• Geen sinterklaascadeautjes voor WSV

  WSV 1 – Sporting Krommenie 1

  Op een koud en winderig sportpark in Wormer mochten de matadors van ons eerste elftal aantreden voor hun streekderby tegen de plaatselijke SV.
  Na 10 minuten opende WSV de wedstrijd met een gevaarlijke aanval over rechts die, gelukkig voor ons, te scherp werd voorgegeven waardoor Martijn de bal kon onderscheppen. Deze aanval werd direct gevolgd door een soortgelijke actie van SK welke ook te scherp werd voorgegeven, waardoor de keeper van WSV ook kon onderscheppen. Hierna volgde een rommelige fase met veel onnodig balverlies en onzuiverheid van 2 kanten. SK was wel iets sterker en slimmer en uit een van de overtredingen mocht Mike plaatsnemen achter de bal. Hij plaatste de bal hard over de grond naar de goed anticiperende Jim die achter zijn standbeen langs de doelman passeerde, waarna Tanno het laatste zetje gaf 0 – 1. Hierna volgde een goede fase van SK waarbij weinig werd weggegeven. Er volgde een aantal goede aanvallen over links, waarbij de youngsters Max en Matz elkaar steeds beter weten te vinden, maar helaas resulteerde dit niet in een doelpunt. Ook Wessel wist in deze periode nog een keer te scoren maar dit doelpunt werd afgefloten wegens buitenspel. Ook de vrije trap van Joop (volgens speaker) Mirck waarbij Jim listig en lichtvoetig over de bal stapte kon de keeper niet verrassen. De supporters waren al met hun gedachtes bij de warme chocomel toen de goed doorgaande Wessel doorbrak aan de rechterkant, teruglegde op de opkomende Luuk die niet aarzelde en 0 – 2 afdrukte.

  Het begin van de 2de helft gaf de grazende supporter van deze week geen aanleiding om zijn authentieke notitieboekje uit de zak te halen. Dit duurde tot halverwege de helft, toen werd de goed spelende Luuk gewisseld voor het debuut in de hoofdmacht van Wesley. Dit was tevens het sein voor WSV om “va banque” te gaan spelen en de dubbele dekking in het centrum van hun verdediging los te laten. Ondanks een paar hachelijke momenten voor het doel van Martijn, bij met name vrije trappen, krijgt WSV het niet voor elkaar om de achterstand te verkleinen en SK het niet voor elkaar om van de vrijgekomen ruimte te profiteren en hun goede kansen om te zetten in doelpunten. In de 84ste minuut ontstond er grote hilariteit bij de weer in groten getale meegekomen supporters toen Tanno, die naar heb ik horen zeggen zaterdag paard had gereden, door zijn stokken werd gespeeld en totaal verbouwereerd zijn tegenstander voorbij liet snellen. Gelukkig voor SK wist Martijn ook van het uitstapje van Tanno en kon de voorzet die hierdoor ontstond makkelijk onderscheppen. In de laatste minuten werd de leeggespeelde Matz vervangen door de tevens debuterende Thijs. Uit een van de eerste malen balbezit van Thijs kwam een prachtige voorzet op de voor open doel staande Levent die de bal met uiterste precisie op de lat wist te mikken. Dit demotiveerde WSV en motiveerde SK dusdanig dat ze Levent niet meer dekten en Levent nog eenmaal via een prachtige aanval over rechts de in het midden vrijstaande Mike aanspeelde die definitief de wedstrijd in het slot gooide 0-3.
  Goed gespeeld mannen, WSV is altijd een moeilijke tegenstander voor ons en vandaag had er maar 1 recht op de overwinning en dat waren wij.

  De grazende supporter.

rfwbs-slide