• Een wedstrijd tegen leeftijdsgenoten  Heemskerk 23-04-2022

  Vandaag stond de wedstrijd tegen Odin’95 JO13-2 op het programma. Een team bestaande uit, net als wij, jongens met als geboortejaar 2010. AL was dit voor ons vandaag even anders omdat we ook twee aanwinsten met geboorte jaar 2011 in het team hadden. Raf en Dean waren namelijk bereid om ons te helpen aangezien wij Rinke miste door ziekte en Cem vanwege vakantie.

  Vast staat wel dat de wedstrijd van vandaag een goede graadmeter zal zijn van wat wij aankomend seizoen aan tegenstand kunnen gaan verwachten. Dit betekende dat ook wij als trainer/coach erg naar deze wedstrijd uitkeken.

  We verzamelen om 10:20 bij Sporting Krommenie waar blijkt dat de grootste gedeelte al rechtstreeks is gegaan en we enkel met een aantal spelers staan te wachten. Gelukkig is dit prima gecommuniceerd waardoor we niet voor niets wachten. Maar we willen toch wel aangeven dat wat ons, de trainers, betreft. Het wel veel beter staat als je als team tegelijk bij een sportpark van de tegenstander aankomt. Met onze mooie sponsorpakken maken we dan direct een goede indruk en dat is toch wat we graag willen.

  De warming-up verloopt goed op een prima bespeelbaar grasveld. De scheidsrechter van dienst komt van te voren al even kennis maken en navragen of we de spelerslijst alle hebben ingediend. De goede indruk die scheidsrechter hiermee maakt trekt hij moeiteloos door in de wedstrijd. Deze scheidsrechter was echt een verademing als je het vergelijkt met eerdere uitwedstrijden.

  Dan de wedstrijd; we starten in de volgende opstelling aan deze nieuwe uitdaging. Op doel onze Noah “vd Sar”, achterin van links naar rechts Giel, Don (el capitano) en Justin dan op het middenveld van rechts naar links Joris, Ties, Samuel en Adam (de pitbull) voorin van links naar rechts Daan, Quinten (als valse nr 9) en Dishairo.

  We beginnen de wedstrijd flitsend na nog geen 2 minuten is het Dishairo die na goed doorjagen de 0-1 tegen de touwen werkt. Dit moet wel onze snelste goal van het seizoen zijn. We gaan er eens even goed voor zitten vandaag. De eerste helft spelen we zeer acceptabel voetbal en we zetten de tegenstander, met de gedreven spelende Adam en Dishairo, continue goed onder druk. Dit onder de kreet “5 seconden” van onze capitano Don. Dit is namelijk wat we voor de wedstrijd weer hebben aangehaald als erg belangrijk onderdeel van ons spel.

  Aanval na aanval volgt op de goal van Odin’59 en achterin houden we het goed gesloten. Maar met wat kleine speldenprikken laat Odin al zien dat ze wel degelijk goed kunnen voetballen.

  Na ongeveer 20 minuten volgt er een corner voor Sporting Krommenie, ondertussen zijn Dean en Raf al ingebracht na nog een extra uitleg langs de kant. Bij deze een grote pluim voor hoe beide jongens zich manifesteren. Ze houden zich uitstekend staande tijdens hun eerste officiële wedstrijd op een heel veld. Dean zorgt voor de nodige dreiging en gevaar voorin en Raf speelt een solide wedstrijd centraal op het middenveld waarbij veel duels worden gewonnen en ballen worden heroverd.

  De corner wordt genomen door Quinten en uitstekend ingekopt door Adam bij de eerste paal. Prachtig goal ook nog gefilmd door de trainers. Hierna sluipt er langzaam aan wat slordigheid in ons spel we vergeten wat vaker de 5 seconden regel waardoor Odin ’59 steeds in zijn spel komt. Dit resulteert in een geheel onnodige 1-2. Wat er precies is gebeurt zullen we hier niet beschrijven maar duidelijk wordt op dit moment. Is dat we nog moeten werken aan het communiceren met elkaar om te zorgen dat we elkaar scherp houden gedurende de wedstrijd.

  Vlak hierna wordt er gefloten voor de rust. We staan 1-2 voor maar door de goal vlak voor rust hebben we toch wel enigszins een vervelend gevoel.
  In de rust geven bespreken we wat er goed ging, wat er minder goed ging en waar we winst kunnen behalen. Desalniettemin geeft de 2e helft een totaal ander beeld. Het is nu Odin ’59 dat fel aan het duel begint, doorjaagt en ons onder druk probeert te zetten. Dit leidt tot enkele hachelijke momenten voor onze goal en uiteindelijk de verdiende gelijkmaker.

  De laatste man van Odin’59 die al enkele malen heeft laten zien over een uitstekende trap te beschikken. Speelt uit een achterbal een diepe bal waar onze verdedigers toch door laten verassen. Dit is wel een leer moment waar we als verdediging inclusief keeper beter moeten staan. Voor ons als trainers weer een onderwerp waar we op moeten en kunnen trainen.

  Na de 2-2 zien we wel een Sporting Krommenie wat zijn rug recht en weer de juiste mentaliteit laat zien. Ook dit hebben we vaker gedaan dit seizoen en stemt ons zeer tevreden. We geven niet snel op en tonen de juiste mentaliteit.

  We krijgen ook weer een aantal mooie kansen welke we helaas onbenut laten. Omdat Odin ’59 ook volle bak blijft spelen zijn de laatste 10 minuten een genot om naar te kijken. Dit is hoe een jeugdwedstrijd op goed niveau gespeeld dient te worden. Vlak voor tijd gaat onze Siem goed door aan de rechterkant waarbij hij onreglementair wordt gestuit door zijn tegenstander. De goed leidende man in het zwart kan niets anders doen dan een penalty geven aan Sporting Krommenie.

  Het is de, zoals eerder aangegeven, vandaag zeer goed en gedreven spelende Dishairo die de penalty opeist en deze onberispelijk binnenschiet. Dit betekent een 2-3 overwinning tegen een ploeg die we volgend jaar in de hoofdklasse waarschijnlijk weer tegen gaan komen.

  Zo sluiten we een indrukwekkend voetbal gevecht waar goed en minder goed spel zich aan beide kanten afwisselde af met een mooie overwinning. Nu nog twee keer vlammen tegen HBOK en Kadoelen en dan de toernooien periode in.

  Twee trotse trainers,

rfwbs-slide