• Felle strijd

  Sporting Krommenie MO15-1 JVC MO15-1
  Vandaag stond de topper tegen koploper JVC MO15-1 op het programma. JVC heeft tot nu toe slechts 1 maal gelijk gespeeld en de rest met grote cijfers gewonnen. Maar het is natuurlijk altijd een uitdaging om toch de koploper te verslaan, vooral als je zelf 3e staat.
  Flink fel en gefocust ging Sporting van start, maar dat JVC bovenaan staat dat zag je al snel: JVC was ook fel en zeer snel, zij schuwden de duels niet en gaven geen ruimte weg. Er stond een flinke strijd waar flink gevochten werd om de bal. Helaas liep dat voor een van de meiden van JVC niet goed af: na een gevecht om de bal die werd gewonnen door Lotte kwam een speelster verkeerd terecht op haar schouder. Zij is uiteindelijk met de ambulance afgevoerd. Namens Sporting wensen wij haar veel sterkte en een snel herstel.
  Doordat het heel erg warm was, besloot scheidsrechter René na ongeveer 20 minuten tot een drinkpauze. Snel daarna kon JVC de score vrij eenvoudig openen en keken de meiden tegen een 0-1 achterstand aan. Sporting probeerde wel aan te vallen en sleepte er een corner uit. Echt grote kansen kwamen er niet. JVC bleef ook aanvallen en strijden, zij waren wel effectief en na een mooie lob ontstond er toch binnen een half uur een 0-2 achterstand. De strijd ging ondanks de warmte onverminderd voort.
  Dit maal had Sporting wel genoeg wisselspeelsters. Er is wat nieuwe aanwas: Serena en oude bekende Chantal die deze wedstrijd de benen uit haar lijft heeft gelopen. Ook Gina was weer van de partij.
  In het begin van de tweede helft ging het bijna mis: Maar Fleur kon het nog net voor elkaar krijgen dat de bal niet over de doellijn rolde, het scheelde maar een haartje! Toch zou het die tweede helft nog een paar keer gebeuren dat er een JVC speelster volkomen vrij voor het doel stond. Ondanks dat liet Sporting de tweede helft bij vlagen weer zeer flitsend spel zien met mooie combinaties langs de zijlijnen. Een mooie aanval die ingezet werd door een omhaal van Kenza, werd goed opgepakt door Gina en zij had een mooi schot op doel maar helaas stond de keepster van JVC op de juiste plaats om de bal te keren.
  In de volgende fase van de wedstrijd krijgt JVC het aardig voor elkaar op Sporting terug te dringen op eigen helft, maar daardoor ontstaat er wel ruimte en kan Fleur M. weggestuurd worden, waarna zij netjes 1-2 maakt. Toch laat JVC zich niet ontmoedigen en is keepster Fleur kansloos bij de 1-3. Hierdoor is het gat toch weer 2 punten. Sporting probeert het nu van meer afstand. Kenza kan op doel knallen, maar de bal gaat naast. Sporting blijft proberen om het spel te domineren en dit resulteert in een prachtige goal vanaf 25-30 meter door Isa. 2-3 achter… zou het nog gaan lukken om toch nog dat gelijkspel eruit te slepen? Helaas lukt dat niet ondanks dat Sporting het nu van grotere afstand gaat proberen en dat JVC een paar kansen vlak voor doel mist. Het blijft een 2-3 verlies en dat geeft prima de verhouding in deze competitie weer: door verlies van andere ploegen kan het kampioenschap JVC niet meer ontgaan.

  Een voetbalmoederrfwbs-slide