• Fraaie uitzege tegen RCZ

  RCZ JO15-03 - Sporting Krommenie JO15-04 0-2
  Eindelijk weer eens een wedstrijdverslagje van onze jongens!
  De afgelopen weken zijn erg moeizaam geweest met grote nederlagen tegen SVA en Volendam. Tegen Assendelft uit ging het eigenlijk behoorlijk goed maar moesten we in de slotfase toch een nederlaag slikken.
  Vandaag uit tegen RCZ uit Zaandam. Zij staan een plaatsje onder ons dus hopelijk wordt het nu wel eens een gelijkopgaande wedstrijd. Dat was de afgelopen weken wel anders waarbij de tegenstanders vaak twee koppen groter en een stuk breder waren. Toch knap dat onze mannen altijd hard bleven werken en nooit de koppies lieten hangen.
  Heerlijk weer en een prima veld om eens lekker te voetballen. Gelukkig is ten opzichte van het vorige seizoen, het grootste deel van het team bij elkaar gebleven en hebben we daarnaast er een paar prima voetballers bij gekregen. Vandaag waren we helemaal compleet; geen afzeggingen. Wel hadden we twee afzeggingen van de vaste coaches; gelukkig stond Ben klaar voor onze jongens!
  We begonnen vol overtuiging aan de wedstrijd en proberen meteen het initiatief in de wedstrijd te pakken. De tegenstander die eens niet veel groter en zwaarder waren konden we redelijk terug dringen op hun kant van het veld. Voorzichtig voetbal waarbij aan beide kanten nauwelijks kansen gecreeerd werden.
  Halverwege de eerste helft heeft Sporting wel duidelijk het overwicht in de wedstrijd. Een paar kleine kansjes voor Atakan, Finn en Thomas maar nog geen doelpunten. Aan de andere kant een paar speldenprikjes maar Kenan staat weer een hele goede wedstrijd te keepen; niet makkelijk daar hij bijna een nieuwe achterhoede voor zich heeft.
  Met een mooi schot op de paal maar verder zonder echt grote kansen, wordt met een 0-0 stand de rust bereikt.
  Na rust blijft het wedstrijdbeeld gelijk; een overwicht van Sporting alleen lijken de kansen groter te worden. Dat wordt eindelijk beloond met een prachtig doelpunt van Finn; 0-1.
  Na het doelpunt laten we de teugels iets vieren en krijgt ook RCZ een paar kleine kansjes maar de mannen weten prima te voorkomen dat ze tegen de verhouding in scoren.
  Gelukkig maken we snel erna onze tweede treffer na een prima aanval die fraai afgerond wordt door Thomas; 0-2.
  Ook erna blijven we kansen houden om de score verder uit te breiden echter dat blijkt net weer een stapje te ver.
  Met een stand van 0-2 behalen we de eindstreep en kunnen we de eerste, dik verdiende, overwinning aan de lijst bijschrijven.
  Heel goed gedaan mannen; hou dit vol!
  Volgende week even vrij maar daarna de kraker uit tegen WSV in Wormer. Succes alvast! Deze reporter zal daar helaas niet bij zijn.