• Genieten in Krommenie

  Sporting Krommenie JO 9-2 De kennemers JO 9-1

  Voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen mochten we aantreden tegen De Kennemers uit Beverwijk. Het beloofde een mooie middag te worden met mooi weer, een team in vorm en de vaste supporters schare stond ook weer langs de lijn (aan de zonzijde) om de jongens aan te moedigen.

  Teun begon vandaag op doel met Joris en Noah voor hem, centraal Samuel en voor hem Adam en Joël. Cem en Liam zorgde voor een goed bezette bank en stonden klaar om af te lossen.

  We begonnen weer sterk aan de wedstrijd en het was Adam die de score opende. Vanaf links schoot hij mooi raak in de rechterhoek, 1-0. Het was weer Adam die op rechts de bal knap bij zich hield en het overzicht bewaarde om de doorgestoomde Joris feilloos te bedienen. Joris rondde op zijn beurt koel af, 2-0. Kort daarna soleerde Joël, die een sterke wedstrijd speelde, vanaf links diagonaal het veld over en schoot maar net voorlangs. Wederom Adam, u weet wel koning assist, wist nu Samuel te vinden, die wist er wel raad mee en rondde beheerst af, 3-0. En zo gingen we rusten met een comfortabele voorsprong.

  Na rust had Teun z’n voetbalshirt weer aangetrokken en Adam loste hem af op doel. Teun had als keeper niet veel te doen gehad maar kon nu al snel aan de bak, want na een schot van Samuel belandde de bal uit de rebound in z’n voeten. Helaas pakte de keeper hem nu wel klem. Ondertussen kreeg Adam het aan de andere kant wel steeds drukker en werd hij goed geholpen door o.a. Joël en Noah. Noah die overigens vandaag goed bezig was, door goed positie te kiezen achterin en steeds de vrije man op te vangen. Door een blessure behandeling aan de kant mistte ik de 4-0, maar het was Teun die weer het vizier op scherp had. Vanaf rechts kwam Cem schitterend door en beloonde deze actie met een nog mooiere assist op Teun de afmaker, 5-0. Zo makkelijk als de stand doet vermoeden ging het niet. Dit bleek ook wel dat we, na veel gemiste kansen van de Kennemers,, toch de nul vaarwel moesten zeggen, 5-1. Met name door een heel goed spelende Liam beten we wel weer van ons af. Teun zette de bal nog een keer mooi voor en Cem nam deze in één keer op zijn pantoffel maar ging net naast, jammer want deze bal had een beter lot verdiend. Het was wederom Teun die zijn hattrick voltooide met een schot van afstand en daarmee de eindstand op het scorebord zette,
  6-1.

  Jongens, het was wéér een goede wedstrijd van jullie als team, er werd gestreden voor elke grasspriet en voor elkaar, mooi om te zien! Het was Liam die mij vandaag het meest opviel en daarom Speler van de Week is geworden. Met jou behendigheid, felheid en overzicht wist je met name de tweede helft het team extra kracht te geven, top!
  Tip van de week: probeer ook in de tweede helft op te blijven letten dat er niet teveel mensen naar voren lopen. Vergeet niet je positie te houden welke we hebben afgesproken.

  De coach.