• El Clasico

  Krommenie – Vandaag staat de klassieker op het programma tegen de buren uit Assendelft, de rood-witte tegen de zwart-witte of terwijl El Clasico! Een mooie gelegenheid om de zure smaak van de nederlaag van vorige week weg te spoelen, want een overwinning op de aartsrivaal telt zwaar hier in Krommenie.

  Gelukkig was Liam weer uit de ziekenboeg en was Cem op tijd fit verklaart door de clubarts na een liesblessure. Daarentegen was Joël helaas afwezig vanwege Sint verplichtingen. Samuel Cillissen stond de eerste helft op doel en de verdediging bestond uit het herenigde duo Noah & Liam. El capitano Joris begon als centrale man, Teun en Adam vormde het levensgevaarlijke aanvalskoppel en Cem begon als analist vanaf de zijlijn.

  De eerste helft startte meteen fel met veel duels in de kleine ruimte, er wordt gestreden voor elke bal en ondanks de kou werden de mouwen opgestroopt. Het was te merken dat Liam weer terug was, want hij bracht ons team het nodige gif wat er vorige week aan ontbrak. Door de vele duels zijn er weinig kansen, maar helaas komen we toch op achterstand door een laag schot vanaf de zijkant, 0-1. Joris laat zien er vandaag veel zin in te hebben en na een goede actie vanaf rechts schiet hij voorlangs en even later is hij nog dichter bij de gelijkmaker maar helaas is de paal spelbreker. We kregen steeds meer het overwicht en dat resulteerde in nog twee mogelijkheden voor Teun, maar het wilde nog niet lukken. Sterker nog, tegen de verhouding in komen we op een 0-2 achterstand en het is nu zaak om karakter te tonen. Het is dan ook niet verrassend dat de aansluiting van de voet van Joris komt, wie met een geschept schotje de keeper weet te verschalken, 1-2. Even later is het Adam die vanaf links met een overstap als Ronaldinho in z’n beste dagen, waar ondergetekende zijn kniebanden zou afscheuren, zijn tegenstander richting kleedkamers stuurt en alleen op de keeper af kan, helaas pareerde de keeper zijn inzet. Het is wel duidelijk dat de gelijkmaker in de ijskoude lucht hangt en het is dan ook Cem die zijn inmiddels wekelijkse duit in het zakje doet, want met een bekeken schot schiet hij via de paal, die eerder nog in de weg stond, de verdiende gelijkmaker binnen, 2-2. Het rustsignaal volgt spoedig en de limonade zal extra zoet smaken.


  In de rust kunnen we elkaar tevreden aankijken en spreken we af dat we in de tweede helft zaken kunnen doen, want de tegenstander heeft écht een tik op de neus gehad door de gelijkmaker. Verder neemt Teun zijn vertrouwde plek onder de lat weer in en mag Samuel links voorin zijn kunsten vertonen.

  De tweede helft gaan we weer lekker door en duels werden wederom niet geschuwd. Noah stond weer als een rots achterin te verdedigen en speelde veroverde ballen steeds naar de juiste kleur. Joris, die op eigen helft zo’n bal ontving, besloot op rechts langs de lijn op avontuur te gaan en door goed naar binnen te snijden liet hij zijn directe tegenstander zijn hielen zien. Het was nu alleen de keeper die nog in de weg kon staan van een magistrale rush, maar die had geen schijn van kans toen Joris onberispelijk binnen schoot, 3-2! Nog een mooie aanval begon bij Samuel die de bal goed vrij speelde en subtiel mee gaf op Cem die over links mee was gestoomd, hij behield het overzicht en bezorgde de bal bij Joris voor het doel die het genade schot nog uitstelde. Cem vond dat het lang genoeg spannend was geweest en dartelde vanaf het middenveld langs zijn mannetje alsof hij er niet stond en liet vervolgens de keeper kansloos met zijn befaamde rechter, 4-2. Kennelijk was de opponent een achterstand niet gewend en liet helaas hun frustratie blijken door meerdere keren buiten de duels om onze jongens een duw te geven. Ook daarin toonden wij ons winnaars door ons niet te laten intimideren en voetballend te antwoorden, er volgden nog wat mogelijkheden maar de eindstand was al eerder bepaald. De goed leidende Ronald, waarvoor dank, floot voor het eindsignaal en de dik verdiende overwinning zat in de zak waar later vandaag ongetwijfeld nog wat pepernoten bij zouden komen.

  Matadoren, mannen van de toekomst, we hebben weer gesmuld van jullie strijdlust en karakter. Weer een overwinning die als team tot stand is gekomen. Speler van de Week is Noah! Week in week uit zorg jij voor de balans en rust in ons team. Je gaat steeds beter spelen en straalt ook veel meer uit, probeer dit door te zetten. Volgende week mogen we naar de andere club uit Assendelft SVA, ook daar gaan we natuurlijk weer voor de volle buit.

  De Coach
rfwbs-slide