• Een boeiende wedstrijd met een klasse uitslag

  Een spannende ochtend vandaag: de twee koplopers in de poel komen tegen elkaar uit. Helaas misten we Ties op het veld, die gisteren ongelukkig ten val kwam. Hij stond zijn team langs de lijn te supporten. Top dat je er toch bij was, Ties!
  Al vrij snel na het startsignaal bleek dat “de Zeevogels” allerminst onder deden voor onze jongens. Het eerste doelpunt laat lang op zich wachten. Het is uiteindelijk Lucien die na een minuut of 8 de aanval inzet. Hij slalomt van achteren na voren en zet voor op Joris, die de 1-0 met een geplaatst schot in het doel jast. De Zeevogels krijgen vervolgens verschillende kansen om de gelijkmaker te maken, maar Siem en Don staan als tijgers te verdedigen en geven niet veel schietkansen weg. Wanneer ze toch een poging wagen, houdt keeper Walter ze met fraaie duiken tegen.

  De Zeevogels beschikken overigens over een vaste keeper. We merken in deze wedstrijd wat voor verschil dat maakt. De tweede poging van Joris vangt hij en ook bij andere pogingen komt hij vroegtijdig uit zijn doel en belet ons het schieten. Zelfs een verrassend en hard schot van Lucien, die hij vanaf de andere kant van het veld via een indribbel van Boaz aangespeeld krijgt, vangt de keeper in een reflex.
  De Zeevogels proberen het met een afstandsschot, die Walter pakt. Hij trapt uit, maar een Zeevogel onderschept hem en maakt de 1-1. Nog voor deze gelijkstand goed en wel genoteerd staat, volgt zelfs de 1-2. Oei, dat ging wel erg snel. Sporting herpakt zich en versiert een corner. Joris geeft prachtig voor op Don, die iedereen op het verkeerde been zet door net mis te koppen. De bal belandt voor zijn voeten. Don aarzelt geen moment en geeft de bal het nodige zetje: 2-2. Omdat de Zeevogels vlak voor rust met een lobje over Walter de 2-3 maken, gaan we toch nog met een achterstand de rust in.

  In de 2e helft krijgt Boaz een mooie kans, die in het zijnet belandt. Ook Don probeert de gelijkmaker te maken, maar ook hier redt de keeper zijn team. Uiteindelijk maakt Boaz de 3-3. Lucien, nu op doel, weet een aantal doeltrappen mooi te redden. Helaas komt de stand toch op 3-4. De pogingen volgen elkaar over en weer op. Don probeert het van afstand:. Iedereen langs de lijn houdt zijn adem in. Jammer, net over.
  Na de time out neemt Joris plaats in het doel. Lucien benut deze wissel meteen: na het startschot opent hij met een mooie 4-4. We hebben een engeltje op onze lat wanneer twee grote kansen van de Zeevogels doel missen: een corner scheert voorlangs een koppende opponent en een schot voor open doel zeilt over. Ook Joris maakt mooie reddingen, waardoor de tegendoelpunten beperkt blijven. In een reflex maakt Lucien een handsbal. Dat betekent een penalty (mag dat eigenlijk wel in deze spelsoort?), waarmee de Zeevogels zichzelf weer op voorstand schieten (4-5).
  Met nog een paar minuten te gaan, lijkt het erop dat we deze pot gaan verliezen. Nog één laatste aftrap. Het is erop of eronder. Boaz neemt de bal mee, weet een paar Zeevogels te pareren, worstelt zich langs de verdediging en maakt zowaar de 5-5!

  Jongens, wat was dit spannende! Een heel gelijkwaardige wedstrijd, waaruit heel duidelijk het belang van samen spelen bleek. De Zeevogels zaten bovenop de bal, waardoor wij ons soms vastliepen. Het goed kijken naar teammaatjes die vrij staan en op tijd proberen over te spelen, is bij dit soort tegenstanders heel belangrijk. Maar jongens, wat hebben jullie hard geknokt vandaag en goed verdedigd! De coaches vatten het terecht samen als een “boeiende wedstrijd met een klasse uitslag”. Dit gelijkspel hebben jullie dik verdiend!
rfwbs-slide