• Een streekderby in het bekervoetbal

  Het was een bekerderby tussen twee teams die op het voetbalveld vreemden zijn voor elkaar, toch werd er uitgekeken naar het treffen tussen Sporting Krommenie en Fortuna Wormerveer op zaterdagmiddag. Een wedstrijd op een voor ons ongebruikelijk tijdstip, maar ook een tijdstip die veel publiek de gelegenheid gaf dit treffen bij te kunnen wonen.
  Een wedstrijd die op papier een oneerlijke strijd leek te worden gezien de posities op de ranglijst in de verschillende speelklassen. Vergelijkbaar met een streekderby waarin ASV De Dijk het thuis opneemt tegen het favoriet geachte Ajax.
  Een wedstrijd waarvan het geen schande is als je hem verliest. Verliezen deed Sporting Krommenie, maar wél met opgeheven hoofd. Een wedstrijd waarin het team veel meer leert als uit een 19-0 winstpartij. In dit soort wedstrijden wordt er meer gevraagd.
  Een dikke puim voor het hele team. Gestreden voor een overwinning en geprobeerd er een echte wedstrijd van te maken, de tegenstander gedwongen tot het uiterste te gaan om niet verrassend uit het bekertoernooi te worden geschoten.
  Finn,Sjaak,Wesley en Thane vonden hun naam terug op het scorebord, mede door uitstekend voorbereidend werk van Iker, Jeff, Jelle en Emma. En zeker ook een eervolle vermelding voor Stan, die door het publiek werd verkozen tot man of the match met zijn katachtige reddingen.
  Jongens en meisje, ouders, opa's en oma's, fijne feestdagen allemaal en tot ziens in het nieuwe (voetbal)jaar.