• Gevecht om de bovenste plaatsten

  Gevecht om de bovenste plaatsen in de 4e klasse07

  Nadat een ervaren team de opzetinstructies aandachtig heeft doorgenomen en de velden op het Provily sportpark speelklaar heeft gemaakt voor de jeugd op zaterdagmorgen, mogen de spelers van JO10-3 zonder de ervaring van coach Richard hun kunsten vertonen aan het in groten getale toegestroomde publiek. Een op papier zeer sterke tegenstander is afgereisd naar Krommenie om hun hoge positie op de ranglijst te verdedigen. \"Wij\" daarentegen proberen de aansluiting tot de bovenste regione te bereiken, een gevecht om de bovenste plaatsen in de 4e klasse07.

  De eerste helft wordt het publiek vermaakt met leuk voetbal, goede positionele veldbezetting en mooi samenspel. Finn, Emma en Iker houden de vijandige spitsen ver bij het doel van Stan vandaan. Thane en Jelle domineren het middenveld en Sjaak en Wesley houden de verdediging van de tegenstander continu bezig met behendige acties. Goede verdedigende onderscheppingen, splijtende passen en vooral een ijzersterke inzet leidde tot grote kansen aan onze kant. Echter één goed uitgespeelde counter van de tegenpartij laat de 0-1 aantekenen op het scorebord. Na de daaropvolgende aftrap werd de tegenstander gelijk weer onder druk gezet en via een afstandsschot van Jelle werd de stand verdiend weer gelijk getrokken. Sporting Krommenie blijft de bovenliggende partij. Een prachtige pass van Finn werd door Wesley op waarde geschat, hij speelde zijn directe tegenstander uit en zette ons beheerst op een 2-1 voorsprong. Goede mogelijkheden om met 3- of 4-1 de rust in te gaan bleven echter onbenut, waardoor we Jong-Holland hoop bleven geven op een goede afloop.

  De tweede helft begint wat slordiger van onze kant, toch leek de 3-1 te gaan vallen, maar een afgemeten voorzet werd niet goed verwerkt. De daaropvolgende tegenaanval was wel succesvol waardoor de stand door de bezoekers weer in evenwicht werd gebracht. De kracht leek even weggeëbd en dat gaf Jong-Holland de gelegenheid zich beter in de wedstrijd te spelen. Binnen een paar minuten keken we tegen een 2-4 achterstand aan. Vanuit een hoekschop en een beetje hulp van de uitstekend spelende keeper van de tegenpartij kon Wesley zijn tweede van de ochtend binnentikken, maar deze aansluitingstreffer komt net te laat blijkt later. Als wij in de laatste speelminuut nog een corner krijgen kunnen we misschien nog een gelijkspel uit het vuur slepen.......... De scheidsrechter laat deze echter niet meer nemen en fluit voor het einde van de wedstrijd. Helaas een verlies, maar we hebben gezien dat er progressie in het team zit.

  Finn, Iker, Emma, Thane, Stan, Sjaak, Wesley, Jelle en Jeff ( die voor een trainingskamp naar de cote d'Azur was afgereisd en vandaag dus niet op het wedstrijdformulier terug te vinden ), blijf het plezier en de inzet van de eerste helft op de mat leggen en de aansluiting naar de top van de competitie komt vanzelf.

  Sportieve groeten van een fanatieke voetbalouder