• Energievoetbal

  Energievoetbal

  Een heerlijk begin van de eerste thuiswedstrijd in de competitie. Sporting Krommenie J010-2 verslaat WSV'30 JO10-2 uit Wormer (7-3). Dankzij het energievoetbal van de hele ploeg is deze overwinning dubbel en dwars verdiend. Na de tegenslagen van de afgelopen weken.

  Doelpunten worden herinnerd, geven voetballers zelfvertrouwen. Floris scoort twee keer, Levi (2x), Antonio (1x), Marit (1x), Mees (1x). Maar een assist, een beweging, een actie daarvóór van medespelers is net zo belangrijk. Of wat er tijdens trainingen en in de kleedkamer gebeurt. Al deze combinaties, smaken, soorten en maten, kleuren van karakters en stijlen serveren een smakelijke teamprestatie.

  Marit staat stoer te keepen en pikt een mooi doelpunt mee. Max speelt sterk in de verdediging en zoekt ook het avontuur op. De centrale zwoegende-Stijn zet ergens in de eerste helft zelfsturend zijn medespelers neer. De rechtsback-Stijn gooit zijn turbomotor open, waardoor zijn acties nog gevaarlijker worden. Sander zorgt met zijn rushes en de bal voor dreiging en verwarring bij de tegenpartij. Floris heeft de bal als een elastiek aan zijn voeten en slalomt op gras. Levi is met zijn kracht lekker brutaal aan het spelen en keepen. Als Antonio in een ideale scoringspositie staat dan kan ie met zijn goede schot de ballen erin schieten. Mees schakelt makkelijk met zijn verantwoordelijkheid, verdedigend achterin en voorin met goals. Okay, genoeg complimenten. Als we allemaal onze pluspunten nog meer en breder benutten, onze lichamen in de duels beter gebruiken, dan kan er dit seizoen misschien iets moois ontstaan.

  De geheimen van de kleedkamer komen zelden tot nooit naar buiten. Goed, wij doorbreken een erecode. Het is een moment buiten het zicht van het speelveld. De limonade wordt in de rust naar binnengebracht, we staan met 4-2 voor. De kinderen staan te dringen. 'Ik ben kapot, geef een bekertje,' klinkt het ongeduldig in koor uit negen monden. De leiders glunderen. Want ze zien zweetdruppels, rode wangen, bezweet haar. Niemand wil door de vermoeidheid en de hoge inzet nog een helft draven. 'Hou dit vast, want WSV gaat zometeen het veld in om iets recht te zetten, blijf doen wat jullie doen. En o ja, dat jullie buiten adem zijn, spierpijn hebben, uitgeteld zijn. Dat is juist positief, dat betekent dat jullie erg goed bezig zijn!'

  VV
rfwbs-slide