• Door het oog van de naald

  Het was alweer een hele maand geleden dat onze mannen de laatste competitiewedstrijd speelden. Toen wonnen ze thuis met 5-3 van aartsrivaal Fortuna Wormerveer. Deze week tegen een andere streekrivaal SVA. Heel benieuwd of ze de goede wedstrijden van vóór de ‘break’ kunnen vasthouden.
  Het was behoorlijk fris maar er stond vooral een zeer stevig wind; die zou uiteindelijk grote invloed hebben op de wedstrijd.
  Iedereen was aanwezig waardoor we vier wissels in de dugout hadden zitten.
  Eerste helft hadden we de wind schuin in de rug. Daarvan zouden we moeten profiteren. Lange passes van achteruit en harde schoten op het doel.
  In het begin van de wedstrijd gaat het redelijk gelijk op. Het is weer even wennen maar al gauw beginnen ze goed te combineren en vinden ze elkaar vlot.
  De tegenstander wordt geen ruimte gegeven en zelf creeeren we steeds meer kansen.
  Dat wordt beloond na een mooie aanval die na aangeven door Finn wordt afgerond door Atakan: 0-1.
  Sporting neem verder het heft in handen; SVA komt er in de eerste helft bijna niet meer aan te pas.
  Met een prachtig afstandschot van Thomas breiden we de voorsprong verder uit naar 0-2.
  Niet veel later wordt het zelfs 0-3 door wederom een prima doelpunt van Finn.
  De wind helpt ons regelmatig. Dat wordt heel duidelijk bij het vierde doelpunt van Sporting. Lange pass van achteruit, gedragen door de wind. Wordt goed opgepakt door de voorhoede wat eindigt in een mooi doelpunt van Finn: 0-4.
  Het enige smetje van de eerste helft was het tegendoelpunt van SVA vlak voor rust: 1-4. Volledig tegen de verhoudingen in; en eerlijk gezegd ook onnodig weggegeven.
  Na rust zouden we heel veel last krijgen van de stevige wind. We laten ons een paar keer verrassen door de snelheid van de bal en daarmee ook de snelheid van de SVA aanvallers.
  Al snel ligt de bal in ons doel: 2-4. Dat wordt een hele lange tweede helft!
  Het antwoord van Sporting komt snel door weer een mooi afstandschot: 2-5.
  Toch drukt SVA door met behulp van de wind maar ook de snelle aanvallers waar we moeite mee hadden: De 3-5 staat al weer snel op het scorebord.
  Het wordt nog lastig om de overwinning mee naar Krommenie te nemen.
  SVA maakt het ons nog erg lastig. We komen wel in de buurt van het SVA doel maar de scherpte ontbreekt om het definitief te beslissen.
  Maar ja, als je het zelf niet doet, doet de tegenstander het wel.
  SVA maakt er zelfs 4-5 van!!
  Met die stand halen we opgelucht de eindstreep. Zou ook heel jammer zijn het alsnog weg te geven na een prima eerste helft. Over de hele wedstrijd een terechte overwinning.
  Met deze overwinning blijven nog even de leider in de competitie!
  Volgende week een zeer zware wedstrijd op het programma, thuis tegen KFC.
  Tot volgende week!
rfwbs-slide