• Een hap uit de koek

  De ‘kop’ zal u wellicht wat vreemd overkomen. Even een uitleg…. Krommeniers werden ‘Koekvreters genoemd’ en ook ‘Guiten’. Het ontstaan is niet helemaal duidelijk. Ook weten waarschijnlijk maar weinig mensen dat het Provily sportpark vernoemd is naar Jan Provily, burgermeester van Krommenie in de jaren ’60. Een man die waarschijnlijk trots geweest zou zijn op de huidige verrichtingen van Sporting Krommenie op het naar zijn vernoemde sportpark
  Voor Duinrand was het zondag niet zo ‘Guitig ‘. Een telg van een van de sponsors J.P ( niemand weet zijn echte naam) Leguijt gaf een voorbode voor de rest van de wedstrijd. De pupil van de week scoorde moeiteloos bij Daan Hopman van Duinrand. Ondanks protesten van de vader en moeder werd deze niet geteld.
  De mannen van trainer Jordi van Beek zagen direct na dit ‘vooraf’ doelpunt de potentie van onbezorgd druk zetten. Dit resulteerde binnen 3 minuten in de 1-0 van de opgeleefde Roel Meijns. Na wat minder productieve wedstrijden voor de winterstop staat hij weer ouderwets op scherp.
  Binnen enkele minuten was daar de Nestor van het veld ( de gemiddelde leeftijd is 22 jaar) Levant Unlu met de 2-0. Duinrand gaf in deze fase niet veel druk op het doel van Martijn Mooij van Sporting Krommenie. Sporting kon zich er makkelijk onderuit voetballen . Dit resulteerde in flink wat kansen. Een prima schot van Mats Schoonheijt ( een van de jongeren) spatte uiteen op de lat. Na 30 minuten werd er volgens de toeschouwers een acceptabele stand genoteerd viel ook de 3-0. De ‘veteraan’ Levant legde hem er opnieuw prima in.
  De afwezigheid op het middenveld van ‘Quiksilver’ Mike Pirovano en ‘de kast’ Jim Gielen in de centrale verdediging werden , door de behoefte van genoemde aan sneeuwklokjes en flugels’, soms gevoeld. Duinrand kwam tot een aantal goede aanvallen. Sterker nog, in de laatste fase van de 1e helft werd er zelfs enig druk gevoeld. Er kwamen meer corners voor Duinrand ( die niet werden verzilverd). Toch kwam Duinrand enigszins terug. Teun Louter zorgde vlak voor rust voor de 3-1. En daarna kwam Duinrand ook nog alleen voor de keeper van Sporting, Marijn Mooij te staan. Maar hem kloppen op zijn specialiteit ( de een op een situaties) bleek een brug te ver.
  De uitstekend leidende scheidsrechter, Maurice de Hond, deelde in de rust nog een aantal Enquête formulieren uit om zijn optreden te kwalificeren. Het aanwezige publiek kon hem niets anders geven dan een 10. Kordaat met uitstraling. Bijzonder dat een persoonlijkheid de hobby heeft om een aantal jongeren in goede banen te leiden. Chapeau Maurice!
  De supporters van Sporting Krommenie bleven in grote getalen buiten staan vanwege het lenteweer. Maar……. niet alleen vanwege dat. Er bloeit en groeit iets in de gelederen van Jordi van Beek. Want na de winterstop zijn ze tot op heden ongeslagen. Er werd al gewonnen van Westzaan, Zaandijk, en koploper De Rijp. Na een eventuele winst op Duinrand kun je je zomaar aan de kop van de 2e periode nestelen. Dan is het dus ook belangrijk dat je tegen ‘mindere’ tegenstanders dezelfde kop wel helder houdt.
  In de pauze heeft trainer Van Beek wellicht zijn elftal gewezen op het doelsaldo , nog onwetend hoe de naaste concurrenten zouden presteren. Na een kwartier presteerde de ‘ Man of the Match’ Levant de 4-1 er in te leggen. Vooraf hieraan had de achterhoede van Sporting Krommenie met Job Groot, Tanno de Graaf en Jop Mirck ( ook al zo’n veteraan) wel wat opruimwerk te doen. De ban was gebroken. Roel Meijns deed ook nog zijn duit in het zakje in achtervolging op Levant als topscoorder. 5-1. Enkele minuten later kreeg Sporting zelfs een penalty .
  Roel Meijns positioneerde zich achter de bal. Prima ingeschoten, maar de keeper van Duinrand keerde even zo fraai. Het bleef dus bij 5-1. En de hattrick bij Levant Unlu.
  Echter………….. toen kwam de 3 helft. Hieruit bleek dat koploper De Rijp opnieuw tegen een gevoelige nederlaag was aangelopen bij dit keer ( het gevaarlijke) Alcmaria Vitrix , die heel dicht bij Sporting Krommenie staat in de rankschikking ( beide moeten nog 2 wedstrijden tegen elkaar spelen).
  En dan Saenden….. 2-1 verloren tegen Knollendam??!! Het wordt een beetje nerveus in de Zaanstreek. De top van deze klasse zit zeer dicht op elkaar. Eigenlijk kunnen de 1e vier van de huidige rangschikking ( De Rijp, Saenden, Sporting Krommenie en Alcamaria Vitrix ) allemaal kampioen worden bij en foutje van de ander.
  Het zou toch wat zijn…….. Sporting Krommenie Op ‘De Platte Kar’Er is nog wel een weg te gaan dus daarom roep ik iedereen op om de aankomende wedstrijden ( 10) massaal aanwezig te zijn. Neem je vrienden en vriendinnen mee, je ouders en grootouders, kennissen en relaties. Sporting Krommenie en zijn sponsors zullen zorgen voor een geweldige ambiance. Vlaggen , muziek etc.
  Er zin 17.000 inwoners in Krommenie. 10 % langs het veld zou fantastisch zijn.
  Mannen, niet zenuwachtig worden. Punt voor punt.


rfwbs-slide