• Geen Bergen verzet, maar de voeten moeten spreken

  Sporting Krommenie moest na, de toch wel sensationele, overwinning op Saenden optreden tegen V.V. Bergen. Ondanks dat dat aan zee ligt was het weer niet om over naar huis te schrijven ( via een app gaat dat overigens sneller). Sterker nog, we konden 1 van de grazende supporters uitstekend op de hoogte houden via dit digitale fenomeen. Met de voetjes omhoog lag Bert heerlijk aan een zwembad bij een graad of 27. De foto is bekend, maar gezien de anatomische vorm van genoemde voeten niet te publiceren. Ook een foto van Jolanda in bikini werd niet gedeeld, wat de overige grazende supporters enigszins teleurstelde.

  Bert en Jolanda waren alleen bij het zwembad, wat ons bevreemde. Normaal gesproken zijn de Duitsers er als eerste bij, met een kuil of een handdoek. Ehm…… dat gezegd hebbende… was Bert er dus het eerste ….. Barth und Johanna, so…., Ich ruhe mienen fall. ( vertaal maar naar Engels).

  Nog even over de voeten van Bert……. ‘ De grazende twijfelen’…. Gezien de outfits van Bert in combinatie met de foto en plaats , kunnen wij dat terug herleiden aan de Visgoten. Dat waren Germanen in de 6e eeuw die in 623 BC Malaga ( de verblijfplaats van Barth und Johanna) in handen kregen, ook zij liepen blootvoets, wat de uiterlijke kenmerken van de uitstekende delen niet ten goede kwam. Bert… soms netjes geschoren en in ‘pak “, wisselt dat af met een drie dagen baard en een ietwat Lederhosen achtige outfit, een zogenaamde driekwart. Met hier en daar wat bij-scheren en de scheiding aan de andere kant is de relatie met de Visgoten evident en verklaart ook het feit dat zij als eerste bij het zwembad waren.

  Bergen had de eerste wedstrijd tegen Hercules in de laatste minuten naar zich toegetrokken door een 3-2 achterstand om te buigen in een 3-4 winst. Sporting was dus gewaarschuwd voor de vasthoudendheid van deze tegenstander.

  Aangezien het veldspel vorige week erg verzorgd was hadden wij goede hoop om Bergen onder druk te zetten . De eerste vijf minuten was duidelijk voor Bergen. De fysiek sterke ploeg, had veel balbezit en Sporting hobbelde er een beetje achteraan. Niet in staat om er een voet tussen te krijgen.

  Maar…. het kantelde….. In de 6e minuut kwam Tanno goed door op rechts maar kreeg hem net niet voor. Bergen heeft snelle vleugels en Roel loopt aan zijn kant goed mee waardoor het gevaar in een vroeg stadium onderuit wordt gehaald. Het wordt spannender…. Sporting geeft meer ‘body’ en krijgt de overhand. In de 7e minuut leidt dat tot een pass van Roel op Kevin die het probeert met het magistrale hakje a la Ibrahimovic. Dat gaat bijna goed, in de rebound krijgt Unlu nog een geweldige kans. Enigszins verbaasd door deze opportunity mikt hij hem op de paal. Oie.... hier had Sporting op voorspring moeten komen.

  Het middenveld lijkt even voor Bergen, van daaruit sturen zij hun snelle buitenspelers er op uit en de tot nu toe ongeslagen achterhoede komt onder druk te staan. Gido en Jim centraal weten tot dan toe alles keurig op te lossen. Is het mooi??? Nee, wel effectief.

  Vanzelfsprekend is er altijd commentaar op de scheidsrechter, soms terecht soms niet terecht. Ook denk ik niet dat we moeten vergeten dat ook dit vrijwilligerswerk is . De Fluitheren doen hun best en ook de Grazende Supporters moeten bekennen dat ook zij wel eens commentaar hebben. Zelf staan wij er niet ( Peter Meijns heeft overigens een lange carrière als fluitist), maar in dit geval huldigt deze uitspraak het principe “ als je niet kan zitten, moet je ook niet fietsen “’ . Laten we zeggen dat het niet altijd consequent was. Daarnaast zou deze scheids het prima doen in de politiek. Je geeft wat aan het 1 en als dat achteraf niet goed blijkt te zijn dan doe je het tegenovergestelde enkele minuten later.

  Tanno kreeg dus daardoor in de 11e minuut geel. Na een kwartier komt er toch een grote kans voor Bergen. De nr 9 ( zelfs een kop groter dan Jim) krijgt een kans alleen voor Martijn. Maar deze redt uitstekend met een voor hem inmiddels bekende reflex, op de lijn en in de goede hoek. 1 op 1 nagenoeg on-passeerbaar> Deze kok, die eigenlijk niks lust maar wel heerlijke gerechten kan maken weet er iedere keer chocola van te maken. Wat moet dat fijn zijn voor de achterhoede om te weten dat er nog zo’n sluitpost staat.

  In het algemeen worden dezelfde overtredingen door de scheidsrechter ietwat anders beoordeelt . Dit overigens over en weer. Laten we wel wezen ook Kuipers doet dat wel eens niet goed, en die wordt er dik voor betaald.

  In de 20e minuut loopt een tegenstander uit de rug van Jim, waarbij Martijn weer ongelooflijk goed optreedt. Nog geen minuut later komt er vanuit de 2e lijn een hard dalend schot van de nr 10 van Bergen die “onze” Tinus ook weer weet te pareren.

  Nu vond Sporting het wel genoeg, en na wat tactische aanwijzingen van Jordi, kantelde de wedstrijd. In de 21 minuut een geweldige aanval over rechts, ingezet door Roel die met zijn pass Unlu bereikte. Deze ging net over. Dat was wel het vertrouwen voor Sporting die nodig was. Bergen was ineens wel wat geschrokken merkte ‘de grazende’ op de tribune.
  3 minuten later gevolgd door een prima pass van Jim in op Unlu die Kevin in een scoringspositie zet. De keeper van Bergen redt uitstekend. Dit had de 1-0 kunnen zijn.

  Bergen begint achteruit te lopen en zakt in naar het centrum. De ruimte in het midden is er niet, wel op de zijkanten. In de 30 e minuut een corner voor SK, Gido kopt net naast. De kansen zijn er, maar het laatste tikkie mist.

  Na een half uur komt Bergen toch nog op de helft van Sporting. Jim timed niet goed, maar gelukkig is daar nog Martijn die wederom uitstekend redt. Daarna volgt een prachtige pass van Mitchell maar Kevin vergeet af te drukken. De kansen zijn er. Eigenlijk had Sporting al voor moeten staan. Niet verkeerd voor een promovendus. Sporting doet echt goed mee.

  De nr 11 van Bergen is erg beweeglijk en zorgt soms voor gevaar, maar door doortastend optreden, zowel op het middenveld als de verdediging, komt het niet echt tot gevaarlijke momenten.
  In de laatste minuten van de eerste helft volgen er nog 3 corners voor SK. Nu zijn dode spelmomenten niet het sterkste onderdeel van SK wat jammer is, want dat kan best gevaar opleveren.

  De rust ….. 0-0. De grazende supporters hebben er alle vertrouwen in. Als we in de 2e helft hetzelfde veldspel als tegen Saenden kunnen laten zien dan wordt dit een spannende wedstrijd waarbij we denken dat Sporting aan het langste eind gaat trekken.

  Na de rust gaat Bergen nog meer inzakken. Ze hadden geen overwicht dus doelde ze op de counter. Dat konden ze ook doen met hun snelle buitenspelers en Sporting die veel druk zette. en daardoor op de helft van Bergen speelde.

  In de 21e minuut viel Sporting dan toch in het mes. Een counter over rechts, Jim die buitenspel ophief… 1-0. En dan wordt het lastig. Ook de supporters van Bergen waren het er over eens, diegene die het eerst scoort wint waarschijnlijk de wedstrijd. Hierna kwamen er nog zeker mogelijkheden op de 1-1, maar de voetbalwet deed zijn intrede.

  En zo geschiede…. 3-0…. Geflatteerd? Jazeker. Het had voor rust zomaar 2-0 kunnen zijn. Ook de supporters van Bergen dachten er zo over….. sportief als zij waren zeiden ze, dat zeker gezien de eerste helft, de winst of minimaal gelijk een eerlijke afspiegeling zou zijn.

  En dan ga je als supporter, Wannabee analist, een van de 15 miljoen bondcoaches analyseren. Dat is begrijpelijk omdat je als supporter, coach, vader, moeder, vriendin, vriend, clubgenoot mee leeft.
  En wat zie je dan…… teleurgesteld door het verlies? Jazeker, en ik ga vertellen waarom…

  De mannen van Sporting spelen voor het eerst in de 3e klasse. En laten wij 2 jaar geleden eens in herinnering nemen?1 in de 4e klasse! Veel gelijke spelen, en niet door kunnen drukken ondanks overwicht, geen samenhang, jong… etc. En vorig jaar, op een paar cruciale wedstrijden na had je zo maar kampioen kunnen zijn. Saenden…. De kampioen van de 4e klasse van vorig jaar, overtuigend verslagen in de 1e wedstrijd.

  En dan Bergen…… de mannen van Sk hadden het echt verdiend. Was het goed? Niet altijd…. maar zeker mooie dingen gezien. Mitchell die echt als een breekijzer thuis hoort op het middenveld. En Daan, geen idee wat hij heeft gedaan afgelopen zomer, maar ik ga het hem vragen en kopiëren. Jim, die niet zijn gelukkigste wedstrijd speelde, maar ook altijd zorgt voor rust en coaching en een vaak onpasseerbaar station is. De onvermoeibare Tanno, die het weer voor elkaar krijgt om een balletje te poorten en op te komen langs de zijkanten en voor diepte en gevaar zorgt. Gido, die een zeer goede wedstrijd speelde, beweeglijk, en samen met Jim het beoogde duo “ De Ligt en Virgil” kan vormen. Max, die vaak goed de binnenkant houdt en weet op te komen en een prima pass kan afleveren van achteruit.

  Jop, stug op het middenveld, loopt op elke actie, en stuurt daar aan. Kevin die zijn plekje heeft gevonden op rechts en de volgende wedstrijd wellicht een prima aanspeelpunt heeft op Roel en Mitch.

  Roel die weer zijn niveau gevonden heeft en steeds gevaarlijker wordt. Mikey die nog niet veel minuten heeft gehad maar de ‘grazende’ kennen zijn kunnen dus dat komt goed. En dan de man die altijd aanspeelbaar is, Unlu. Hij zegt niet veel, maar laat zijn voeten spreken. En de jongeling Matz… die altijd uitstekend invalt. En last (want daar staat hij nu eenmaal) but zeker nog least….. Tinus!!!!

  Wat wij hiermee willen zeggen?! Als \"experts\"vanaf de zijlijn… als vaders….. als bondscoach, als vrienden, vriendinnen, moeders? Soms subjectief, maar over het algemeen objectief…… jullie horen minimaal in deze klasse thuis. Vertrouw in jezelf. Het is geweldig om een TEAM te zien. Zonder geschreeuw , zonder kritiek op elkaar. Ga er niet vanuit dat, na een mindere wedstrijd, je de volgende wedstrijd niet opgesteld wordt. Vertrouw daarom ook in de coach en begeleiding.

  Jullie voetballen al zo lang bij elkaar en kennen elkaars plus- en min punten. Blijf elkaars mindere punten opvangen wat jullie altijd gedaan hebben. Chapeau. Een vriendenteam zonder de patat maar met een doel voor ogen!

  Hadden jullie de wedstrijd kunnen winnen..? Wij denken van wel. En dat denken wij omdat we zien dat jullie aan alle kanten groeien!!! Niet alleen omdat wij ‘De Grazende’ zijn. Iedere wedstrijd zien wij weer dat het beter past en voegt. Volgende week tegen Limmen, vertrouw elkaar !! Het is geweldig om te zien !!!
rfwbs-slide