• GALAVOORSTELLING OP HET PROVILY SPORTPARK

  GALAVOORSTELLING OP HET PROVILY SPORTPARK

  KROMMENIE - De zon kwam lekker door, het gras was nog lekker vochtig en eindelijk was het dan zo ver, onze 11-jarige talenten mochten voor het eerst in competitieverband het thuispubliek laten zien waartoe zij in staat zijn op een héél veld en mochten de strijd opnemen tegen de 12-jarigen van FC Purmerend. De kantine was ook weer open, dus bij winst een traktatie (voor de boys!).

  Helaas kon Cem nog niet meedoen vanwege een blessure, dus die stond tussen de massaal opgekomen harde kern in vak O (ouders, opa's & oma's).
  Voorderest was onze selectie in takt en begonnen we uiteraard met keeper Noah en een driemans defensie van Justin, Giel en Don, ervoor op het viertallige middenveld Ties in de punt naar achter, Joris in de punt naar voren en Siem en Rinke op respectievelijk rechts en links. Daan mocht het in de punt van de aanval laten zien, geflankeerd door cowboys Quinten en Adam.
  Dishairo en Samuel starten als luxe wissels.

  We begonnen meteen goed en fel aan het duel, waardoor we op de helft van de tegenstander konden spelen en goed de diepte vonden. Joris wist uit z'n eigen rebound de score te openen na een goede aanval over rechts, 1-0.  Vervolgens kon Daan afronden door een lekkere assist van Quinten die goed naar binnen was gekomen, 2-0.  Het was wederom Daan die na een combinatie met Adam goed afrond, 3-0. Voor het volgende doelpunt meldt de veelzijdige Adam zich, van inmiddels achteruit de defensie en haalt medogenloos uit waar de keeper geen antwoord op heeft, 4-0. Nog voor rust weet Siem, ook wel bekend als de witte Dumfries, uit een vrije trap van de voortreffelijk spelende Ties, de comfortabele ruststand van 5-0 tegen de touwen te jagen.

  In die rust zoeken we de schaduw op en kunnen we even nagenieten van een nagenoeg perfecte eerste helft. We halen even de punten aan waarom het zo goed loopt en spreken vervolgens af om de taken te blijven uitvoeren.

  Zo gezegd, zo gedaan, want het tweede bedrijf starten we weer geconcentreerd en gretig. Hierdoor scoren we ook de 6-0, want door goed vastzetten door het hele team weet Daan alweer zijn derde van de ochtend binnen te schuiven. Wellicht de meest typerende aanval van de wedstrijd is wanneer Adam uit de opbouw Joris weet te bereiken die inmiddels voorin was gaan spelen, Joris gaat goed door en weet de loerende Daan op zijn wenken te bedienen, 7-0. Zelfs linksachter Don weet met een heerlijk schot vanaf de zestien een duit in het zakje te doen en beloont zichzelf voor een puike pot, 8-0.

  Joris had het vandaag ook op zijn swingende heupen, kwam wederom goed door over rechts en assisteert eerst Quinten die ook z'n verdiende goaltje meepikt, 9-0 en even later Rinke trakteert op een buitenkansje, die weet daar graag gebruik van te maken en schiet zo de dubbele cijfers tegen het net, 10-0!
  Voor het slotakkoord tekent de veelvraat die kennelijk nog niet volDaan was ook nog voor de 11-0 én 12-0 en weet dus gewoon zes keer te scoren op één ochtend.

  Na zo'n galavoorstelling hoor je uiteraard ook de andere hoofdrolspelers te benoemen, want Noah had niet veel te doen, maar wat ie moest doen deed hij goed en hield zo zijn doel schoon. Giel en Justin stonden de hele wedstrijd geconcentreerd als tijgers te verdedigen en waren sterk in de opbouw,  Dishairo gooide weer t nodige gif in de duels en Samuel speelde een sterke wedstrijd door steeds goed aan te sluiten vanaf het middenveld en simpel te spelen.

  En zo konden al onze matadoren met de borst vooruit het veld verlaten onder luid applaus van de fanatieke aanhang om vervolgens de kantine op te zoeken voor het welverdiende biertje...uuuh...patatje.

  Twee hele trotse coaches!
rfwbs-slide