• Een wedstrijd om nooit te vergeten !!

  Het is 10.15 uur, de spelers staan klaar op veld 4 en de scheidsrechter laat de fluit horen als startsein voor een wedstrijd, waarvan ik op voorhand niet kon bedenken dat het een aanéénschakeling van hoogtepunten zou worden. Normaal gesproken is er een wedstrijd verslag en worden er aan het einde de tips en tops gegeven alsmede de complimenten naar het team. Ik kan de drang niet onderdrukken om hier gewoon lekker nu al mee te beginnen:” Dylan, Shalom, Samuel, Robin, Ian, Cilencio en Finn, jullie zijn kanjers, toppers en bovenal vandaag een heel hecht team, die voor elke bal gingen en zowel verdedigend als aanvallend volledig en alles gegeven hebben.”
  Dikke complimenten voor jullie allemaal.

  Bij aanvang van de wedstrijd werd het al snel duidelijk dat het een heerlijke pot voetbal zou worden, met twee teams die zin hadden om te voetballen en aan elkaar gewaagd waren. Wij begonnen de wedstrijd zonder Wouter die nog fijn op vakantie is, maar verder was het team compleet. Dylan begon als keeper en de voorhoede werd grotendeels ingevuld door Finn, Ian en Samuel, achterin hielden Cilencio, Robin en Shalom de tegenstander tegen.

  In het begin van de wedstrijd, was er dikwijls mooi samenspel tussen de verdedigers en de aanvallers, wat al snel een mogelijkheid opleverde voor de goed spelende Finn. Hij kreeg de bal aan de linkerkant en ging twee verdedigers van SVA voorbij, zonder na te denken werd de korte hoek opgezocht en de bal schoof langs de keepster van SVA het doel in, 1- 0 !!
  De tegenstander liet het er niet bij zitten en had met hun voorhoede twee sterke spelers die vaak voor gevaar zorgde. Maar hoe vaak ze ook voor gevaar zorgde, onze ijzersterke keeper Dylan had dikwijls prachtige reddingen en zorgde er voor dat de tegenstander niet op gelijke hoogte kon komen. Onze verdediging had goed door, dat de bal bij de reddingen van Dylan soms niet helemaal van het doel wegkwam en deden er alles aan om de bal daar weg te krijgen. Het kan dan zomaar zijn dat de bal goed valt voor onze aanvallers en de oplettende Samuel, pikte de bal aan de rechterkant op, maakte een paar snelle passen en schoot de bal mooi achter de keepster van de tegenstander, 2 – 0 !!
  Vlak na de 2 – 0 kwam er weer een kans voor ons, waarin Finn de bal onderschepte en naar voren op Samuel speelde die maar net over het doel schoot. En alsof we een herhaling zagen van die actie, onderschepte nu Shalom de bal en speelde op de vrij staande Ian die maar net naast het doel schoot.
  De tegenstander maakte gebruik van de ruimte die was ontstaan door onze aanval, en zag kans om op doel te schieten. Dylan kon nog net zijn vingertoppen er tegenaan zetten en had weer een prima redding. De bal bleef voor het doel hangen en dit keer was de tegenstander er net even eerder bij en maakte op slag van rust de 2-1 !!

  De tweede helft ging van start en Shalom had de keeperstrui van Dylan overgenomen. In de tweede helft hadden wij de touwtjes in handen en veroverde vaak de bal en hadden een paar mooie aanvallen naar voren. De eerste helft konden we al zien dat Ian een neusje heeft om elke keer op de juiste, vrije plek te staan. Ook nu kwam hij een paar keer goed voor de keepster, met zelfs een heus lobje over de keepster heen, maar SVA had met haar een zeer sterke keepster in huis gehaald waar ze erg blij mee mogen zijn, anders denk ik dat de score nog hoger uit had kunnen vallen. Ook een sterke aanval van Samuel met een geweldig hard schot werd door de keepster tegengehouden.

  SVA kwam er bijna niet meer aan te pas en de tip van de coach om de goed spelende voorhoede van SVA voor zich te houden wierp zijn vruchten af. Robin, Cilencio en Dylan hielden het achter goed dicht en gingen als echte tijgers het duel aan. De bal kwam bij de achterhoede vrij en passde de bal op Finn die een aantal meters voorbij de middellijn tussen drie SVA spelers ondersteboven werd gelopen (overigens, verder een zeer sportieve wedstrijd) waaruit een vrije trap genomen mocht worden. Finn wilde deze zelf nemen en voordat we het doorhadden lag de bal met een hard schot in het doel van SVA , 3-1 !! Nog voor we dachten dit kan niet meer mis gaan kreeg SVA een hoekschop, die Shalom in eerste instantie klemvast had, jammer maar niets aan te doen, stond hij wel een beetje in het doel waardoor de bal over de lijn was geweest en SVA op 3-2 kwam. Dat bracht de spanning terug in de wedstrijd. Als tip kunnen we meegeven, blijf goed opletten Sporting Krommenie, de wedstrijd is pas gespeeld als het laatste fluitsignaal klinkt.

  Gelukkig voor ons duurde de spanning niet te lang want vanuit de verdediging, ging de snelle Samuel er als een speer vandoor en rondde fraai af , 4-2 !! En daar bleef het bij !!! Wat een geweldige wedstrijd om te zien, jullie bleven vechten voor elke bal en speelde vaak goed over en /of zochten de vrije ruimte en dekte mooi op de tegenstander. Grote complimenten naar iedereen binnen en buiten het veld, van zowel Sporting Krommenie als SVA. Een wedstrijd om nooit te vergeten