• Een prachtige seizoensstart voor de meiden van MO15-1

  In het zonnetje vanaf de hoofdtribune hebben we met een flink publiek weer enorm kunnen genieten van de meiden van de MO15-1. De wedstrijd werd gespeeld zonder Jill en Lotte maar met Fleur M. en Shanou.
  De meiden gingen gelijk flitsend van start. Sporting nam direct het initiatief en al in de tweede minuut was het raak: Kenza werd knap aangespeeld door Isa en de bal lag direct in het net: 0-1. Nauwelijks twee minuten later mislukte er een uittrap van keepster Fleur, ontstond er wat actie in het strafschopgebied en struikelde er een meisje van WSV, resultaat: de scheidsrechter (daarover later meer) legde direct de bal op de stip en WSV schoot de bal keurig aan de zijkant in: 1-1.
  De meiden van Sporting stonden er niet te lang bij stil en gingen verder, kregen nog een keer een vrije trap die net naast ging en vanaf rechts mocht Noé een corner nemen die ze op de paal schoot. Maar na 10 minuten na een mooie opbouw kon Isa uithalen en stond er al 1-2 op de teller. Vervolgens ontstond er een wedstrijd waarbij Sporting bijna continu balbezit had, we zagen diverse corners, prachtige één-tweetjes en andere mooie combinaties en vanuit de verdediging werd het middenveld aangestuurd met strakke passes. Het was voetbal uit het boekje, maar het scoren lukte net niet: naast, over en ga zo maar door en ondertussen gaf Noa S nog een paar mooie Lieke Martens imitaties weg. Uiteindelijk mocht WSV nog een keertje uitbreken, maar Fleur stond haar mannetje en uiteindelijk lieten de verdedigsters Sanne en Shanou zien dat ze ook mooie combinaties konden maken waarmee ze de aanval van WSV dolden en vervolgens een mooie aanval opbouwden.
  De scheids…. Helaas pakte hij in deze wedstrijd (bijna) de hoofdrol. Vanaf het begin werd er zeer strak gefloten en werden alle regels voorzien van punten en komma’s stipt uitgevoerd. Dit fluitbeleid werd door onze meiden niet altijd begrepen: zij zijn gewend dat er voor overtredingen gefloten wordt en niet dat steeds de voordeelregel toegepast wordt. Na overtredingen van WSV ging Sporting steeds door met balbezit en werd er dus niet gefloten. Dit frustreerde de dames behoorlijk en nadat Marith haar ongenoegen hierover geuit had, mocht ze vertrekken voor 10 minuten.
  Maar ook met 10 meiden lukte het om het betere van het spel te hebben en gingen de mooie acties, afstopballetjes en afstandschoten gewoon door en belandde er nog een schot van Noé op de paal.
  Na de rust nam Sporting direct weer het initiatief en na een schot dat naast het doel belandde was de volgende van Isa wel gewoon prima raak: 1-3. Vervolgens kreeg WSV wat kansjes, maar daar deden ze te weinig mee. Ook over links werd er aangevallen: Noa Z. haar doelpoging werd gestopt door de keepster. Daarna werd het publiek door Isa en Noa S getrakteerd op technische hoogstandjes die niet zouden misstaan bij de Oranje Leeuwinnen. In deze fase van de wedstrijd drukte de scheids wederom een stempel op de wedstrijd met zijn fluitbeleid en Noa S. kon het niet laten om hierop commentaar te geven, dus vervolgens zat zij ook 10 minuten aan de kant.
  Daarna was het weer even zoeken hoe dat gat opgevuld moest worden waardoor WSV weer even balbezit had, maar uiteindelijk was het Isa die via een prachtige lob van buiten het strafschopgebied de 1-4 maakte. Wat een geweldig doelpunt: het publiek ging uit zijn dak. Toen er even later niet direct gefloten werd toen Lisanne bijna een voetbalschoen in haar gezicht kreeg (ze stond rechtop en meet 1.73 m…) kon Noa S. helaas wederom haar mond niet houden en werd zij met geel uit het veld gestuurd. Dat ging de scheidsrechter niet snel genoeg en dus vond hij het nog even nodig om met een sprintje haar tot snelheid te manen. Weer stonden de meiden met zijn 10-en en hadden we het aan een oplettende Sanne te danken dat WSV niet door de verdediging heen liep. Kenza werd weer keurig aangespeeld en toonde wederom haar spits kwaliteiten door met een krom balletje de keepster te passeren. 1-5
  Door wat onoplettendheid van Sporting mocht WSV toch nog een echt doelpuntje meepakken: 2-5. Daarna volgenden wederom vele aanvallen, corners en schoten en lobjes op doel en werd er alleen nog maar op de helft van WSV gespeeld, maar de stand bleef 2-5.
  Meiden, bedankt voor deze mooie voetbalmiddag!! We gaan er weer een mooi seizoen van maken.

  Een voetbalmoeder.


rfwbs-slide