• Een goed begin!

  Sporting Krommenie JO15-3 – AFC’34 JO15-03 2-1
  De zomer is letterlijk en figuurlijk voorbij. Onze Sporting mannen moeten weer aan de bak en gaan ons komende maanden weer tracteren op zeer spannende wedstrijden!
  In basis is dit weer hetzelfde team als afgelopen jaren echter sterk uitgebreid naar 19 spelers! daar de club geen vierde team kan maken. Het zal niet makkelijk worden hiervan een ‘team’ te maken zodat er wat vastigheden in het spel komen. Er zal helaas veel gewisseld gaan worden om iedereen aan bod te laten komen.
  Vorige week een prima oefenwedstrijd gespeeld tegen Saenden die met 5-0 werd gewonnen. Deze week de eerste wedstrijd van de competie, thuis tegen AFC’34 uit Alkmaar.
  Zoals gezegd zijn er 19 spelers toegewezen aan het team; met een aantal geblesseerden (helaas moest Luca tijdens de opwarming afhaken) hadden we voor deze wedstrijd toch nog 6 wisselspelers!
  Startende met het team van vorig jaar, aangevuld met een enkele nieuweling, gingen we energiek van start. Beide ploegen bleken redelijk aan elkaar gewaagd waardoor er in het begin weinig kansen werden weggegeven.
  Ondanks het fysieke spel van AFC’34, zou Sporting in de loop van de eerste helft toch het initiatief naar zich toetrekken. Dat overwicht zou beloond worden met een doelpunt van Damjan, 1-0 voor Sporting.
  AFC’34 ging snel op zoek naar de gelijkmaker en kregen een paar kansjes. Sporting liet het daar echter niet bij zitten en probeerde weer grip op de wedstrijd te krijgen. Damjan maakte daarop de 2-0 voor Sporting. Een terechte voorsprong voor onze mannen. Even later leken we de wedstrijd helemaal in het slot te gooien als Finn een penalty mag nemen; die gaat helaas naast.
  Toch slepen we een 2-0 voorsprong de rust in.
  De tweede helft blijven we goed door voetballen en geven we nauwelijks kansen weg. De frustratie bij de tegenstander groeit waarop ze hun fysieke overwicht in de strijd gooien; af en toe zelfs aangemoedigd vanaf de zijlijn.
  Dit mondt uit in eerst een gele kaart en daarna, na praten tegen de scheidsrechter, in een rode kaart voor een van de Alkmaarse spelers. De scheidsrechter heeft een pittige middag maar weert zich kranig!
  Sporting krijgt genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen. Verschillende kansen worden helaas gemist waardoor het nog een spannend einde zou worden.
  AFC’34 scoort namelijk onverwacht een tegendoelpunt 2-1. Hierdoor krijgen ze vleugels en hebben wij moeite om grip op de wedstrijd te houden.
  Op karakter houden we stand en gezien het gehele wedstrijdbeeld, winnen we terecht de wedstrijd met 2-1!
  Goed begin mannen! Hard gewerkt! Op naar de volgende wedstrijd uit tegen Wijk aan Zee. Hou dit vol. Succes volgende keer!