• Gelijke strijd en toch als overwinnaar uit de bus

  De meiden van MO19-1 hebben een flitsende start gemaakt in de bekerronde. De coach was niet alleen de sjaak met trakteren maar ook met het maken van een verslag. Vanavond was de voetbalmoeder weer present en dus stond ze weer aan de kant met haar opschrijfboekje.
  Het ging om de inhaalwedstrijd tegen HBC, beide ploegen hadden de andere wedstrijden gewonnen, maar Sporting was daarin overtuigender. De wedstrijd was dit keer onder leiding van Aad en de meiden gingen lekker van start en richting doel. Het eerste echte gevaar werd echter gesticht door HBC, maar de lat bracht redding en leidde tot een paar corners maar niet tot doelpunten. De reservebanken waren bij beide teams goed gevuld: Sporting had 3 wissels, maar HBC wisselde maar liefst 5 meiden tegelijk. Dan is het toch weer even zoeken en aftasten. Bij Sporting startte Fleur V. op doel en ze kon een paar keer lekker in actie komen.
  Fleur M. is de eerste die de keepster gaat testen, maar de keepster kan de bal keren en helaas mist Noé in de rebound. Dan krijgt Lisanne een prachtkans, met een verdedigster in haar rug gaat ze dribbelend op het doel af, maar dan kiest ze geen hoek en dan is het niet zo moeilijk meer voor de keepster. Daar had meer in gezeten.
  Noé knalt vanaf rechts op de lat en Lisanne schiet vanaf links, maar de keepster is net op tijd terug en staat op de juiste plek. HBC lijkt weer wat terug te doen, maar het lijkt erger dan het is want het was gewoon buitenspel. Sporting blijft aanvallen, maar na een tijdje lukt het HBC om de aanval weer over te nemen, gelukkig valt de bal op het doel in plaats van erin. HBC probeert te counteren en dat gaat onder luid gejuich van hun reservebank, maar het blijft bij proberen want de verdedigsters van Sporting, Shanou, Abir, Famke en Marith blijven opletten en echt gevaarlijk worden de counters niet. Een paar minuten voor het einde van der eerste helft heeft Doris de koelbloedigheid om de bal netjes aan te nemen en vervolgens in het netje te schieten. Eindelijk is de ban gebroken en gaan we rusten met 1-0.
  De tweede helft wordt weer aanvallend gestart. Lisanne klopt haar tegenstanders meermalen op snelheid, maar HBC gaat ook aandringen. Het is een leuke, gelijkwaardige wedstrijd waarin fel gestreden wordt op alle fronten: alle linies gaan de duels aan en beide clubs combineren lekker met elkaar. Het middenveld met Doris, Julie, Noa, Lucia en Valerie weet elkaar te vinden. Maar dan is Lisanne weer los van 2 verdedigsters en nu maakt ze het zo begeerde doelpunt wel: 2-0, aan de kant halen we opgelucht adem, want de marge moest inderdaad wel opgevoerd worden. HBC laat zich niet op zijn kop zitten, maar gelukkig is nu ook de verdediging op orde: een doorschietertje bij de een wordt afgedekt door de laatste man en dan is de controle er weer. Toch komt HBC steeds vaker voor het doel, gelukkig is het daar in eerste instantie te druk om tot scoren te komen. Helaas lukt het ze toch uiteindelijk via de handen van keepster Roos om het gat te verkleinen naar 1-2.
  Lisanne is wederom haar opponent voorbij en ze weet de bal perfect voor te zetten op Fleur M. maar in de kluts met de keepster gaat de bal dan weliswaar over de lijn, maar dat gaat via haar arm terwijl ze op de grond ligt, dus het doelpunt wordt niet geteld. Er volgt nog een mooie aanval via Fleur V, Lisanne, Fleur M en Doris, maar helaas gaat de bal over. De strijd blijft fel en beide ploegen halen de achterlijn en over en weer volgen corners. Je voelt het al een beetje aankomen, de druk wordt groter en in plaats van de rust te bewaren wordt er haastig en dus slordig gespeeld. In de laatste minuut krijgt HBC nog een corner en in tweede instantie vliegt de bal er onhoudbaar in…. 2-2. Op zich een terechte eindstand voor twee gelijkwaardige ploegen, maar het is toch zuur. Tip van de beste stuurlui aan de kant: meiden, als je tegen een lastige ploeg speelt en je staat met 1 doelpunt verschil voor, doe dan rustig aan, een beetje tijdrekken mag zelfs ook en trek die overwinning over de streep. Volgende keer beter! Maar eind goed, al goed: na een goede wedstrijd zijn jullie gewoon door naar de volgende bekerronde! Veel succes!
rfwbs-slide