• Geen loon naar werken!

  Sporting Krommenie JO17-4 – Jong Hercules JO17-1 1-3

  Alweer een tijd geleden sinds het laatste wedstrijdverslag van onze mannen. Enkele keren door de afwezigheid van deze reporter maar soms ook door de uitslagen die dit seizoen op het scorebord komen. Het wil maar niet lukken om een fijne wedstrijd te spelen en ook een goed resultaat neer te zetten. Al onze tegenstanders zijn verder in de ontwikkeling en spelen vaak ook veel hechter als team.
  Helaas hebben we dit jaar nog geen enkele wedstrijd gewonnen; dat wordt toch wel eens tijd!
  Vandaag de wedstrijd tegen een van onze ‘medeploeteraars’, Jong Hercules JO17-1 uit Beverwijk. Ook eerstejaars onder-17 wat een groot verschilt maakt met de ploegen die al een jaartje op dit niveau meedraaien. We zouden in ieder geval meer tegenstand moeten kunnen bieden.
  Jammer genoeg kan Sporting geen scheidsrechter leveren; gelukkig is Ben daar toe genegen (Dank!).
  De wedstrijdomstandigheden zijn niet geweldig! Het regent bij vlagen behoorlijk stevig waardoor het een heel zwaar veld wordt om op te spelen. Ook de toeschouwers moeten dit keer afzien.
  Onze ‘rots in de branding’ in het doel, Kenan, moet helaas geblesseerd afhaken. Gelukkig hebben we een prima stand-in met Thomas die het erg goed zal doen!
  Vanaf het begin was Jong Hercules inderdaad een tegenstander die meer op gelijk niveau speelt als Sporting. Het spel gaat eindelijk weer wat over en weer waarbij de grootste kansen echt door Sporting gecreëerd worden. Dit jaar blijkt ook dat we alle goede kansen die we krijgen maar heel moeilijk kunnen verzilveren. De scherpte voorin is niet zoals we afgelopen jaren hebben gezien.
  Ook Jong Hercules krijgt wat kleine kansjes maar de verdediging, samen met Thomas als keeper, houden het doel schoon.
  Jammer genoeg komt Jong Hercules halverwege de eerste helft toch op een 0-1 voorsprong. Dat hebben we al vaker gezien dit seizoen maar dit team blijft er wel voor knokken!
  Sporting blijft echt grote kansen behouden waarmee ze een zeer comfortabele voorsprong mee hadden kunnen opbouwen. Helaas wil de bal niet in het vijandelijk doel! Het hele team werkt zich een hoedje maar het wil niet lukken.
  Met de 0-1 achterstand gaan we de rust in.
  Na de rust blijven we doorgaan zoals in de eerste helft. Grote kansen blijven komen maar die worden niet verzilverd.
  Toch komt er halverwege de tweede helft gerechtigheid en scoren we (Tycho ten Hoeve) eindelijk de gelijkmaker 1-1.
  Sporting lijkt veelal het overwicht op het veld te hebben maar is niet in staat om dat verder uit te bouwen. Er is niet veel rust in het spel om tot een goede opbouw te komen.
  Dat breekt ons vaak op; helaas ook nu weer. Jong Hercules komt door een goede uitval op een 1-2 voorsprong.
  Sporting laat het er niet bij zitten en gaat vol op de aanval wat resulteert in verschillende grote kansen. Die willen er allemaal niet in!
  Door het ver naar voren spelen komt er achterin veel ruimte. Die kan gelukkig goed worden belopen en nauwelijks tot echte kansen leidt voor de tegenstander.
  Toch bouwen ze hun voorsprong verder uit naar 1-3 door een geweldige lob van verre die over de verdediging en keeper in het doel valt.
  Ook na deze domper wordt nog geprobeerd om een betere stand op het scorebord te krijgen maar ondanks enkele kansen voor ons, zal de wedstrijd in 1-3 eindigen.
  Absoluut beter gespeeld dan afgelopen wedstrijden; jammer genoeg gingen de vele kansen er niet in. Dan had de uitslag er heel anders uitgezien.
  Volgende week uit tegen Kennemers in Beverwijk. Ook dat zou een team van gelijk niveau moeten zijn. Veel succes mannen!
rfwbs-slide