• Een hele goede tweede helft niet beloond!

  Sporting Krommenie JO17-4 – Zaandijk JO17-01 2-6

  We zijn weer begonnen aan een nieuw seizoen!
  Onze mannen vormen dit jaar het team JO17-4.
  Finn zijn we helaas kwijtgeraakt aan JO17-3 maar daarentegen hebben we twee kanjers erbij gekregen; Timo en Tygo.
  Deze week een wedstrijd voor de beker tegen Zaandijk JO17-1. Eigenlijk hebben we er al twee bekerwedstrijden opzitten. De eerste wedstrijd was uit tegen een sterker KFC JO17-3; die ging verloren met 7-1. De tweede wedstrijd was thuis tegen SVA JO17-4; dat ging al een stuk beter. Die wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Het was echt weer wennen na zo’n lange zomervakantie!
  Nu dus tegen Zaandijk JO17-1. Die mannen zijn fysiek allemaal wat steviger dan die van Sporting; waarschijnlijk tweedejaars in deze leeftijdsgroep. Dat zou ook terugkomen in het wedstrijd beeld.
  Jammer genoeg missen we zowel Storm, Boris en Dion; dan is het weer puzzelen voor de coach. Finn komt ons deze wedstrijd even versterken. Maar ook Ramon kan deze week niet aanwezig zijn; Michael en Ben nemen daarom de honneurs waar.
  Prachtig weer voor een lekker pot voetbal. We gaan er voor zitten (staan)!
  Sporting moet weer even op gang komen. Een beetje onder de indruk van het fysieke Zaandijk; er wordt hier en daar behoorlijk wat uitgedeeld.
  Zaandijk komt al snel op een voorsprong 0-1; ook volgt de 0-2 snel.
  Maar net zoals vorig jaar blijft Sporting vechten om terug te komen in de wedstrijd. Na de drinkpauze komen er wat kansjes voor onze mannen en dat resulteert in een prachtig doelpunt van Damjan: 1-2!
  Daarna zien we een periode waarin beide teams weinig kansen krijgen.
  Wel is te zien dat Zaandijk wat slimmer speelt, fysiek maar ook snel in de counter. Uit een snelle uitbraak lopen ze toch weer uit naar een 1-3 voorsprong.
  Even daarna krijgt Zaandijk een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Met een mooi schot om de muur heen komen ze zelfs op 1-4.
  Het wordt allemaal wat ruwer met hier en daar wat duw en trekwerk. Sporting laat zich wat intimideren; ze komen maar niet in hun spel.
  Met nog een doelpunt tegen bereiken ze het rustsignaal.
  Na rust zouden we een heel ander beeld krijgen! Sporting kruipt uit zijn schulp en begint tegengas te geven.
  We vechten voor elke meter, lopen goed vrij en beginnen weer samen te spelen.
  Zaandijk heeft het daar moeilijk mee!
  Na een mooie uitbraak komen we op 2-5 door een doelpunt van Finn.
  Sporting blijft goed spelen en krijgt een paar kleine kansen om verder in te lopen maar het vizier staat nog niet helemaal op scherp.
  Helaas loopt Zaandijk toch weer uit na een tegendoelpunt: 2-6.
  Na de drinkpauze gaat Sporting verder waar het daarvoor geëindigd is.
  Ook nu krijgen we weer wat kansjes maar scoren wil niet meer lukken. Maar ook de verdediging staat nu goed waardoor de tegenstander geen kansen meer krijgt. Het grootste deel van de tweede helft hebben we een overwicht!
  Door een hele goede tweede helft (1-1) houden we de eindstand op 2-6.
  Helaas een verloren partij maar zeker de tweede helft goed gespeeld mannen! Hou dat vast naar de komende competitiewedstrijden. Volgende week uit helemaal naar Nieuw Vennep.
  Succes!
rfwbs-slide