• Geen Loon naar Werken

  Zaterdagmiddag 21 september: Onder een hete zon beginnen we aan de aftrap van de MO17-1 in de eerste klasse. Er zijn al een paar wedstrijden geoefend in de bekercompetitie en nu start de echte strijd. De dames zijn gekleed in een nieuw tenue: shirt, broek en sokken zijn door 2 sponsors ter beschikking gesteld: Dutch Filtration op het voorpand en op de rug: Machinefabriek Wolthuis. Hartelijk dank sponsors voor deze mooie bijdrage!
  Gelijk starten tegen de Foresters, dan hebben we die maar achter de rug. We kennen de Foresters uit het verleden en bewaren er geen goede herinneringen aan: we weten dat ze qua niveau gelijkwaardig zijn, maar we weten ook dat ze zoals dat in voetbaltermen heet “zeer fysiek spelen”. Op zijn Hollands gezegd: ze zijn nogal van het duwen en trekken. Maar onze meiden zijn dan ook geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. We maken ons dus op voor een pittige strijd.
  Dit maal is de bank goed gevuld: ondanks de geblesseerde aanvoerster Julie zijn er 3 wissels. Zoë maakt haar comeback, maar helaas zal zij de 90 minuten niet vol maken. Shanou doet weer mee en Isabella is nogmaals bereid om in te vallen.
  Minder goed geregeld is de arbitrage en dat vind ik toch wel een dingetje bij Sporting. Bij gebrek aan scheidsrechters moet Coach Victor zelf de fluit (en de kaarten) ter hand nemen. Dit is voor niemand (eigen spelers, tegenstanders, coaches en het imago van Sporting) ideaal maar Mareille doet haar best aan de kant om de wissels in goede banen te leiden. Positief is wel dat we vlaggers hebben: jongens van rond de 13-14 nemen de vlag ter hand en dat doen ze prima! De mooiste oplossing lijkt mij om de (heren) senioren bij de jeugd te laten fluiten, in ruil daarvoor tappen de meiden hun biertje en helpen ze om hun snacks te bereiden. Lijkt mij een prachtige deal!
  Oh ja de wedstrijd….
  Foresters begint zoals verwacht stevig aan de wedstrijd terwijl onze meiden nog zoekende zijn naar vorm en positie. Vooral de meiden die doorgestroomd zijn uit de MO15 worden een beetje geïntimideerd door de harde duels. Het is dus niet vreemd dat al na een minuut of 8 de bal achter keepster Fleur M beland. Maar met een 0-1 achterstand begint Sporting dan eindelijk tegengas te geven en bereiken ze de goede helft waar ze de eerste corner op hun naam zetten. Roos probeert het van afstand, maar echt goede kansen heeft Sporting niet. Het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van Sporting, mede door de verre uittrappen van de keepster van Foresters. Het is duidelijk dat zij windje mee hebben. In de eerste helft speelt Marith een glansrol als laatste man: Ze is weer goed op dreef en gewoon een zekerheidje. De vergelijking met een stofzuiger mag ze hierbij als compliment beschouwen. Maar ook de rest van de verdediging en vooral Abir houden knap stand. De eerste helft wordt overschaduwd door het vele geduw (in de rug) en na veel waarschuwingen krijgt een speelster van Foresters een gele kaart: genoeg is genoeg.
  In de tweede helft is het in de eerste minuut al raak: een flinke elleboogstoot wordt letterlijk afgeslagen en dus mogen beide speelsters met rood vertrekken. Het spel gaat met 10 tegen 10 verder. Fleur M. staat weer in de spits (en Demi verdedigt het doel) en ze krijgt a snel de eerste kans. Helaas schiet ze te vroeg waardoor de bal simpel houdbaar is. Lisanne probeert het ook van te grote afstand. Sporting kan steeds meer druk zetten en gevaarlijker worden. Een goede uitbraak van de aanval wordt door een mooie sliding van Foresters verijdeld. Zowel Roos als Lisanne blijven doelgericht. Ondertussen komt Foresters ook nog een keer gevaarlijk voor het doel, maar Demi kan knap redden.
  Er ontstaat een gelijkwaardige wedstrijd maar Sporting is nog te slordig in het samenspel: niet goed kijken en weinig rust bij het aannemen van de bal. Maar hierop kan getraind worden en dit zal in de komende wedstrijden vast veel beter gaan. Er wordt wel weer echt gestreden om de gelijkmaker te scoren. De achterlijn wordt door Lisanne gehaald, de corner van Noé gaat voorlangs en Fleur M. probeert het met een spectaculaire omhaal, maar het mag niet baten. Foresters kan nog een keer counteren, maar ook nu weer grijpen onze verdedigsters prima in. De strijd om de gelijkmaker neemt toe met de minuut, maar het mag niet: Lisanne schiet op de paal…. Ze krijgt na een fel duel nog een kans op de gelijkmaker, maar dit keer kan de verdedigster van Foresters haar verhinderen om goed te schieten en zo lukt het niet om die verdiende gelijkmaker te scoren. Jammer!
  Zoals gezegd: de wedstrijd tegen Foresters is achter de rug, laat de rest maar komen. De strijdlust is er nog steeds en het spel wordt door hard trainen vanzelf beter. Trainen dus! Tot volgende week!

rfwbs-slide