• Geen koorts wel verhoging

  Ik ben ooit op vakantie geweest in Turkije. Alanya. De trip naar Rood Wit Zaanstad was vele male goedkoper moet ik zeggen. Turkse muziek uit de speakers, rook van de BBQ Kebab en een paar stevige kerels langs de lijn die ons in het begin enigszins wat wantrouwend aankeken.

  Ik zocht nog naar iemand die horloges verkocht, aangezien ik graag de juiste tijdswaarneming bij de hand wilde hebben. Gelukkig wees een van de aanwezige mij op het scorebord. Dat was een flinke klok.

  Het veld had ook wel wat weg van de berg Ararat. Droog en hobbelig. Niet de beste ondergrond voor Sporting Krommenie. Wij zijn tenslotte kunstgras gewend, maar de mannen hadden ( wat een tactisch inzicht) getraind op de levende korte sprieten.
  Ik moet zeggen, de geur van gras deed ons ook wel afdwalen naar tijden waarin wij zelf in de korte broek rond huppelde. Tijden zonder VAR, een leren veter in de bal. Kicksen met afschroefbare noppen, vaak van staal. Over staal gesproken….. de keeper van RWZ had wel iets weg van Badr Hari. Bij voorbaat geen ideale keeper voor een lobje.

  Met een nagenoeg identiek opschrijfboekje als een van de andere grazende supporters nestelde ook de schrijver van dit epistel zich aan de zijlijn.
  Na eerst de bal wat rondgetikt te hebben over het hobbelige veld kwam er via links in de 4e minuut het eerste plaagstootje. Unlu speelde Roel aan die vervolgens iets te zacht voorzette op Kevin
  Het was lastig om balbezit te houden van beide kanten. Vaak werd de lange bal gezocht.

  Alhoewel Bert en ik een afspraak hadden gemaakt over ‘lange ballen, maar een kort verhaal’ ben ik bang dat het verhaal toch wat langer gaat duren. Gelukkig typ ik snel dus jullie kunnen het dan ook snel lezen.
  In de 8e minuut kwam Unlu sterk door op links het strafschop gebied in. Hij werd hierbij vastgehouden maar (en daar is qua sportiviteit ook wel wat positiefs over te zeggen) ging hij niet liggen. Dus geen penalty alhoewel dit wel tot de mogelijkheden behoorde.
  Hierna volgde er enkele sporadische uitbraakjes ( vreemd woord, maar dat komt wellicht door het broodje Kebab) van RWZ, maar deze werden allemaal geneutraliseerd door de verdediging van Sporting die toch wel wat te doen had in deze fase. Het middenveld van SK had niet altijd de aansluiting en het balverlies was aanzienlijk.
  De scheidsrechter , de heer Senel, hield de wedstrijd overigens prima ‘kort’’ . Er werd in deze fase veel gefloten. Dat kwam de wedstrijd wellicht niet ten goede, maar wel de gemoederen.
  In de 16e minuut kopt Job niet sterk weg waardoor er vanaf links een redelijke kop kans ontstaat voor RWZ. Maar onze Tinus redde weer knap.
  Pas in de 17e minuut kwam de eerste corner voor SK, direct gevolgd , na verdedigend werk van RWZ, door de 2e. Dit leverde geen doelpunt op.
  In de 18e minuut pakt Tanno professioneel geel. Wat geen gevolgen heeft voor de rest van de competitie. De wedstrijd kabbelt en beetje voort. Zomeravondvoetbal hoor ik van de aanwezige.
  Een drinkpauze wordt ingelast, waarbij ze de gebruikt bidons wellicht beter voor het veld hadden kunnen inzetten gezien de overeenkomsten met de Al-Hamad ( zoek het maar ff op).
  Nadat iedereen weer wat Raki achter de kiezen had, werd er in de 24e minuut een overtreding op Mike begaan. De vrije trap ging weliswaar op het doel, maar leverde niks op.


  Het zou een kort verhaal worden had ik afgesproken en ik ben pas bij de 24e minuut van de 1e helft.
  De vermoeidheid bij RWZ neemt toe. Dus daar zouden wij van moeten kunnen profiteren. Het resulteert tegelijkertijd in meer overtredingen aangezien RWZ later bij de bal is. In de 29e minuut moet Jim toch nog handelend optreden uit een afgeslagen bal vanuit een vrije trap van SK.
  Maar dan…… in de 34e minuut een aanval over links…….. de bal wordt uitstekend voorgetrokken en Kevin rondt koelbloedig af op de imposante keeper van RWZ. 0-1…….Heu, de vlag is omhoog?! De scheidsrechter besluit tot een VAR…… echter is dat ook een afkorting van de Verenigde Arabische Republiek. Tsja…… dan ga je….. afgekeurd. Onterecht volgens vele.
  Maar nu komt het…… ondanks de andere zienswijze ( Volledige Andere Response) was het publiek van RWZ ook enigszins verdeeld. De supporters van RWZ waren uitermate sportief en er ontstonden leuke discussies aan de zijlijn. Eigenlijk gunde ze het ons wel in de titelrace. Meer dan onze concurrenten. Dat komt wellicht ook doordat SK over het algemeen redelijk rustig reageert, ook in andere wedstrijden. Niet veel overtredingen maakt en het probeert voetballend op te lossen. De coach van RWZ, Faruk Kibaroglu, nam zelfs de moeite om een van zijn betere spelers naar de kant te halen. Dit omdat hij zag dat wellicht een rode kaart in het verschiet lag. Keurig, daar kunnen andere coaches een voorbeeld aan nemen.
  RWZ heeft geen gemakkelijke tijd achter de rug. Alle elftallen uit de competitie etc….. maar zoals je daar ontvangen wordt en de vriendschappelijkheid is een pluim waard. Klasse RWZ!
  In de extra speeltijd van de 1e helft moet SK nog een keer aan de bak. Een corner van RWZ zorgt voor wat onrust. Jim kopt 2 x weg wat hem van de Turkse gemeenschap de titel oplevert van ‘Canavar”.
  Het is rust….. en terwijl de vaders het allemaal enigszins rustig overzien zijn er toch wel wat nerveuze moeders die heen en weer lopen te drentelen en het soms niet kunnen aanzien. We zijn nog in de race voor een kampioenschap maar zeker ook voor een periode titel als we thuis tegen WSV moeten. Maar dan moeten wel de 3 punten worden gehaald. En daar ziet het op dit moment nog niet naar uit.
  In de 47e minuut een goede pass van Jim op Roel die echter de bal niet kwijt kon aangezien de voorhoede niet was mee gelopen.
  De 51e minuut weer eens een corner van SK op links. Mike schiet net over.
  Het middenveld is niet vast. Veel balverlies. Balletjes die net even omhoog hupse, de voorhoede wordt niet bereikt. Het genie van Krommenie ( Jordi) wordt enigszins nerveus. RWZ wordt te weinig onder druk gezet. Zij hebben er al wat fysiek in zitten en gezien de gemiddelde leeftijd zou je mogen verwachten dat SK frisser is en meer ruimte zou krijgen. Echter in deze fase is niets minder waar. RWZ krijgt middels dode spelmomenten zelfs wat kansen.
  Mede door het feit dat er in de voorhoede te weinig druk wordt gezet en het middenveld soms wat zoekende is komt SK er niet uit. Benen worden ingetrokken bij een duel. Kopduels verloren.
  Toch werken Max Opdam en ook Luuk Winter zich een slag in de rondte.
  Tanno krijgt desondanks steeds meer te doen, maar kwijt zich uitstekend van zijn taak. Job staat steeds op de goede plek. Hij zal er wel een neus voor hebben. Maar tot de 78e minuut is het echt rommelig. Is het de druk, zijn we teveel bezig met het resultaat?
  In de laatste fase lijkt RWZ dan eindelijk toch het niet meer kunnen bijbenen. Een corner van SK gaat via Tanno in 3e (!!) instantie net over.

  De 81e minuut , en ook de laatste fase van de wedstrijd, dient zich aan. Moeders lopen nog steeds nerveus heen- en weer. Vaders roepen af en toe wat en zijn het niet altijd eens met de beslssingen van de scheidsrechter. De mannen van Jordi blijven redelijk stoïcijns. Een pass van Jim op Mike die zich goed vrij speelt. Net naast. Aj….. deja vu’s van Saenden en Alcmaria komen naar boven bij het publiek. Tot op heden maar 1 x gelijk gespeeld maar zou dit dan SK een verlies van 2 punten opleveren?
  Dan……. In blessuretijd……. Toch nog loon naar werken ( want dat was het), 0-1 Kevin de Wit. Prachtig. Meer dan verdiend, ondanks de mindere wedstrijd.
  Maar het allermooiste komt daarna,. De supporters en trainers, begeleiders van RWZ etc. vinden de uitslag meer dan terecht. En wat je dan ziet…. De ‘ouderen’ huggen de jongeren ( scheelt maar een jaar of 2/3 maar toch). Handen worden geschut, supporters bedankt. Het is echt een gezamenlijke prestatie. Een biertje wordt namens de ‘grazende supporters’ gehaald door Peter M.
  ABBA wordt weer ingezet. Prachtig mannen. En de vaders….. die mijmeren, en halen een tijd aan waarin deze mannen nog niet eens geboren waren….
  1988, Evert ten Napel, ……………… ‘DIT IS EEN MOOI STEL HOOR “!

rfwbs-slide