• Goed begin van het nieuwe jaar!

  Jong Hercules JO15-1 - Sporting Krommenie JO15-3 0-3

  Eindelijk is de winterstop weer teneinde! Vorige week officieel maar toen werd door het winterse weer het gehele programma afgelast.
  Sporting is door de goede resultaten in de competitie voor de winterstop, in een andere poule ingedeeld. Waarschijnlijk gaan de wedstrijden wat moeilijker en ook wat spannender worden. We gaan het meemaken!
  Deze week moeten we op bezoek bij Jong Hercules in Beverwijk; bleek door sommigen een beetje moeilijk te vinden op het grote sportcomplex.
  Best vroeg ook voor een zaterdagochtend; 08:30 begint de wedstrijd. Dat zijn we niet meer gewend. Het is ook niet echt wintersweer; grauw, een koud windje en af en toe wat regen.
  De mannen beginnen goed door de tegenstander geen kansen te geven en bouwen al snel een overwicht op. Al moet worden gezegd dat Jong Hercules het ons niet echt moeilijk maakt en geen druk kan zetten op onze organisatie. We zijn in alle linies scherper en sneller dan de onze tegenstander.
  In de loop van de 1ste helft krijgen we eerst wat kleine kansjes, maar uiteindelijk zijn de kansen dusdanig groot dat het wachten is wanneer het eerste doelpunt valt.
  Door een mooie lange bal van achteruit wordt Finn in stelling gebracht, passeert de tegenstander en scoort op fraaie wijze de 0-1. Volledig verdiend!
  Al snel na het openingsdoelpunt, wordt Damjan aan de linkerkant vrijgespeeld waarna hij de verdediging van Jong Hercules omzeilt en mooi de 0-2 binnenschiet.
  Sporting heeft de wedstrijd volledig in handen! Hebben nog geen kans weggeven! Het is een wonder dat het niet meer doelpunten scoort.
  Met de 0-2 gaan we de rust in.
  Na rust lijkt de samenwerking binnen Sporting wat moeizamer. We vinden elkaar niet zo makkelijk en laten Jong Hercules wat meer komen. Niet dat ze echt in scoringspositie komen maar het is soms goed opletten dat ze er niet tussendoor glippen. Gelukkig staan ze achterin scherp te verdedigen.
  Ook in de 2de helft blijven we kansen creeeren! Met iets meer overleg zou de voorsprong veel verder uitgebouwd worden.
  Na vele mogelijkheden niet te hebben benut, schiet Finn Sporting dan toch naar de 0-3 overwinning! Geheel verdiend bereiken we hiermee de eindstreep.
  Goed gedaan mannen! De eerste overwinning in een mogelijk lastige competitie. Die is binnen!
  Volgende wedstrijd staat de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Fortuna Wormerveer op het programma. Hou dit vast!
  Tot volgende week!
rfwbs-slide