• Gewoon een lekker potje

    Op een zonnige middag in Zwaag wordt er afgetrapt tegen Westfriezen MO17-1. Deze club staat iets lager geklasseerd dus de meiden zijn aan hun stand verplicht om deze wedstrijd te gaan winnen. Al snel is de eerste aanval een feit: Fleur M wordt vanaf het middenveld weggestuurd en schiet van afstand net langs het doel. Als snel daarna is er nog een kans maar de keepster tikt de bal over. Na de corner krijgt Valérie de kans, maar deze gaat net naast.
    Na een onnodig weggegeven corner, caramboleert Westfriezen de bal voor het doel heen en weer en op en neer met als resultaat dat er van kleine afstand overgeschoten wordt. Dat loopt gelukkig goed af. Westfriezen kan vlak daarna profiteren van een doorschietbal, maar met Demi op doel heeft ook Sporting een sterke keepster.
    Er fluit een “echte” scheidsrechter, dus af en toe wordt er voor overtredingen gefloten en dat betekent kansen voor Noé om vanaf het middenveld te proberen de bal er direct in te schieten, helaas gaat de bal net naast. Dan krijgt Lisanne de kans, ze komt los van haar tegenstandster maar de keepster verkleint haar doel en Lisanne kan haar niet passeren. Op rechts staat Valérie een prima wedstrijd te spelen, ze is balvast en een prima aangever voor spits Fleur M, maar ook zij stuit net als Lisanne even later op de sterke keepster van Westfriezen. Sporting blijft de aanval zoeken, Lucia kan doelgericht schieten, maar weer staat de keepster goed opgesteld. De corners leveren deze helft in eerste instantie niks op, maar uiteindelijk komt er dan vanaf links een corner waarop de keepster (eindelijk..) misgrijpt, de bal stuitert op en Lisanne kan de bal inkoppen via de grond. Volgens mij is dit het eerste kopdoelpunt, dus dat is best het vermelden waard. Vlak daarna mag Noé nogmaals via een vrije trap haar traptechniek etaleren en de bal zeilt over de keepster het doel in: 0-2.
    In de tweede helft gaat Sporting op zoek naar meer doelpunten, Julie staat deze helft centraal en zij kan opstomen, maar de afstand is te groot tot het doel. Dan volgt er een aanval volgens het boekje: de bal gaat tik-tak rond het strafschopgebied, maar de inschuiver lukt dan het niet. Doordat de aanval gekozen wordt, gebeurt het soms dat er een gaatje in de verdediging valt, maar Demi brengt redding. Westfriezen blijft ook dapper proberen om de aansluitingstreffer te maken, maar ook zij stuiten op een keeper (Demi) die met gemak de ballen uit de lucht plukt. Ondertussen probeert Noé vanuit de verdediging weer op te bouwen en via de beide Fleurs die allebei lekker in vorm zijn en hun tegenstander wegtikken, gaat de bal weer naar voren. Ook Valérie loopt voorin de verdediging van Westfriezen flink te verstoren waardoor de bal op de goede helft blijft. Er zijn mooie combinaties te zien: goede ingooi, doorgekopt door Fleur V en zo ontstaat er druk op het doel van Westfriezen, maar helaas staan de meiden soms ook net op het verkeerde randje van buitenspel. Ook Famke laat nog even zien dat ze weet hoe ze moet opbouwen en voorzetten. Julie zorgt voor het betere tikkie-takkie rondspeel spel op het middenveld of ze weet de spitsen weg te sturen, Lisanne klopt haar tegenstander wel op snelheid maar schiet nipt over. Vlak daarna weet Lisanne wel een corner te versieren. Julie neemt deze helft de corners en ze legt ze steeds goed in het strafschopgebied. En als de ballen dan toch weer uit het strafschopgebied gaan, dan is Abir er ook nog en als centrale verdediger kan zij ook uithalen. Ook Roos schiet een paar keer doelgericht, maar de keepster kan redden of corner tikken.
    Toch blijft Westfriezen proberen om de eer te redden en ze krijgen nog een vrije trap mee op 20 meter afstand van het doel. Ze schieten over de muur maar recht in de handen van Demi. Vlak daarna breekt Westfriezen door de verdediging, maar Abir moet en zal de nul houden en ze werpt zich voor de bal. Helaas blesseert ze zichzelf hierbij en gaat ze van het veld. Maar met Marith, Shanou en Noé achterin houdt Sporting met gemak stand en kan Westfriezen niet echt gevaarlijk worden. De stand blijft 0-2, keurige overwinning van een leuke wedstrijd. We zagen twee meidenteams die samen lekker aan het sporten zijn en het spelletje zo goed mogelijk willen spelen op technisch en tactisch gebied. Goed gestreden en goed gespeeld! Houden zo!
rfwbs-slide