• Een vliegende start

  JO 9-2. SC Purmerend – Sporting Krommenie


  Na een lange zomerstop en na heel wat transfers mochten we eindelijk aantreden met ons nieuwe team tegen SC Purmerend voor de eerste wedstrijd van het seizoen. In de kleedkamer vooraf hebben de jongens zelf aangegeven op welke positie ze graag spelen en het was aan de coach om dit goed neer te zetten. Het viel op dat we veel “verdedigers\" in ons midden hebben, weinig aanvallers en geen vaste keeper. We hebben dus afgesproken dat we rouleren met de jongens die willen keepen één helft en dat je soms ook wel eens op een positie kan komen te staan wat niet je voorkeur heeft. De speler die een helft keept staat de andere helft dan geen wissel.

  Teun gaf aan wel als eerste de handschoen op te willen pakken, voor hem begonnen Joris en Liam in de verdediging. Kort daar voor Cem om ook de aanval te ondersteunen en Joël en Adam vormden het aanvallende koppel. Noah en Samuel begonnen in de wissel.

  Na een heerlijke warming-up op het verse gras ging dan eindelijk het fluitsignaal. We gingen gretig van start en al snel was duidelijk dat we hier voor één ding kwamen, winnen! Het was Adam die de score dit seizoen opende met een bekeken schot. We vochten voor elke meter en voor elkaar en dat resulteerde in een 0-2 voorsprong met een beheerst schot van Cem. We behielden het overwicht en Adam besloot dat er nog wel één bij kon, 0-3. De tegenstander kwam er echt niet aan te pas en één speler werd een mooie actie van Joël teveel en tackelde hem hard van achteren, de goed leidende scheids aarzelde geen moment en legde de bal op de denkbeeldige stip. Gelukkig was Joël op tijd weer opgelapt en schoot de pingel onberispelijk binnen, 0-4. Samuel maakte tussendoor nog een rush vanaf eigen helft en gaf mooi voor vanaf links, helaas lukte het ons niet voor het doel de actie te verzilveren. Alsof het nog niet genoeg was voltooide Adam zijn hattrick van afstand met een heerlijk schot, 0-5. Ondertussen stond Teun attent te keepen en hield goed de nul. Liam die links achterin ijzersterk stond te verdedigen zorgde ook voor dreiging voorin. Het was Joris, ondertussen doorgeschoven naar het middenveld, die Joël â la Frenkie de Jong bediende, daar wist onze spits wel raad mee en rondde keurig af. En zo gingen we rusten met een 0-6 voorsprong.

  Teun leverde zijn handschoenen in bij Adam en begon voorin. De rust had de thuisploeg goed gedaan en schoot al snel in de tweede helft de 0 van het scorebord, 1-6. We stonden toch een beetje onder druk, maar gelukkig kan Adam niet alleen scoren maar ook ballen tegenhouden. Samen met Noah en Liam behielden zij echter onze ruime voorsprong in deze fase. Dat ons team over minimaal twee scorende keepers beschikt bleek uit een goede actie van Teun die de 1-7 binnen schoot. Joris deelde ook mee in onze scoringsdrift en schoot van afstand fantastisch raak, 1-8. De mooiste aanval werd bewaard tot het slot toen Cem, die samen met Joris heerste op het middenveld, de bal mooi inspeelde op Samuel die goed op rechts de ruimte zocht voor een afgemeten voorzet op Teun de afmaker, 1-9. Samuel deed het goed vanaf rechts en schoot ook maar eens op doel, de keeper had hem niet lekker en de bal leek achter de lijn geweest, de goal werd nog niet geteld maar een oplettende Teun zag dat de keeper de bal weer los liet en scoorde alsnog de 1-10. En zo hadden we twee keepers met een hattrick en wonnen we ons eerste duel met dubbele cijfers!

  Jongens, ik heb genoten van jullie, geen één uitgezonderd. Laat deze wedstrijd een voorbeeld zijn voor de rest van het seizoen. Zelfs het publiek van de tegenstander was onder de indruk. Elke wedstrijd zal ik een Speler van de Week benoemen. Het was meteen al moeilijk, want jullie waren allemaal super vandaag, maar deze week gaat de eer naar Adam, die de eerste goal en hattrick van het seizoen maakte en een puike tweede helft keepte.

  Een nu al trotse coach