• Gelijkspel voor de JO9-5

    In een heerlijk temperatuurtje mochten we vandaag aantreden tegen Saenden. Door afmeldingen van Shalom en Dylan hadden we dit keer geen wissels nodig. Wel misten we natuurlijk een van onze vaste keepers. Robin had al vooruit gedacht en mocht het keepersoutfit van haar grote broer lenen. Vooraf moest ze natuurlijk even ingeschoten worden door alle teamgenoten, waarna de wedstrijd kon gaan beginnen. Het begon gelijk goed, we kregen de bal en mochten rustig opbouwen van de tegenstander. Na een scrimmage in de buurt van het doel van Saenden kreeg Ian de bal voor zijn voeten. Hij aarzelde niet met het maken van zijn eerste doelpunt dit seizoen: 0-1! Helaas duurde de voorsprong niet lang. Wellicht door wat over enthousiasme vergaten we te verdedigen: 1-1. Mede geholpen door Cilencio kon Robin erger voorkomen. Daarna was het onze beurt weer. Doelpunten van Wouter (2) en een hele mooi aanval die eindigde bij Samuel zorgden voor de comfortabele 1-4 voorsprong! Ook nu vergaten we op te letten. Door slordig balverlies en omdat er niet opgelet werd, stonden er wel heel veel tegenstanders voor onze goal. De 2-4 en 3-4 volgden helaas spoedig.
    In de rust hebben we de concentratie herpakt en afgesproken beter op te letten wanneer de bal wordt verloren. Een keeperswissel bij de tegenstander pakte voor ons niet goed uit. De ex-keeper bleek erg goed te kunnen voetballen en scoorde meteen na rust de gelijkmaker. Dezelfde speler en een meisje wisten ons goed van de bal te houden, waardoor we moeilijk in ons ritme kwamen. Gelukkig kwamen we er toch een paar keer uit, maar telkens als we scoorden, kregen we er gelijk weer eentje tegen! Zo stond het 4-5, 5-5, 5-6 en 6-6. In de slotfase gingen beide ploegen vol voor de winst. Even leek het als het voor ons goed zou aflopen toen Wouter de keeper mooi omspeelde en de bal het doel in kon lopen. Helaas bleek de voetballende kwaliteit van de ex-keeper ook nog onstopbaar, waardoor we tevreden mochten zijn met een 7-7 gelijkspel.
    Er zit nog steeds veel meer in dit team, wanneer jullie elkaar beter weten te vinden. Vooral bij balverlies moeten jullie goed samenwerken om de tegenstander tegen te gaan houden!
    Peter