pass is prima alleen de afwerking laat op zich wachten. Een zeer goede fase breekt aan van SK. Er worden steekpassen gegeven, de vrije ruimte gezocht gecombineerd en de ballen komen nog aan ook. Een opsooming;

  57e min.; goede pass in de 16. Helaas geen afronding
  58e min. na wederom een prachtige pass van Matz open doel voor Wessel. En daar ging ook de hulp sinterklaas de nok af.
  59e min. Vrije trap van Mike in de hoek. En……. ondanks de kroketten wist de sluitpost van RW ook deze te beletten.
  De gemiddelde leeftijd van SK is ongeveer de helft van die van Rood Wit en dat begon je te zien. RW liep achter de feiten aan en Sporting oogde nog fris. Sterker nog, de 2e helft was beter dan de 1e helft. In de 64 e minuut vergaloppeerde Luuk zich enigszins waaruit er uit het niets een corner ontstond voor RW. Vanaf rechts werd deze genomen. En in deze tijd staat er vaak een flinke wind. Totaal onbedoeld waait de bal er bij de 1e paal zo in. Zonder roze bril konden we echt concluderen dat dit absoluut niet de verhoudingen op het veld weergaf.
  Maar de teleurstelling werd door de jonge groep van Jordi van zich afgeworpen. In de 69e minuut na alweer een prima pass vanaf links een kop kans voor Mike.
  Sporting blijft druk zetten. Waar in de 1e helft nog opgepast moest worden voor een counter is dat in de 2e helft minder. RW komt er voetballend niet uit mede door het kort dekken en de snelle omschakelingen van SK.
  Maar toch……. In de 74e minuut een prima schot van RW welke werkelijk uitstekend werd gekeerd door Martijn. Het zal je vak maar zijn…… Keeper.

  En deze is voor , de op zichzelf altijd kritische, Tinus. Onze Keeper.
  Sinterklaas komt uit Madrid. Waar ook nog een klein cluppie zit.
  Daar staat een Belg op het doel, die echter nog nooit is getest door Roel
  Nee….dan onze gele kanarie, die zonder veel bombarie
  Alle ballen de doelmond uit ramt, alsof hij van een Adelaar afstamt

  Het is soms eenzaam tussen de palen, er staat nooit iemand tussen winnen of falen
  Behalve onze Tinus…., want als iedereen is geweest dan treffen zij ons beest.

  Want Tinus is voor niemand bang en gaat gewoon zijn eigen gang.
  Altijd te vertrouwen. Op Tinus kun je bouwen

  Hoog, laag, snel of traag….. jij behoedt ons vaak voor een nederlaag.

  Waarvan akte.

  In de 80e minuut begint RW hun tweede adem te krijgen. Het zal toch niet……… Zoveel beter zijn we, maar ze willen er niet in.
  Toch een uitbraak van Sporting. Er werd goed gewacht door Mike die naar Thijs passed. Hij schiet over.

  In de 80 e minuut een vrije trap voor Sporting op het randje 16. Mike prikt hem er naast.
  Ook Unlu wordt weer in stelling gebracht, maar het bekeken schot wordt goed gekeept. De mannen van Rood Wit beginnen nu overal kramp te krijgen behalve in hun kaken. De een na de ander strot ter aarde.

  In de laatste minuut nog een kans voor Mike die maar net over schiet.

  Na de wedstrijd was het blad bier van de Grazende Supporters ondanks een gelijkspel meer dan verdiend. Jullie hebben goed gespeeld. Het elftal komt steeds meer in balans. Mike Pirovano mocht de 1e ‘Man of the Match’ oorkonde ontvangen. Maar eigenlijk waren er meerdere die voor deze zeer prestigieuze prijs in aanmerking kwamen.

  De komende twee wedstrijden winnen en dan echt in de top mee draaien!!!!! Goed gedaan mannen.

rfwbs-slide