• Een zevenklapper

  Vandaag stond de wedstrijd tegen Vitesse ‘22 011-2 op het programma.
  Op deze frisse maar gelukkig droge ochtend waren de mannen er helemaal klaar voor. En dat bleek ook wel, want ze beginnen heel goed. Er werd goed overgespeeld, het spel speelde zich vooral af op de helft van Vitesse’22 en de eerste kansen waren dan ook voor Sporting. Nick had iets teveel “latjetrap” geoefend want hij schoot de bal 2 keer kiezelhard op de lat. Doordat we goed over bleven spelen, schoot Dylan op de keeper en was de rebound voor Riley 1-0. De linkerkant draaide sowieso goed, want een mooie aanval over links van Dylan naar Nick, Nick gaf een voorzetje Riley en hij schoot de 2-0 binnen. Goed bezig mannen!
  Nu was het de beurt aan Riley om een mooie steekpass op Nick te geven die de 3-0 maakte. We bleven goed overspelen, druk zetten, de bal afpakken en weer doorgaan. Het was echt genieten om te zien.
  Keeper Teun had niet veel te doen in de eerste helft door deze goede teamprestatie. En nu was het tijd voor Dylan, hij legt de bal voor zijn rechter en schoot de bal strak in de kruising! Een wereldgoal ! Staande ovatie langs de lijn.
  Vlak voor rust nog een moment waar zowel een schot van Nick als van Riley werd geblokt maar daar was Dylan die zonder twijfel zijn pantoffel eronder zette en dat betekende 5-0 bij de limonade.
  Wat een eerste helft mannen, de leiders waren trots en Vitesse ‘22 kon nu even naar adem happen.

  De tweede helft nog steeds een beter Sporting met veel balbezit, maar helaas wel een stuk rommeliger. We gingen met de bal meer lopen en zonder bal minder. Precies verkeerd om dus. Er werd minder snel overgespeeld omdat iedereen voor eigen succes ging en Vitesse bleef achterin hangen en zo kregen zij ook nog wat kansjes via wat counters. Door wat ongelukkig verdedigen kregen we nog een terechte penalty tegen maar nu was het de beurt aan doelman Teun om te schitteren. Teun stopte de penalty! Goed gedaan.
  Later in de tweede helft kon Louwe nog een doelpunt maken 6-0 na een pass van Yasin en de keeper liet nog een te harde pass van Louwe door zijn handen glippen 7-0, het was voor Sporting een heerlijke wedstrijd.
  Hoe minder publiek, hoe groter de prestatie??
  Geniet allemaal van de feestdagen en we zien elkaar volgend jaar bij de start van fase 3.

  Leider Yannis
rfwbs-slide