• GEEN PUBLIEK, GEEN PUNTEN

  GEEN PUBLIEK, GEEN PUNTEN

  KROMMENIE – De laatste competitiewedstrijd stond alweer voor de deur tegen DCG, vandaag onze gasten uit Amsterdam West op ons mooie Provily sportpark. Op voorhand een lastige tegenstander en vanwege het verscherpte COVID regime dienden we deze klus óók nog zonder onze vaste supporters te klaren.

  Voor het eerst dit seizoen wel met de voltallige tienkoppige selectie, dus we konden lekker door wisselen. Ties weer onder de lat met in de verdediging van links naar rechts Adam, Don en Siem. Samuel op het middenveld en vandaag Joris in de punt voorin met links Rinke en rechts Quinten, de captain vandaag, als vleugelaanvallers. Cem en Dishairo voor nadere instructies aan de kant.

  We beginnen vrij aardig aan de wedstrijd en er ligt veel ruimte voor ons voorin waaruit we ook wat mogelijkheden creëren. Daarentegen lopen er bij de Amsterdammers twee kleine behendige ventjes op het middenveld die het ons knap lastig maken. Uit één zo’n hachelijk moment ontstaat een corner die uiteindelijk op miraculeuze wijze wordt gepromoveerd tot doelpunt, 0-1. We gaan door deze tegenslag een beetje achteruit lopen en Don heeft z’n handen vol aan hun sterke spits die in zijn eentje de gemiddelde lengte van hun team opvijzelt, dit doet Don overigens goed want als hij in zijn zak had gepast had hij erin gezeten. Ties weet nog met een heerlijke redding de marge op één te houden en wederom Don behoedt ons van een grotere achterstand door met een ultieme sliding een bijna zeker doelpunt tot corner te degraderen. Uit een goed uitgespeelde aanval weet Joris nog knap maar jammerlijk de paal te raken en zo gaan we rusten met de minimale achterstand.

  Tijdens de gang naar de kleedkamer praten de jongens vol ontzag over de voetbalkwaliteiten bij de tegenstander en dat valt verkeerd bij ondergetekende. Fel proberen we de jongens duidelijk te maken dat we van onze eigen kwaliteit uit moeten gaan, want die hebben we! Jullie zijn een heerlijk stel voetballers bij elkaar, ga daar zelf ook eens in geloven en laat dat zien!

  Het tweede bedrijf gooien we in ieder geval een hoop strijd ten tonele en grossiert het in grimmige maar eerlijke duels. Op één moment staan we niet op te letten en laten we hun linker schipper het hele veld over varen zonder een cent te hoeven betalen, 0-2. Gelukkig laten we zien dat we ook mentaal sterker zijn geworden, we knakken niet maar stropen de mouwen verder op. Siem staat als een kapitein achterin te verdedigen en Adam blijft ook maar door bikkelen. Helaas moet Joris vroegtijdig de strijd staken met een vervelende kwetsuur. Wederom een moment van onachtzaamheid of concentratieverlies in de verdediging wekt tot twijfel en zo helpen we de opponent in het zadel, 0-3. Toch weet Rinke nog vanaf links goed door te komen en de twijfelende keeper besluit twee keer de helft over te laten van onze vleugelflitser, die gehavend het veld moet verlaten. De goed leidende Said legt de bal op de denkbeeldige stip en een kans op de eer is de opbrengst. Samuel weet dit buitenkansje te verzilveren vanaf negen meter en de geest is weer in de wedstrijd, 1-3. We drukken nog aardig door, maar aan het eind van deze fysieke tweestrijd en inmiddels zonder wissels komen we niet meer tot grote kansen helaas. Goed gespeeld, maar wedstrijden op dit niveau worden beslist op momenten, die hebben we vandaag laten liggen.

  Vrienden, vandaag laten zien dat het mentaal wel goed zit en dat is de winst aan het eind van deze competitie reeks. In een zware hoofdklasse poule had er eigenlijk nog meer ingezeten en dat is een compliment. Wanneer we meer gaan vertrouwen op ons voetballend vermogen en op elkaar worden we voor iedere ploeg een héle lastige tegenstander en staan we zelf straks met de drie punten. Nu bijna herfstvakantie, probeer Fortnite en TikTok een keer over te slaan en ga met je bal naar buiten, de straat op, daar hebben Cruijff, Messi en Frenkie het ook geleerd.

  Een coach.
rfwbs-slide