• Focus

    Voor ik u ga vertellen over ons avontuur tegen ODIN’59 eerst even een rectificatie. Vorige week kende ik de assist van ons tweede doelpunt tegen Volendam toe aan Adel. Bleek hij op dat moment niet eens in het veld te staan. De assist kwam van Mykai. Dit en het ontbreken van Adel op het scoreformulier de laatste 3 wedstrijden was voor de leiding voldoende aanleiding zijn rugnummer 10 even te parkeren. Nummer 10 moet je verdienen, nummer 17 werd vandaag zijn deel. Op een dag als vandaag leerde ik ook dat Krommeniedijk in dezelfde tijdzone ligt als Engeland. Of deed de wekker het niet Brett? De jongens waren voor de wedstrijd vol zelfvertrouwen dat ze ODIN wel even zouden verslaan. Iets meer nederigheid past ons. Hoewel het veldspel soms om je vingers bij af te likken is, in een karrenvracht punten had zich dat nog niet vertaald. We waren tot nu toe elke wedstrijd beter maar maken nog teveel individuele fouten. Toegegeven, bij De Rijp was er een scheidsrechter Rocchi nodig om ons te doen verliezen maar de nederlaag bij koploper Volendam was onnodig. Thema dus voor vandaag: focus en discipline.
    Ondanks de aanhoudende regen lag veld 3 er goed bij. Een rommelige beginfase maar nadat onze eerste kans na 5 minuten direct een doelpunt opleverde (1-0, Roan) en na een kleine omzetting achterin om hun lastige rechtsbuiten uit te schakelen was er geen redden meer aan voor ODIN. De regie achterin was in handen van Mykai. Kevin, Jesse en Stef waren de baas over hun directe tegenstander. Stef soleerde soms met machtige stappen het middenveld in om daar een nog groter overwicht te creëren. Mika vdL verdeelde het spel op het middenveld en vond vaak Adel om gevaarlijk te worden. Noah, Nickan en David heerste op het middenveld, wonnen alle duels en waren subliem in het 1,2 keer raken aanvalsspel. Bram, Luuk, Mika deG en Roan waren een constant gevaar en maakten heel veel extra meters in de omschakeling om direct weer vanuit verdedigen naar aanvallen te gaan. Casper verdient ook een dikke pluim. Ik geloof niet dat hij een schot op doel heeft gehad maar hij was ongelooflijk belangrijk bij het onderscheppen van de diepe ballen van ODIN en als elfde veldspeler. Dit bij elkaar opgeteld was ODIN allemaal teveel. Ruststand 4-0. Hattrick Adel die daarmee zijn nummer 10 shirt terugverdiende maar de pech had dat Mika deG die al aanhad. Adel had er geen probleem mee. Messi en Ronaldo (10+7=), 17 was ook goed.
    De tweede helft was van een minder niveau. De wedstrijd was al gespeeld en werd vervelender door de frustratie uit onmacht van ODIN. Positief is dat we vanuit de discipline zijn blijven spelen, ons niet uit de tent hebben laten lokken en door zijn blijven gaan om het krachtsverschil in duidelijke cijfers uit te drukken. Een vrije trap van Mika deG betekende de 5-0. Het mooiste doelpunt werd voor het einde bewaard. Een prachtige combinatie op links tussen Mika deG en Roan. Een voorzet van Mika deG die Luuk alleen nog maar hoefde binnen te knikken. Eindstand 6-0.
    Na het optrekken van de kruitdampen vinden we onszelf nu terug in de subtop op plaats 5. Van de stand valt nog niet echt soep te koken. De meeste teams speelden 6 wedstrijden, een enkeling 7, één team zelfs pas 3. Het zal mede van de KNVB afhangen of alle teams op eenzelfde aantal wedstrijden uitkomt alvorens we een nieuwe competitie starten in het nieuwe jaar. Voor nu staan we drie verliespunten achter op de koploper (Volendam) maar kunnen we niet alleen omhoog kijken. Nummer 9 Castricum heeft eenzelfde aantal verliespunten als wij. Spanning ten top en de punten zullen duur blijken. Dus …. focus!

    Coach Raymond
rfwbs-slide